Çarşamba Pazarı'nda Arife Bereketi

Kırklareli'de Ramazan Bayramı'nın arife gününün Çarşamba Pazarına denk gelmesi ile birlikte vatandaşlar pazara adeta akın ettiler.


HABER MERKEZİ
 Bayram öncesi tüm hazırlıklarını eksiksiz bir şekilde tamamlamak isteyenler Çarşamba Pazarını köşe bucak dolaştılar. Özellikle giyim reyonuna ilgi gösteren bayanlar ucuz ve kaliteli tişörtleri kapıştılar. Kimi reyonlarda yaprak kımıldamazken, kimisinde satacak mal dahi kalmadı.
Çarşamba pazarında öğleden sonra çok büyük bir yoğunluk yaşandı. Gıda reyonlarında yine en çok ilgiyi bayramlık şeker ve çikolatalar gördü. Kilosu 6 ile 10 TL arası satılan bayramlık şekerler bazı reyonlarda vatandaşın yoğun ilgisine maruz kaldı. Pazaryerinde yabancı turistlerinde dolaşıp alış veriş yaptıkları dikkat çekti. Bazı esnafların mallarını turistlere satmak için diyalog kurmakta zorlandıkları görüldü.
Gıda reyonlarında bayram sofralarını süsleyecek olan domates, biber, patlıcan ve diğer tüm gıdalar vatandaşlar tarafından ilgi gördü. Pazarcı esnaflarının bazıları satışlardan memnun olduklarını dile getirirken, bazıları ise arife olmasına rağmen satışların düşük olduğunu ifade etti. Ramazan Bayramından bir hafta sonra okulların açılacağını söyleyen esnaflar; “Vatandaşların büyük bir kısmı okulların açılması için çocuklarına okul masrafı yapacak. Bu yüzdende bayram alışverişlerini kısmak zorunda kalıyorlar.” şeklinde ki ifadeleri ile satışların bu yüzden az olduğunu belirttiler.
Çarşamba pazarında ilgi gören bir diğer ürün ise ayakkabılar oldu. Bay, bayan ve çocuk ayakkabıları bayram alışverişi için ilk sıralarda yer aldı. Bayramda spor giyinmek isteyen bazı vatandaşlarda kot pantolon çeşitlerine büyük ilgi gösterdiler.
Bazı vatandaşlar fiyatlardan yakınarak; “dar gelirli vatandaşlar çocukları sevinsin diye sadece evlerine şeker alıp Pazaryerinden ayrılıyorlar. Ekonomik sıkıntılar yüzünden esnafta, müşteride çok büyük sıkıntı içine giriyor. Bu duruma bir dur diyen çıksa keşke” diyerek düşüncelerini dile getirdiler. Her şeye rağmen alış verişini gerçekleştiren Kırklareli halkı arife gününü ve bayramı mutlu mesut geçirdi. (cs)