Çaylar "cep" ten

Kırklareli Özel İdare İş Hanı'nda çay ocağı işleten Kerim Vardar çay siparişlerini iki yıldır cep telefonundan alıyor.

Kırklareli Özel İdare İş Hanı’nda 13 yıldır çay ocağı işleten Kerim Vardar (69) diafonunun arızalı olması nedeniyle çay siparişlerini diafon aracılığı ile alamıyor. Bunun üzerine kendisine çay siparişi vermek isteyenler kendisine cep telefonundan ulaşarak çay siparişlerini veriyor. Vardar; “”Emekli olduktan sonra burada çay ocağı işletmeye başladım. İki yıl önce diafonum bozuldu ve birkaç kez tamirci gelmesine rağmen tamir edilemedi. Diafonun bozuk olması nedeniyle çay isteyen müşterilerimin çoğu bana cep telefonumdan ulaşıyor” dedi.

Eski gelenekler yok oluyor

Türk halkının geleneklerinin giderek yok olduğunun üzerinde duran Vardar; “Önceden halkımız ayak üstü gelen misafirini dahi çay, kahve içirmeden bırakmıyordu. Fakat günümüzde gelen misafirlere bir şeyler ikram edilmesi adeti azalmaya başladı. Buda bizim satışlarımızı etkiliyor.

Diğer yandan kettle kullanımı hızla artıyor. Vatandaş kettle de ısıttığı suya bir poşet çay veya nescafe koyuyor ve içeceğini temin ediyor. Bizim satışlarımızı en çok etkileyen durumlardan biriside bu oluyor” şeklinde konuştu. (yy)