Çekimleri ilimize bağlı Karadere Köyü'nde gerçekleştirilen "Gölgesizler" filmi Cuma günü vizyonda

Çekimleri ilimize bağlı Karadere Köyü'nde gerçekleştirilen 'Gölgesizler' filmi Cuma günü vizyonda

Çekimlerinin büyük bir bölümünün ilimize bağlı Karadere Köyü ve diğer bir kısmınında Istanbul Sarıyer semtinde çekildiği Gölgesizler filmi 27 Şubat Cuma günü vizyona giriyor. Hasan Ali Toptaş’ın 1994 yılında Yunus Nadi Roman Ödülü’nü kazandığı gölgesizler kitabından uyarlanarak yapılan film 27 Şubat’ta Türkiye çapında vizyona girecek.

Türk sinemasında prodüksiyon sayısının ve seyirci ilgisinin yükseldiği bu dönemde, “edebiyat uyarlaması” olarak farklılaşan “Gölgesizler”, Hakan Karahan’ın yapımcılığı, Ümit Ünal’ın senaryo ve yönetmenliğinde, ağırlıklı olarak tiyatro sanatçılarından oluşan oyuncu ekibiyle ilgi çekiyor. Kırklareli doğumlu başarılı sanatçı Candan Erçetin’in müziklerini yaptığı filmin başta Kırklareli olmak üzere tüm Türkiye’de büyük bir ilgi ile karşılanması bekleniyor.

Ilk kez bir filmin müziklerini yapan hemşehrimiz Candan Erçetin’in, müziğiyle birlikte sözlerini de yazdığı final şarkısı “Ben Kimim” Aralık ayında elektronik ortamda müzikseverlere ücretsiz olarak sunuldu.

Geçtiğimiz yaz aylarında çekimleri ilimiz Karadere köyü ve Istanbul Sarıyer’de tamamlanan filmin müziklerini yapan hemşehrimiz Candan Erçetin, “Gölgesizler” filmi için yazdığı “Ben Kimim” adlı şarkıyı yine kendi yorumladı. Ümit Ünal’ın yönetmenliğini yaptığı film bu yılın tek edebiyat uyarlaması.

Şarkının sözü ve müziği kendisine ait olan Erçetin “Bir filme şarkı yazmak hele hele bir edebiyat eserinin hikayesini bir şarkıda toplamak benim için yepyeni bir deneyim oldu ancak ‘Sırlar, Yalanlar ve Rivayetler’ üzerine kurulmuş yaşamları konu alan ‘Gölgesizler’ filmi zamansız ve mekansız bir anlatıma sahip bu bakımdan her devir insanının ruh haline uyuyor” diyor.

CD ya da kaset formatında satışa sunulmayan şarkı ilk önce ve sadece radyolar aracılığıyla hayranlarıyla buluştu.

Yönetmenliğini Ümit Ünal’ın üstlendiği filmde Selçuk Yöntem, Taner Birsel, Ertan Saban, Arsen Gürzap, Altan Erkekli, Ahmet Mümtaz Taylan, Ahmet Özaslan, Aydemir Akbaş, Iranlı oyuncu Taies Farzan, Onuryay Evrentan, Beyti Engin, Zeynep Kumral, Erdem Akakçe, Biğkem Karavus, Serkan Şenalp, Cem Özeren, Fuat Onan, Umut Karadağ, Selda Özer, Özay Fecht ve Yiğit Kuşbeygi gibi güçlü oyuncuların yer aldığı “Gölgesizler”de Hakan Karahan da bekçi rolünü üstleniyor. 

Kırklareli halkının heyecanla beklediği film 27 Şubat Cuma günü vizyona girecek olurken, filmin galasınında Kırklareli Cine Plaza’da yapılacağı belirtildi.