Celaliye Köy Halkı şükür duası yaptı

Lüleburgaz'a bağlı Celaliye köyünde geleneksel hale gelen yağmur duası bu yıl yağışların iyi olması sebebi ile şükür duası olarak yapıldı.

Lüleburgaz’a bağlı Celaliye köyünde geleneksel hale gelen yağmur duası bu yıl yağışların iyi olması sebebi ile şükür duası olarak yapıldı.
Duaya çevre köylerden gelen davetliler,  köy meydanında karşılandıktan sonra Celaliye köyü camiinde kılınan namazın ardından şükür duası yapılmasıyla birlikte sağanak yağmur başladı. Lüleburgaz Müftüsü İsmail Günay’ın yaptığı şükür duasının ardından davetlilere etli pilav ve ayran ikram edildi.
Celaliye köyü camii imamı Mehmet Mızrak, köylerinde şükür ve yağmur duasının ardından dağıtılan pilav ve ayran geleneğinin çok eskiye dayandığını söyledi.
 Mızrak, “Köyde yıllar önce aralıksız yağan dolu yüzünden ekin telef olduğu bir zamanda, köyden geçen bir gezginin tavsiyesi üzerine, yağmur duasından sonra ekinlerin ekildiği meranın dört bir köşesine kurban kesilmiş ve çevre köyler dahil olmak üzere fakir fukaraya ikram edilmiştir. O günden beri köyde gelenek hale gelmiş ve halen sürdürülmektedir. Bizler Müslümanlar olarak nasıl ki ihtiyacımız olduğunda Allah’a yalvardığımız gibi, bereketli olduğu zaman da şükretmesini bilmeliyiz” dedi.
Celaliye köyünde yapılan şükür duasına Kırıkköy Belediye Başkanı Abrdurrahman Gürkan, Lüleburgaz Muhtarlar Derneği Başkanı Nuri Yavuz İşçioğlu, Muhtarlar Derneği Yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. (gk)