Çelik evler Kırklareli'nde geliyor

Çanakkale'de faaliyet gösteren bir firmanın müteahhitlerinden Uğur Işık, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde çelik konsilasyon ev yapımını yaygınlaştırmaya çalıştıklarını belirterek; 'Kırklareli'nde de çelik konsilasyon ev yaptırmak isteyen herkese hizmetlerimizi sunacağız' dedi.

Türkiye’de Ege ve Marmara bölgesinin 1. derece deprem kuşağında olduğunu belirten Müteahhit Uğur ışık, “Betonarme ev mezarlıktır, ancak çelik esnek bir element olduğu için her zaman için daha güvenlidir” diyor. Tek katlı bir betonarme evin 75–80 ton ağırlığında olduğunu belirten Müteahhit Işık, çelik evlerin ise yaklaşık 18 ton geldiğini ifade ediyor.
Görev yaptığı firma adına Kırklareli’nde Bayındırlık ve İskan Müdürü ile görüştüklerini ve bu konuda tam destek aldıklarını belirten Uğur Işık, Kırklareli’ndeki bazı müteahhitlerle konuştuklarında ise fiyatların çok pahalı geldiğini ifade ederek; “100 m2lik bir betonarme evin maliyeti 55-60 bin arasındadır, ancak fiyat satışta artabilir. Ancak çelik evlerin anahtar teslim fiyatı 65-70 milyar arasındadır” dedi. Çok katlı ev sistemlerin de ağır çelikten yapılabildiğini söyleyen Işık; “Kırklareli’nde gördüğüm kadarıyla halk çelik sistemi merak ediyor ve araştırıyor, istiyor. Kırklareli’ne bir şube açmayı düşünüyoruz. Bizim amacımız asla rekabet değil. Yalnızca artık insanların ölmesini istemiyoruz. Japonya’da her gün deprem olurken bir kişinin burnu dahi kanamıyor. Ancak Türkiye’de bu işin boyutları tamamen değişiyor. Bize ulaşmak isteyen kişiler, (0286)2123699 numaralı telefondan arayabilir” şeklinde konuştu. (mc)