"Cengiz Bağdan sözünün arkasında durabilecek mi?"

Saadet Partisi (SP) Kırklareli Belediye Başkan Adayı Kemal Şar, Cengiz Bağdan'ın MHP İl Başkanı iken Devlet Demir Yolları'na ait Festival Alanı ile ilgili olarak yaptığı açıklamaların ardında AK Parti'den Belediye Başkanı olduğu takdirde durup duramayacağını sordu.


Yapılacak olan Yerel Seçimlerde Saadet Partisi’nin (SP) Kırklareli Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Kemal Şar Devlet Demir Yolları’na (DDY) ait Festival Alanı ile ilgili olarak geçmiş dönemde yapılan açıklamaları tekrardan gündeme getirdi.
Şar, konun gündemde olduğu zaman MHP İl Başkanı olan Cengiz Bağdan’ın AK Parti’den Belediye Başkanı seçilmesi halinde burası ile ilgili olarak yaptığı karşı çıkışlarının arkasında olup olmayacağını sordu. AK Parti ile MHP’yi karşı karşıya getiren o konuyla ilgili olarak Cengiz Bağdan’ın şimdilerdeki düşüncesini açıklamasını isteyen Şar o zamanlar bir gazetede yayımlanan haberle ilgili olarak şunları kaydetti:
“O tarihlerde Kırklareli’nde yayımlanan bir gazetede Kırklareli'nde MHP ve AKP İl Başkanları Devlet Demir Yolları (DDY) arazisi üzerinde sert bir söz dalaşı başlattılar. Yayımlanan gazetenin haberi şu şekildeydi:
Kırklareli'nin Eski Belediye Başkanlarından Cengiz Bağdan ve mevcut İl Başkanı Cengiz Bağdan, TCDD'nin ve TOKİ'nin Kırklareli'nin boğazını sıkacağını, Türkiye'de 4 kuruluşa imar düzenleme yetkisinin verildiğini ve bunlardan ikisinin de TCDD ile TOKİ olduğunu belirterek, "Kırklareli'nin boğazı sıkılacak. Aldığımız duyumlara göre Kırklareli'nin nefes alma alanı olan bu arazinin imara açılması bu yasal düzenlemenin ardından gerçekleştirilmeye başlanacak. Kırklareli'nin boğazı sıkılıyor. Gizli çalışmalar sürüyor. Biz bunları duyuyor ve biliyoruz. Ama MHP olarak buna izin vermeyeceğiz. Bu konuda söz veriyoruz. Bu güzelliklerin birilerine peşkeş çekilmek amacıyla kullanılmasına karşı çıkacağız" şeklinde açıklamada bulunmuştu.
MHP İl Başkanı ve eski Kırklareli Belediye Başkanı Cengiz Bağdan'ın bu açıklamasına AKP İl Başkanı da bir basın açıklamasıyla yanıt verdi. AKP İl Başkanı Ahmet İbrikçi;
"MHP İl Başkanı Cengiz Bağdan'ın açıklaması etik bir davranış değil. Kırklareli'ni geçtiğimiz ay ziyaret eden Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanı Sn. Binalı Yıldırım'ın ilimizi ziyaretleri esnasında; 72 dönüm  TCDD arazisinin imara açılmayacağını basın mensupları aracılığı ile kamuoyu ile paylaşmasına rağmen; bir yerel gazetede, bir siyasi parti İl Başkanının, aldığı duyumlarla bu açıklamanın tersini ifade etmesini esefle karşılıyor, duyduğunu ve bildiğini iddia ettiği bu konu ile ilgili gizli çalışmaları açıklamaya, kamuoyu ile paylaşmaya davet ediyor, Ulaştırma Bakanımızın resmi açıklamalarının duyumlarla aksinin iddia edilmesini de etik bulmadığımızı, ciddiyetle bağdaşmadığını ifade ediyoruz." dedi.                                      
MHP ve AKP İl Başkanlarını karşı karşıya getiren 72 dönümlük DDY arazisi halen belediye tarafından festival alanı olarak kullanılıyor. Bu arazi DDY Taşınamazlar Daire Başkanlığı tarafından imar uygulaması yapılması için belediyeye başvurmuştu. Daha sonra ise 72 dönümlük alan üzerinde TOKİ tarafından konut ve işyeri yapılması projesi gündeme getirildi. Çeşitli tartışmalara neden olan arazinin bulunduğu alanın imara açılmasına bazı çevreler tepki göstermiş, festival süresince imza kampanyası düzenlenmiş, daha sonra ise Kırklareli'ne ziyarette bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise bu alanın imara açılmayacağı sözü vermiş ve ondan sonra da tepkiler dinmişti. MHP İl Başkanı Cengiz Bağdan'ın "Kırklareli'nin boğazı sıkılıyor. Gizli çalışmalar sürüyor, biz bunları duyuyor ve biliyoruz. Ama MHP olarak buna izin vermeyeceğiz. Bu konuda söz veriyoruz. Bu güzelliklerin birilerine peşkeş çekilmek amacıyla kullanılmasına karşı çıkacağız" şeklinde açıklaması unutulan TCDD arazisi tartışmalarını tekrar alevlendirdi. Şimdi bazı çevreler "Gizli çalışmaların ne olduğu" konusu üzerinde duruyor.” şeklinde haber yayımlanmıştı. Şimdi Cengiz Bağdan’a soruyorum eğerki AK parti’den Belediye Başkanı olursan bu karşı çıkışının yine de arkasında duracan mı, yoksa AK Parti Belediye Başkanlığı görevinden istifa edecen mi?” (s)