Cengiz Konca gece gündüz gezilerine devam ediyor

AK Parti Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı Cengiz Konca, 20 Şubat Cuma günü gündüz esnaf odalarını, gece ise kahvehaneleri ziyaret etti. Gezileri ile halkın nabzını tutmaya çalışan Konca, gittiği her yerde büyük ilgi ile karşılandı.

*“Semt pazarları oluşturulmalı”

AK Parti Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı Cengiz Konca, Seyyar Pazarcılar Odasını ziyaret ederek pazarcıların sorunları hakkında bilgiler aldı.
Ziyarete İlçe Başkanı Hayrettin Gümüş, İl Genel Meclis Üyesi Adayı İsmail Dağcı ve Hüseyin Bilgiç, Belediye Meclis Üyesi adayı ve SKM Başkanı Hasan İsmailler ve Belediye Meclis Üyesi Adayı Tanzel Koç katıldılar.
 Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Abdullah Koç ve beraberindeki pazarcılar, ‘Kapalı Pazar Yeri ihtiyaçlarımıza karşılık vermemekte. Halkımız soğuktan yakınıyor. Ulaşım sorunu nedeni ile vatandaşlarımız pazara gelmektense şehir içinde bulunan marketlerden birini tercih etmeye başladılar. İşlerimiz günden güne bozuluyor. Esnaf olarak mağdur durumdayız’ şeklinde konuştular.
Cengiz Konca da pazarcıların sorunlarını dinledikten sonra ‘Modern bir pazaryerine geçilmesi kaçınılmazdı. Fakat geçiş aşamasında önemli olan halkın alışkanlıklarını ve beklentilerini karşılayabilmekti. Ulaşım sorunlarını çözmek için ücretsiz servisler konabilir, Minibüs esnafı ile görüşülüp ücretlerde indirim yapılabilir ve böylece hem pazarcılarımızın hem de halkımızın mağdur olmadan bu sorun çözülebilir. Ayrıca pazarcılarımız ve halkımız için en az iki adet Sem Pazarı uygun yerlerde kurulmalıdır. Şehrimizin trafik ve otopark sorunu çözümlenmelidir’ dedi.
Hayrettin Gümüş de konuşmasında ‘ özetle siz bizi seçeceksiniz. Biz de sizlerin destekleri ile bu sorunları çözeceğiz’ dedi.

*Konca’nın bir sonraki ziyaret noktası Kahveciler Odası oldu*

Oda Başkanı Nazif Kıvılcım “Ziyaretiniz bizi çok mutlu etti. Bizler her partiye eşit mesafedeyiz. Size ve ekibinize seçimlerde başarılar diliyoruz. Seçimlerin Lüleburgaz Halkına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Konca da yaptığı konuşmada “Lüleburgaz’ın Avrupa’ya açılan noktada kilit konumda olduğunu biliyoruz. Ekibimiz ve projelerimizle görevi aldığımız noktadan daha ileriye götüreceğimize inandığımız için bu göreve talip olduk. Seçimlerin hepimize ve Lüleburgaz’ımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Cengiz Konca ayrıca vatandaşımızın işlerini kolaylaştırmak adına Meslek Odalarını tek çatı altında toplamak istediklerini belirtti. Çeşme Meydanını hareketlendirmek için gerekli çalışmaları ve düzenlemeleri yapacaklarını belirtti.

*Sonraki durak İnşaatçılar Elektrikçiler ve Elektronikçiler Odasıydı

Lüleburgaz İnşaatçılar Elektrikçiler ve Elektronikçiler Oda Başkanı Erdoğan Kırcalı tarafından karşılanan Cengiz Konca ve beraberindekiler bir süre başkanla sohbet ettiler.
Kırcalı, en gariban odalardan biri olduklarını ve yaklaşık 190 üyelerinin bulunduğunu belirterek odaları hakkında bilgiler verdi.

* Gündüz son ziyaret Terziler Odası’na yapıldı

Terziler Odası Başkanı Ahmet Kurnaz yaklaşık 260 üyelerinin bulunduğunu belirterek ‘ Bazı giyim ve giyim aksesuarları, ayakkabıcılar odamıza kayıtlı olması gerekirken bizden ayrılmışlar. Bu yüzden küçük bir oda olarak kaldık’ dedi.

* Konca, aynı günün gecesi kahveleri gezdi


AK Parti Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı Cengiz Konca, İlçe Başkanı Hayrettin Gümüş, Belediye Meclis Üyesi Adayları ve İl Genel Meclisi Adayları ve çok sayıda partili gündüz esnaf odalarının ziyaretinin ardından, gece de kahvehaneleri ziyaret ettiler.
Kahvehane ziyaretlerin de kendini tanıtan Konca, projelerinden bahsetti.
Yıllardır Belediye Başkan adaylarının seçim projelerinin başında yer alan Lüleburgaz deresinin yatağı ve çevresinin ıslahı konusunda söz verilmesine rağmen hiçbir çalışma yapılmadığını belirten Konca,  bu konu hakkında kesin çözüme kavuşturacaklarını söyledi. Taş köprü’nün yanına bir yaya geçidi yapacaklarını ve Taşköprü’nün yükünü hafifleteceklerini belirten Konca, “ Lüleburgaz’ın ciddi bir trafik problemi bulunmaktadır. Şehir içinden geçen D–100 karayolunu çevre yoluna bağlayıp, şehir içinde ki trafiği hafifletmiş olacağız. Şehir merkezinde tekyön ve çift yön uygulaması çalışmamız ile trafik sorununu tamamen ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Lüleburgaz Avrupa’ya açılış noktasında parlayan bir yıldız konumuna gelecektir” dedi.  (gk)