Cep Sanat Ağustos sayısıyla tekrar gündemde

Cep Sanat Ağustos sayısıyla tekrar gündemde

Kırklareli’nin aylık kültür-sanat ve edebiyat dergilerinden biri olan ‘Cep Sanat’, Ağustos sayısıyla okurlarına yine ‘merhaba’ dedi.

Bu ayki temasında ‘Veda’ konusunu işleyen dergi, içeriğiyle yine dopdolu. Derginin kapağında Necip Fazıl Kısakürek’in ‘Veda’ adlı şiiri yer alıyor. Derginin sahibi ve sorumlu müdürü Savaş Erdem açılış yazısında ‘Bir kilo pamuk mu, bir kilo demir mi?’ adlı bir konuyla karşımıza çıkıyor.

Dergide her ay yazmaya devam eden Yaşar Faruk Inal bu ay ‘Şiir Geceleri’ konusunu işlerken, gazetemiz başyazarı, KIRKSEDER Başkanı ve araştırmacı yazar Nazif Karaçam ‘Yazarlar Kalem ve Daktiloya Mahkum’ konusuyla ilginç bir konuya değinmiş.

Bu ayki sayıda Ilker Gül, Erhan Baycan, Esra Tekeli ve Cüneyt Gökalp’ın veda konulu fotoğrafları dergiye ayrı bir hava vermiyor.

Savaş Erdem bir davet üzerine gittiği Tunus’taki yaşadıklarını dergi okuyucuları için yayımlamış kaleminden. Devamını da bir sonraki sayıya bırakmış. Derginin ‘Eski Sayfalardan’ sayfasında Ilhan Berk’ten ‘Rüzgar’ adlı şiir konulmuş. Ayrıca Kırklareli’deki kültür faaliyetleri ile ilgili haberlerde yer alıyor bu sayıda. Bunların dışında Fuat Gürkaş, Ülkü Duysak, Ismail Göktaş, Hatice Opak Bilgin, Firdevs Büyükateş, Erdal Yılmaz, Gündüz Görkemli gibi şarilerin veda ile ilgili şiirleri; Aleaddin Ikican’ın ‘Gönlüm Seni Seviyor’ adlı şiiri ve Aslı Aydın, Nuri Dağdelen, Erman Ulusoy, Güner Gürkaş gibi şairlerin şiirleri yer almakta.