Cep Sanat Ekim sayısı yine dolu dolu

Cep Sanat Ekim sayısı yine dolu dolu

Kırklareli’nin aylık kültür-sanat ve edebiyat dergilerinden biri olan ‘Cep Sanat’, Ekim sayısıyla okurlarına yine ‘merhaba’ dedi. Bu ayki ana temasında ‘Ayrılış’ konusunu işleyen dergi, dolu dolu içeriğiyle tekrar gündemde. Dergi kapağında usta şair Orhan Veli Kanık’ın “Ayrılış” şiiri yer alıyor.

Derginin sahibi ve sorumlu müdürü Savaş Erdem açılış yazısında  “Ne Dersiniz” adı altında dile getirirken, bu ayki yazının bugüne değin yazdığı en zor yazı olduğunu dile getiriyor. Cep Sanat’ın daha önceli sayılarında yer alan çalışmalardan bu ayki yayın akışına kadar bir çok konuyu ele alan Erdem, müşkülpesent çalışmasının hediyesini yine bizlere güzel bir dergi sunarak almış.

Erdem’in açılış konuşmasının akabinde ise Aslı Aydın’ın “Bir yağmur bir ayrılık” şiiri bizleri karşılıyor. Dergiye her ayı düzenli olarak yazı yazarak katkıda bulunan Yaşar Faruk Inal, “Kırklareli Şiirleri” makalesi ile Kırklareli’nin şiirdeki yerine gönderme yapıyor. Cep Sanat’ın bir diğer sayfasında ise Günay Özdemir’in “Ayrılık zor ölüm, Firdevs Büyükateş’in “Ayrılığa hediye ve Nihâl Mirdoğan’ın “Ayrılık gecesi” adlı şiirleri dergi müdavimlerinin beğenisine sunuluyor.

Sonrasında gazetemiz başyazarı, KIRKSEDER Başkanı ve araştırmacı yazar Nazif Karaçam’ın “Kitapsız büyüdük okumayı unuttuk” isimli makalesi yer alıyor. Dergiye, Erman Ulusoy “Ayrılığın verdiği dayanılmaz bir acı”, Nesrin Inankul “Ayrılıklar şimdi bize koymuyor”, Mehmet Özbilen “Şu öğretmen gönlüm” isimli şiirleri ile katkıda bulunuyor. Cep Sanat’ın “Unutulmaz Güzelliklerimiz” köşesinde ise bir zamanlar Kırklareli’nin en meşhur tatları arasında bulunan Kırçma tatlısından bahsediliyor.

Nurettin Bayraktar ve Şeyda Bayraktar ise “Ayrılık” konulu fotoğrafları ile dergiye katkıda bulunuyor. Derginin “Bizim Sanatçılarımız” bölümünde ise dünyaca ünlü yemek sanatçısı Esat Özata’ya yer veriliyor. Dergide Ismail Göktaş “Ayrılık seydaya dahil mi?” makalesi ile Cep Sanat’ın bu ayki ana teması hakkında derinlikli bir yazısını bizlere sunuyor. Bunların dışında Nisan Tepel, Savaş Erdem, Mahmudiye Düzkaya, Alaeddin Ikican, Güner Gürkaş, Şükran Ay, Ayşe Halat, Belkıs Yıldız Erk, Serap Sönmez, Ilhan Özalatan ve Hilmi Coşkun, şiirleri ile dergiye katkıda bulunuyor.

Derginin  “Dünya şiirinden” köşesinde ise Baki Yiğit Alman şair Christian Morgenstern’in hayatından ve yazdığı şiirlerden örnek veriyor. “Eski sayfalardan” köşesinde ise Şemsi Belli’nin “Unuttum” şiirine yer veriliyor. Cep Sanat’ta son olarak son zamanlarda karakalem resim çalışmaları ile dikkat çeken Cansev Tosun’un çalışmalarına yer veriliyor.