Çeralp; "Biz halkımıza, kendimize güvendiğimiz kadar güveniyoruz"

Çeralp; 'Biz halkımıza, kendimize güvendiğimiz kadar güveniyoruz'

Seçim çalışmalarında her kesimden vatandaşa ulaşarak onların derdini, sorunlarını ve beklentilerini dinleyen partiler ve adaylar, bu kıstaslardan yola çıkarak, vatandaşın bakış açısıyla, kendi hedeflerini harmanlıyor ve orası için en iyi hizmeti vermeye talip oluyor.

Üreticiye ve köylüye verdiği destekle yıllardır nam salmış bir parti olan DSP’de, Lüleburgaz’da, ana temalarının çizdiği yolda, buranın hakettiği hizmetleri vermek istediğini belirtti.

DSP Lüleburgaz adayı Feyzullah Çeralp, “Her insan, her ev, her sokak, her mahalle Lüleburgaz’dır” diyerek, seçim maratonundaki düşüncelerini bizlerle paylaştı.

1958 Lüleburgaz doğumlu olan Çeralp, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. 1979’da iş hayatına Istanbul’da atılan Çeralp; 1985 yılında Lüleburgaz’a dönerek, iş yaşamını burada geliştirdi ve kuyumculuk sektörüne atıldı. Yıllardır kendisi de bir esnaf olarak, vatandaşın sıkıntısını panoromik olarak değerlendirebildiğini söyleyen Feyzullah Çeralp, Lüleburgaz’ın sorunlarını çok iyi bildiğini söyleyerek şunları ifade etti:

“ Yıllardır burada esnaflık yapan biri olarak, Lüleburgazlı’ları da çok iyi tanıdığıma inanıyorum. Ilçemize olan vefa borcumu ödemek adına, bu seçimlerde Belediye Başkan Adayı oldum.

Lüleburgaz’ın da, her ilçede olduğu gibi varları vardır. Yokları vardır. Öncelikle yapılmış olanlar için geçmişteki yönetici ve hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Yapılmayanları da yapmak, inanıyoruz ki bizlere kısmet olacaktır.

Bizler, Lüleburgaz’daki şu an var olan fotoğrafı tespit ederken, geçmişle kavga etmek için değil, Lüleburgaz’ı bir adım daha ileriye götürmek için yola çıkmış bulunuyoruz. Seçim sürecinde de söz verdiğim gibi, ilk yapacağım faaliyet, mutlu olmayan pazarcı esnafımızın dosyasını ele alarak, ivedilikle çözüme ulaştırmak olacaktır.

Lüleburgaz, genel perspektifte bakıldığında, sanayi yöresi olarak gözükmektedir. Ancak bu konudaki genişleme ve opsiyon maalesef geçmişte kalmıştır. Lüleburgaz şu anda kimlik bunalımındadır. Bizim ilçemize gereken kimliği kazandırmamız lazım. Geçmiş yıllarda, sanayi ve ticaret sirkülasyonu yönünden zengin ve referanslı olan Lüleburgaz’ı, aynı o yıllardaki prestijine kavuşturmamız gerekiyor. Bütün bunları yaparken de kültürel, güncel ve sosyal dönüşümü, yaşamsal normları gözardı etmeden, uygulamaları bütünlememiz gerekmektedir.

Bizler, Lüleburgaz halkına, kendimize güvendiğimiz kadar güveniyoruz. Çağdaş ve modern şehircilik anlayışını ‘ben bilirim’ ile değil, ‘biz biliriz’ mantığıyla hayata geçireceğiz. Lüleburgaz’ın daha iyi yaşamayı hakettiğine inanarak, 95 bin Lüleburgaz’lının, 95 bin projesi ile yola çıkıyoruz. Kavga, hem zamanı, hem de manevi kimliğimizi öldürür. Tüm hedeflerimizi ortaklaştırmasak bile, ilçemizin yararına olanlara öncelik vermek ve birlikte hareket ederek kaybedilen zamanı geri almak için var gücümüzle çalışacağız.”

Lüleburgaz’a olan bakış açısını bu cümlelerle ifade eden Çeralp’a, halkın da büyük destek verdiği, seçim atmosferini halkın ağzından araştıran muhabirlerimizin notlarından geldi. DSP’nin yapmacıksız, doğal ve halktan yana olduğunu bir kez daha vurgulayan birçok vatandaş, DSP’de muhakkak kendilerinden bir şey bulduklarının altını çizdiler. Bu yaklaşımlar eşliğinde Çeralp’ın hayallerle, boş vaatlerle değil; halkın anlayabileceği ve halkın inanacağı hedeflerle, Lüleburgaz için çok gerçekçi ve çok faydalı hizmetler verecceğine inandıklarını belirttiler.

DSP bu seçimlerden zaferle çıkacaktır

DSP Lüleburgaz 1. Sıra Il Genel Meclis Üyesi Adayı Ferhat Okumuş’ta, DSP’nin her dönemde Lüleburgaz’ın hakkını savunduğunu dile getirdi. Okumuş; “DSP’nin anlayışı, kalkınmanın köyden başlamasıdır. Bu senelerdir böyledir. Bu nedenle her zaman olduğu gibi şu anda da, köy muhtarlarımızla yakın ilişki içindeyiz. DSP’ye büyük bir özlem ve yaklaşım var. Her gittiğimiz yerde alkışlarla karşılanıyoruz.

Kararsız vatandaşlarımızın, kırsal kesimdeki üreticimizin, şehirdeki emekçi, esnaf ve işsizimizin desteğini bekliyoruz. Geçtiğimiz günlerde Büyükkarıştıran’daydık. Sadece orada 1500 kişiyi işten çıkarmışlar. Tablo çok acıdır. Ancak halkı en iyi anlayan partimiz DSP, hem yerelde, hem de zamanı geldiğinde genelde, bu acı tablolara son vermek için gerekli çalışmaları halkımızın desteği ile yapacaktır.

Inancımız, vatandaşın temennisinin sandığa da yansımasıdır. Bu yansıma neticesinde DSP, bu seçimlerden zaferle çıkacak ve Feyzullah Çeralp, Lüleburgaz Belediyesi’nde, Lüleburgaz halkıyla en güzel günlere doğru yol alacaktır.” dedi.