Çeralp, "Esnafımıza önder olup ekonomiyi canlandırmalıyız"

Demokratik Sol Parti (DSP) Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı Feyzullah Çeralp ve Belediye Meclis Üyesi Adayları ile birlikte, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kooperatifi'ni ziyaret etti. Ziyarette, esnafın sorunları ve yapılabilecekleri hakkında konuşuldu.

Demokratik Sol Parti (DSP) Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı Feyzullah Çeralp, Lüleburgaz esnafının kan ağladığını belirterek, bu sebeple huzurun kalmadığını söyledi. Eskiden Pınarhisar, Vize ve çevre bölgelerden müşterilerin olduğunu söyleyen Çeralp,  “ Şu an luleburgaz halkı hafta sonu geldiğinde Lüleburgaz’ımız yerine Çorlu’ya, Tekirdağ’a gitmeyi tercih ediyor. Bunu gördüğünde bir Lüleburgazlı olarak çok üzülüyorum.  Yerel yöneticilerin, esnafa yol gösterip,  öncü olmamız gerekir” dedi.
Çarşı esnafının birbirine ters düşerek, bazı tartışmalar yaşandığını gördüğünde büyük üzüntü duyduğunu dile getiren Çeralp, “Çarşı esnafımızın işlerinin yoluna girmesi için acil yapılması gereken şeyler var. İşleri yolunda gitmeyen arkadaşlarımız mutlu olamıyor ve sinirli karakterlere dönüşüyorlar. Böyle olunca da tartışmalar yaşanıyor ve huzursuz bir ortam oluşuyor. Bu sebep ile çarşımızın canlanması gerekmekte olduğunu düşünüyorum. Bu konuyla ilgili birçok projemiz bulunuyor ve inşallah göreve gelirsek, esnafımızın sorunlarını hafifleterek, mutlu bir Lüleburgaz yapmış olacağız” dedi. (h.a)