Çerkezköy Güreş Ağası Mesut İşlek" Geleneksel güreşlerimiz festival havasında geçecek"

Çerkezköy Güreş Ağası Mesut İşlek: 'Pazar günü yapılacak olan geleneksel güreşlerimiz tüm ünlü güreşçilerimizin katılımı ile bir festival havasında geçecek'

 

HABER MERKEZİ

Bu yıl belediyenin maddi destek vermemesi nedeniyle Çerkezköy’ün efsane güreş Ağası Mesut İşlek tarafından oluşturulan Güreş Tertip Komitesi’nce organize edilen geleneksel Çerkezköy Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri 12 Temmuz Pazar günü Cumhuriyet Mahallesi Tepe emlak Konutları bitişiğindeki Piknik alanı içindeki Güreş sahasında gerçekleşecek.
Çerkezköy’ün Efsane Güreş Ağası Mesut İşlek bu yılki güreşlere önceki yıllardan daha fazla birbirinden ünlü başpehlivanların güreşlere katılacağını belirtti.
Ünlü güreşçilerden Ahmet Taşçı’nın yanı sıra 14 başpehlivan Çerkezköy Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde başpehlivanlık mücadelesi verecek. Tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten ünlü efsane Ağa Mesut İşlek tüm güreş severlerin güreş şölenine davetli olduğunu belirtti.
Çerkezköy ‘ün ve Trakya bölgesinin Efsane Güreşler Ağası Mesut İşlek’in başkanlığında oluşturulan geleneksel Çerkezköy Güreş komitesi, bu yılki güreşlerin önceki yıllardan daha renkli ve görkemli geçmesi için gerekli hazırlıkları yaptı. Efsane ağa İşlek bu yıl belediyenin ekonomik kriz nedeniyle maddi destek vermediğini ancak saha sulama bakım ve buna benzer desteklerinin bulunduğunu belirtti. Bu yıl Geleneksel Çerkezköy Güreşleri Tertip komitesinde görev alan Çerkezköy’ün Trakya bölgesinin saygın genç işadamları bulunuyor ve her biri bu görevi severek üstlendiklerini ve bu yılki güreş organizasyonunun mükemmel olması içinde büyük bir çaba gösterdiklerini belirttiler.

Ağa Mesut İşlek, “tüm hazırlıklarımız tamamlandı”

Çerkezköy’ün ve Trakya bölgesinin Efsane Ağası Mesut İşlek’in başkanlığında oluşturulan Güreş tertip Komitesince bu yıl 17’ncisi gerçekleştirilecek olan geleneksel Çerkezköy Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin tüm hazırlıklarının tamamlandığı belirtildi. Efsane Ağa Mesut işlek, bu yılki güreşlere yaklaşık 15-20 bin güreş severi beklediğini belirtti. Ağa İşlek, “Ata sporumuz güreşe her yıl olduğu gibi bu yılda Çerkezköy ve bölge halkının ilgi göstermesini bekliyorum. Pazar günü Cumhuriyet Mahallesi Tepe Emlak Konutları Güreş Sahası’nda gerçekleştireceğimiz 17. Geleneksel Çerkezköy Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri’ni izleyenler uzun süre unutamayacakları bir şölene tanık olacaklar. Bu yıl Güreşler tam bir festival havasında olacak.
Kırkpınar’ın birbirinden ünlü Baş Pehlivanları Çerkezköy Güreş Sahası’nda kol bağlayacaklar. El ense çekecek ve kıran kırana güreş tutacaklar. Bu yıl güreşlerde gerçekten zorlu mücadelelerin olacağına inanıyorum. Pazar günü en az 15-20 bin güreş severin güreşleri izleyeceğini tahmin ediyorum. Tüm Trakya halkımızı Pazar günü güreşlere bekliyorum ve davetlimizdir”dedi.

Efsane ağa Mesut İşlek, “bu yılki
güreşler Çerkezköy’e yakışan örnek bir şölen olacak”

Efsane Ağa Mesut İşlek bu yıl organizasyonda her türlü detayı göz önünde bulundurduklarını da belirtti. Mesut Ağa, ‘’Bu yılki geleneksel yağlı pehlivan güreşlerimiz tam bir Güreş Festivali' şeklinde gerçekleşecek ve Çerkezköy'e ve de tüm bölgeye yakışan bir atmosfer yaşanacak. Güreş severlerin rahatı için elimizden geleni yapacağız.
Güreşlere gelemeyenler keşke bende gidebilseydim diyecek. Organizasyonun mükemmel olması için en küçük detayı dahi düşünüyoruz. Güreş günü güreş severlere ikramlarımız olacak.
Yemek içmek bedava. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda Güreşler ücretsiz olarak izlenecek. Güreşlere 450-500 pehlivan bekliyoruz’’ dedi.

Ağa Mesut İşlek, “yeme içme bedava’’

Efsane Ağa Mesut İşlek festival havasında geçeceğini belirttiği Çerkezköy Büyük yağlı Pehlivan Güreşlerinde güreş severe yeme ve içmenin bedava olduğunu belirtti. Ağa tüm yeme içme ikramının tertip komitesi ve kendisi tarafından karşılanacağını söyledi.

Güreşler her kategoride yapılacak

Bu yıl gerçekleşecek olan 17.Geleneksel Çerkezköy Büyük Yağlı Pehlivan Güreşlerinde her kategoride güreş yapılacağını da belirten Mesut Ağa, “Her yıl olduğu gibi bu yıl gerçekleşecek olen 17. geleneksel büyük yağlı pehlivan güreşlerimizde de baş, baş altı, büyük orta, küçük orta büyük boy, küçük orta küçük boy, deste büyük boy, deste küçük boy, teşvik, minik 3, minik 2 ve minik 1 kategorilerinde yapılacak” dedi.

Mesut ağa, “birbirinden ünlü güreşçiler güreş tutacak”

12 Temmuz Pazar günü Cumhuriyet Mahallesi Tepe Emlak Konutları yanındaki Piknik Alanı içindeki Güreş sahasında gerçekleşecek olan güreş şöleninde birbirinden ünlü pehlivanların katılarak güreş tutacaklarını belirten Mesut Ağa, “Yağlı Güreşlerimizin Yaşayan efsane güreşçisi ve Kırkpınar Başpehlivanlarımızdan Ahmet Taşçı’nın dışında Mehmet Yılmaz (Cino), Gökhan Arıcı, Nail Kurt, Ekrem Yavuz, Sezgin Yüksel, Ahmet Yavuz, Serhat Gökmen, Fatih Atlı, Bayram Erten, Şaban Yılmaz, Cengiz Zengin, Yüksel Kalay ile Mükerrem Kıyıklı gibi başpehlivanlar yer katılacak” dedi.

İşlek, “Çerkezköy büyük yağlı pehlivan güreşleri Trakya bölgesinin ikinci Kırkpınarı olduğu gibi
aynı zamanda Tekirdağ’ın Kırkpınar’ı”

Geleneksel Çerkezköy Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne her yıl olduğu gibi bu yılda büyük bir ilgi görmesi bekleniyor. Tekirdağ’ın Kırkpınar’ı olarak nitelendirilen ve aynı zamanda Kırpınar’dan sonra ikinci bir Kırkpınar olarak da adlandırılan Çerkezköy Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde her yıl birbirinden ünlü pehlivanlar güreş tutuyor.
Geçen yıl 12 kategoride yapılan güreşlerde Başpehlivanlığı Kadir Ergin elde ederken güreş ağalığını ise yine 16. kez Çerkezköy’ün ve bölgenin efsane ağası olan Mesut İşlek almıştı. Geçen yıl 20 bin TL’den başlatılan ağalık açık artırmasında Mesut Ağa 37 bin 200 TL’ye yeniden ağa olmuştu.
Bu arada yağlı güreşlerin Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri sonrasında düzenlenecek olması da Kırkpınar başpehlivanlarının tamamının da Çerkezköy’e geleceğini belirten Mesut Ağa, tüm kategorilerde yapılacak olan güreşlerin yağlı pehlivan güreşleri kurallarına göre gerçekleşeceğini,güreşlerde ciddiyetsiz davranan güreşçilere imtiyaz gösterilmeyeceğini de özellikle vurguladı.

Tertipkomitesinde şu isimler bulunuyor

Bu yıl Pazar günü Efsane Ağa Mesut İşlek Başkanlığı’nda 17. gerçekleşecek olan geleneksel Çerkezköy Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri tertip komitesinde şu isimler görev aldı. Koray Düğün Salonu sahibi ve Uzlar Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Uz, Çetintaş Showroom Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Çetintaş, Kardeşler Yapı Yönetim Kurulu ikinci Başkanı Süleyman Kozuva, İtimat Cam Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Aran, Murat Kuyumculuk sahibi Murat Narçın, Asbaş Nakliyat Genel Müdürü Emre Asbaş, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İsmail Akın, Mali Müşavir Anıl Birsen, Atılım Beton sahiplerinden Umut Danış, Mutlu Torna Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mutluç. Tertip komitesindir görev alan bu saygın ve değerli isimler organizasyonun en iyi şekilde gerçekleşmesi için çaba gösteriyor.(ek)