Çerkezköy'ün Fitre ve Zekatları Pakistan'a

Çerkezköy Müftü Vekili ve Merkez Camisi İmam Hatibi Selahattin Albayrak, ''Çerkezköy'de çok sayıda vatandaş, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği yardım kampanyası sayesinde fitre ve zekatlarını Pakistan'a gönderdi'' dedi.



Albayrak, yaptığı açıklamada Pakistan'ın yaşadığı sel felaketinden dolayı 2 binden fazla insanın hayatını kaybettiğini ve 20 milyon civarında insanın zarar gördüğünü ifade etti.
Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bir yardım kampanyası düzenlediğini bildiren Albayrak, kampanyaya Çerkezköy'den büyük katılım olduğunu belirtti.
20 Ağustos'ta başlatılan ilk yardım kampanyasına bir hafta içinde 38 bin 423 TL yardım toplandığını anlatan Albayrak, 27 Ağustos'ta düzenlenen kampanya kapsamında ise 43 bin 536,65 TL yardım toplanarak Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kampanya kapsamında açılan hesaplara yatırıldığını söyledi.
Pakistan'da binlerce insanın açlık nedeniyle ölüm tehlikesi altında olduğunu belirten Albayrak, şöyle konuştu:
''Çok fazla maddi ve manevi kayba sebebiyet veren sel felaketinin, halen milyonlarca insanı, barınma, açlık, susuzluk ve salgın hastalıkların pençesine atmakta. Ramazan bayramında da Çerkezköy merkez, belde ve köylerdeki tüm camilerde de yardım toplandı. Ramazan bayramında toplanan 44 bin 752,45 TL de Pakistanlı kardeşlerimize ulaştırılmak üzere yardım dolayısıyla açılan hesaplara yatırıldı. Çerkezköy'de çok sayıda vatandaş, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği yardım kampanyası sayesinde fitre ve zekatlarını Pakistan'a gönderdi. Düzenlenen kampanyalar kapsamında toplam 126 bin 812,10 TL yardım toplandı. Pakistan'a yardım kampanyası hala devam etmekte.'' aa