Çerkezköylü Hayırsever Hacı Fahri Zümbül'e TBMM Üstün Hizmet Ödülü verildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 2009 Yılı Üstün Hizmet Ödülleri, 13 Temmuz 2009 da TBMM de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. TBMM tarafından 2009 Yılı Onur Ödülü ne Tarihçi, Yazar ve Bilim Adamı Prof. Dr. Kemal Karpat layık görülürken 6'sı dernek ve vakıf, 62'si sivil toplum örgütü ve şahıs olmak üzere toplam 68 Üstün Hizmet Ödülü törenle verildi.


HABER MERKEZİ

Valilikler veya Milletvekilleri tarafından aday gösterilenler arasından Kültür, Sanat ve Yayın Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda TBMM Başkanlık Divanı’nda uygun görülenlere verilen TBMM Üstün Hizmet Ödülü Tekirdağ’dan Çerkezköylü Hayırsever Hacı Fahri Zümbül’e verildi.
Törende bir konuşma yapan TBMM Başkanı Köksal Toptan; “Ülkemizin çeşitli illerinde milletine, ülkesine, şehrine hizmet etmiş 68 kişi, dernek, vakıf ve sivil toplum örgütüne TBMM Üstün Hizmet Ödülü veriyoruz. Bugünkü tören, değerli hayırseverlerimizin ve seçkin sivil toplum örgütlerimizin toplumsal sorumluluk bilinciyle üstlendikleri rollere devlet ve toplum olarak duyduğumuz saygının ve minnettarlığın ifadesidir” dedi.
* Hacı Fahri Zümbül Kimdir?
1927 yılında Çerkezköy de doğdu. Çerkezköy Atatürk İlköğretim Okulunu bitirdikten sonra hemen hayata atılarak terzilik görevine başladı. 50 yıla yakın terzilik yaptıktan sonra emekli oldu. Emekli olduktan sonra hacca gitmiş ve hacdan sonra kendisini hayır işlerine adadı.
Hayatı boyunca sade; mütevazi bir hayat yaşamıştır. Terzilikten kazandığı para ile geçimini sağlamıştır. Zengin bir sanayici değildir ancak gönlü zengindir. Babasından kalan bütün arsaları hayır kurumlarına bağışladı.
Bağışları arasında; Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi, H.F.Z. Anadolu Lisesi Ek Binası, H.F.Z. Kız Meslek Lisesi ve Anaokuluna arsa bağışında, Çerkezköy İlçesinde yapılan bir camiye 100 bin TL bağışta bulundu. (s)