"Çevre sorunlarının çözümünde temel ilke, doğayı korumak ve kollamak olmalıdır"

'Çevre sorunlarının çözümünde temel ilke, doğayı korumak ve kollamak olmalıdır'

Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Vali Coş mesajında çevrenin korunmasına dair tavır ve davranışların, mutlak surette küresel ölçekte yürütülmesi gerektiğini ve bu noktada herkese büyük görevler düştüğünü belirtti. Vali Hüseyin Avni Coş ayrıca, “Tüm insanlığı tehdit eden çevre sorunlarının çözümünde temel ilke, doğayı korumak ve kollamak olmalıdır” sözlerini de açıklamasında önemle vurguladı.

Vali Coş mesajında şunları kaydetti;

“Insan yaşantısının ayrılmaz bir parçası olan çevre, yine insanın sorumsuz uygulamaları neticesinde bugün büyük bir tehditle karşı karşıyadır. Bu durum, bir bütün olarak tüm doğayla birlikte, en başta yine insanı ilgilendirmektedir.

Yüzyıllardır ihmal edilen çevrenin, bilinçsiz ve sorumsuz sanayi yatırımlarıyla birlikte büyük bir felakete dönüşmesi, hiç de sürpriz değildir.  zı dahi bire bir etkileyen çevre felaketi karşısındaki suskunluğudur. Bazı sivil toplum örgütlerinin bu konulardaki faaliyetleri büyük önem taşımakla birlikte yetersiz kalmaktadır.

Çevrenin korunmasına dair tavır ve davranışlar, mutlak surette küresel ölçekte yürütülmelidir ve bu noktada herkese büyük görevler düşmektedir. Tüm insanlığı tehdit eden çevre sorunlarının çözümünde temel ilke, doğayı korumak ve kollamak olmalıdır.

Dünya Çevre gününde bizler de bireysel anlamda kendimize özeleştiride bulunup, çevrenin korunması için neler yapıp yapmadığımızı düşünmemiz gerekmektedir. Eğitim düzeyi yüksek olan Ilimizde; yol kenarlarına, mesire yerlerine, doğaya çöp atarak, ateş yakarak, şişe kırarak kirletmek gibi can ve mal emniyetini de tehlikeye atma örneklerinde olduğu gibi, az da olsa çevreye yönelik tehditkar, saygısız tutum ve davranışlara rastlanılmaktadır.      

Kamuoyunun bu konuda daha duyarlı olması, söz konusu kişileri uyarması ve gerekirse yasal işlem yapmak üzere ilgili makamlara bildirmesi beklenmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle  Gelecek nesillere daha temiz, yaşanabilir bir Dünya bırakmak umuduyla "Dünya Çevre Gününü" kutlarım.”