Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu Kırklareli'deydi

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu Kırklareli'deydi

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu geçtiğimiz Pazar günü, “Kırklareli-Edirne” gezisi kapsamında ilimize geldi. Pınarhisar Meslek Yüksekokulu’nun açılışına katılan ve daha sonra Kırklareli Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Eroğlu, son olarak “AKP Kırklareli Seçim Koordinasyon Merkezi” nin açılışını gerçekleştirdi.    

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 22 Şubat Pazar günü ilk olarak saat 11.00’da, Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesinde, “(KESAV) Keçici Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı”nca yaptırılan, Pınarhisar Meslek Yüksekokulu’nun açılış törenine katıldı. Törene aynı zamanda Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, AKP Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam ve Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç da iştirak etti.

Buradaki açılışın ardından saat 13.00’de Kırklareli Valiliği’ne gelen Eroğlu’nu Valilik girişinde; elindeki çiçekleri kendisine verecek olan ortaöğretim öğrencisi Sena Özcan, resmi daire amirleri ve polis tören mangası karşıladı. Daha sonra Valilik Defteri’ni imzalayan ve ziyaretin hayırlı olmasını dileyen Eroğlu, beraberindeki heyetle birlikte Vali Coş’un makamına geçti.

Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş daha sonra, ilimiz ile ilgili olarak Bakan Eroğlu’na bir brifing verdi. Vali Coş açıklamalarında şunları söyledi;

Vali Coş; “Ilimizdeki kurum ve kuruluşların hizmetleri, öngörülen hizmetler doğrultusunda başarıyla yerine getirilmektedir.”

“Sayın Bakanımıza arzı gerektiren önemli bir sorun şu aşamada bulunmamaktadır. Arkadaşlarımız bu konuda gerekli koordinasyonu sağlayarak hizmetlerine devam ediyor. Gerek DSI, Çevre ve Orman Müdürlüğü, Orman Işletme Müdürlüğü, gerekse Meteoroloji Müdürlüğü olarak ilimizdeki kurum ve kuruluşların hizmetleri, öngörülen hizmetler doğrultusunda başarıyla yerine getirilmektedir. Ilimizde 2006-2008 yılları arasında 6 bin ile 150 bin adet ağaç dikimi gerçekleştirildi. Bu da hedeflerimizi aşan bir rakamdır. Ilimizin %40’ı sayın bakanımızında bildiği üzere orman ve orman sayılan yerlerdendir. Mevcut orman yapımızın korunması ve de arttırılması için çalışmalarımız devam ediyor. Ilimizdeki biyo çeşitliliğin korunması için AB destek projeleri de, Bakanlığımızın öncülüğünde devam etmektedir.

Diğer taraftan ilimiz, katı atık tesisleri yönünden iki tesise sahip olacaktır. Bir tanesi merkezde, diğeride Lüleburgaz’dadır. Lüleburgaz’daki tesis oranın Belediyesi öncülüğünde, Kırklareli ve yakın belediyelerin katı atıklarını koyacakları modern bir depolama sistemini öngören bir tesistir ve inşaatı tamamlanmış durumdadır. Bunun tamamlanmasında 1 milyon YTL katkı sağlayan bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Tesis Mayıs ayına kadar faaliyete geçirilecektir.

Bunun yanısıra sayın bakanımızında görmüş olduğu üzere, bölünmüş yol çalışmalarımız devam ediyor. Ben göreve başladığımda Kırklareli’nin yıllardan beri çözülemeyen projelerinden bir tanesi Kırklareli-Dereköy’deki hudut kapısıydı. Diğeri de üniversitenin kurulmasıydı. Ikisinde de büyük gelişmeler sağlandı. Üniversitemiz kuruldu. Dereköy hudut kapısının tır trafiğine açılmasında da büyük gelişme sağlandı. Söz konusu yolun yeniden inşası %90 oranında bitti. Umuyoruz ki bu yıl içerisinde hepsi tamamlanacak. Aynı zamanda kapıdaki modernizasyon işlemlerine de, sayın bakanımızın da bildiği üzere bu sene başlanıyor. Bulgaristan, görüşmelerimiz sırasında kapının tır trafiğine açılması talebimize karşılık alt yapısını tamamlamak için müddet istedi. Onlardan gelecek olumlu cevabı bekliyoruz.

Ayrıca belirtmek istediğim bir konu da Lüleburgaz ve Çorlu arasındaki eski E-5 olarak bilinen, D-100 karayolunun durumudur. Buradaki araç ortalaması yaklaşık 18 bin adettir. Dolayısıyla buranın da bölünmüş yol ihtiyacı vardı. Bu kısmın başlangıcını geçen sene, valiliğimizin koordinesiyle ve özel idare imkanlarıyla yaptık. Ulaştırma Bakanlığımız’dan da gerekli maddi destek sağlandı.”

Bu açıklamaların ardından Vali Coş, üniversiteye açılacak yeni fakülteler için; il merkezinde yapılacak 2 tane bina inşaatı ihalesinin gerçekleştiğini, inşaatların yapımına önümüzdeki günlerde başlanarak, binaların yeni öğretim yılına yetiştirilmek istendiğini belirtti.

Vali Coş’un verdiği bilgilerin ardından, Bakan Veysel Eroğlu yaptığı konuşmasında şunları kaydetti:

Bakan Eroğlu; “Kısa zamanda daha da gelişecek olan K.Ü. burası için büyük bir kazanç olmuştur.”

“Hükümetimiz Kırklareli’ye çok büyük bir destek veriyor. Kırklareli Üniversitesi burası için çok büyük bir kazanç olmuştur. Ben de sayın Başbakan’ımıza bu teşebbüslerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Gayretlerinden dolayı da gerek sayın valimize, gerekse vekillerimize teşekkür ediyoruz. Rektörümüz de çok dinamik ve Kırklareli için çok şeyler yapabileceğine emin olduğum değerli bir bilim adamı. Inşallah Kırklareli Üniversitesi kısa zamanda daha da gelişecektir.

Yeni kampüs alanının etrafını çevresel olarak zenginleştirerek, muhteşem bir yer haline getireceğiz ve örnek bir üniversite haline gelmesini sağlayacağız. Kırklareli’de, Avrupa’ya açılan bir kapının varlığı da ayrı bir önem ihtiva etmektedir.”

Bakan Eroğlu açıklamalarının sonrasında, 2008 yılı içerisinde Kırklareli’de 2470 hektar alanın ağaçlandırıldığını, 2009 yılında ise 2500 hektar alana daha fidan ekileceğini belirtti. Eroğlu bu kapsamda Erozyon Kontrol Seferberliği’nin süreceğini kaydetti.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, sözlerinde, Kırklareli’deki duble yol ve bölünmüş yol çalışmalarının geçmişle mukayese edilemeyecek kadar ilerlediğini ve Dereköy Sınır Kapısı’ndaki çalışmaların takdire şayan olduğunu belirtti.

Ayrıca Eroğlu hükümetin Kırklareli’de yapmış olduğu bazı çalışmalara değinerek; “Hükümetimiz Kırklareli’de 429 derslik yapmış, 2099 adet bilgisayar sağlamış, 198 okula da ADSL bağlantısı gerçekleştirmiştir. Ayrıca 1260 konutluk TOKI inşaatı devam etmektedir. Yine KÖYDES ve hemen ardından başlatılan BELDES projeleri ile köylerimizin ve beldelerimizin kalkındırılması hızlandırılmıştır” dedi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu Kırklareli Valiliği’nde gerçekleştirdiği ziyaretin ardından, beraberindeki heyetle birlikte, kalabalık bir araç konvoyu eşliğinde Yayla Mahallesi'ne gitti. Burada bir kahvehanede vatandaşlarla bir süre sohbet eden Eroğlu, AKP Kırklareli Belediye Başkan adayı Cengiz Bağdan ile birlikte kısa bir konuşma gerçekleştirerek, 29 Mart seçimleri için vatandaşlardan destek istedi.  Daha sonra yaya olarak ilimiz Cumhuriyet Caddesi’ne gelen Eroğlu, halkla ve dükkanları açık olan esnafla selamlaştı. Bakan Eroğlu, buradan Polisevi’ne geçerek Vali Hüseyin Avni Coş ve beraberindekiler ile birlikte bir öğle yemeği yedi.

Bakan Eroğlu; “Sen Kırklarelisin, büyük düşün”

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, yemeğin ardından AKP Kırklareli Seçim Bürosu’nun açılışını gerçekleştirdi. Büyük bir partili katılımı ile gerçekleşen davullu-zurnalı açılışta, Bakan Eroğlu, kurdeleyi Cengiz Bağdan’ın eşi Sevil Bağdan, Milletvekili A.Gökhan Sarıçam’ın eşi Nihal Sarıçam ve AKP Kadın Kolları Başkanı Tülay Peker’e kestirdi.

AKP Il Başkanı Ahmet Ibrikçi yaptığı konuşmasında; “Bugüne kadar Sayın Bakanımızın, maddi ve manevi desteklerini sürekli yanımızda hissettik. Bu yoğun programları içerisinde bizleri onurlandırdıkları için tüm teşkilatımız adına kendilerine teşekkür ediyor, 29 Mart’ta Kırklareli’nin makus talihini değiştirip, kendilerine sonucu hediye edeceğimizi şimdiden müjdeliyoruz” dedi.

AKP Kırklareli Belediye Başkan adayı Cengiz Bağdan da yaptığı kısa konuşmasında, 29 Mart seçimlerine kadar çok çalışacaklarını ve en az yüzde 65 oranla kazanacaklarını belirtti. AKP Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam ise seçim bürosunun açılışına katılımından dolayı Bakan Veysel Eroğlu’na ve büroyu dolduran partililere teşekkür etti.

Kırklareli’de yatırımların aralıksız devam ettiğini anlatan Bakan Eroğlu yaptığı konuşmasında,”'Sulama projeleri tamamlanıyor. Duble yollar bitmek üzere, sağlık alanında yapılan yatırımlar ortada. Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında, bu sene yaklaşık 2 bin 500 hektar alana 2,5 milyon fidan diktik. Inşallah bu sene de ağaçlandırma çalışmalarımız devam edecek. Bütün yollar, otoban yol kenarları ağaçlandırılacak. Kırklareli’ne giren cennete giriyormuş gibi hissedecek'' diye konuştu.

Yerel seçimlerin Kırklareli ve Türkiye için çok önemli olduğunu belirten Eroğlu, partililerin ev ev, kapı kapı gezerek yapılan yatırımları vatandaşlara anlatmasını istedi. “'Büyük Türkiye'” için büyük düşünmek gerektiğini ifade eden Eroğlu, şöyle devam etti:

''Sadece biz, bakanlık olarak, son beş yılda 696 civarında tesisi aziz milletimizin hizmetine sunduk. Bizden önce de hükümet vardı. Onlar ne yaptı. 9 tane tesisi hizmete açtı. Milletimize hizmet yolunda her türlü fedakarlığı yaparak, gece gündüz çalışarak yolumuza devam edeceğiz. ‘Işimiz hizmet, gücümüz millet’ diyerek durmadan çalışıyoruz. Belediye Başkan Adayı’mız Cengiz Bağdan'ın dediği gibi yerel seçimlerde en az yüzde 65 oyla belediye başkanlığını kazanmasını arzu ediyorum. Bir uçak düşünün. Uçağın iki kanadı olursa uçar. Tek kanadı olursa uçak uçamaz. Yerel seçimleri de kazanarak, ‘durmak yok, hizmete devam’ diyeceğiz. Bu yüzden diyoruz ki; “Sen Kırklareli’sin, büyük düşün.''

16 Mart tarihinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kırklareli’ne geleceğini duyuran Bakan Eroğlu, AKP Seçim Bürosunun açılışını yaptıktan sonra Edirne'ye hareket etti.