CHP'de Il Başkanlığı yarışının ikinci adayı, Lüleburgaz'dan Yusuf Pişkinoğlu

CHP'de Il Başkanlığı yarışının ikinci adayı, Lüleburgaz'dan Yusuf Pişkinoğlu

Kırklareli, 24 Ocak günü yapılacak olan CHP Il Kongresi’nde, önce merkez ilçe eski başkanı Vecdi Gündoğdu’nun Il Başkanlığı’na aday olduğunu öğrendi. Çok geçmeden ikinci aday da duyurusunu yaptı. Lüleburgaz belediye meclis üyesi Yusuf Pişkinoğlu, il başkanlığı adaylığını açıkladı. Fakat yapılan açıklamada en çok dikkat çeken, Pişkinoğlu’nun ilçe teşkilatına üstü kapalı olarak sitem etmesi ve genel seçimlerde milletvekili adayı olacağının dolaylı olarak işaretini vermesi oldu. Il Başkanlığı adaylığında çeşitli engellerle karşılaştığını kaydeden Pişkinoğlu açıklamalarında, partinin geleneklerinin tüzükten önce geldiğini ifade eden iddialı sözlere de imza attı.

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Il Başkanlığı’nın 24 Ocak Pazar günü yapılacak kongresinde, il başkanlığı için yarışacak diğer bir aday Yusuf Pişkinoğlu. 1963 Lüleburgaz doğumlu olan Pişkinoğlu, CHP’de Il Başkan Yardımcılığı, Kurultay Delegeleliği ve ilçede Ticaret ve Sanayi Odası üyeliği görevlerinde bulunmuş bir isim.Halen Lüleburgaz Belediye Meclis üyeliği görevine devam eden Pişkinoğlu, 20 yıldır siyesetin içinde bir isim olduğunu vurguladı ve adaylığıyla ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulundu.

Yusuf Pişkinoğlu, CHP’nin iktidara yürüyüşünde ilk ayağı olan Kırklareli il kongresinin, 2010 yılının ülke çapındaki ilk kongresi olması sebebiyle büyük önem taşıdığını kaydetti. “Bu kongreden çıkacak sonuca göre partimizin yeni yapısı şekillenecektir.” diyen Pişkinoğlu, hedeflerinin genel seçimlerde Kırklareli’deki milletvekili sayısını 3’e çıkarmak olduğunu ifade etti.

Hedeflerinin durumu 3-0 yapmak olduğunu söyleyen Pişkinoğlu cümlerine şöyle devam etti:

Eleştiriye açık olabilmek erdemdir

“Oy oranı ile öncülerden olan ilimiz, yapacağı bu kongre ile tüm ülkeye ve CHP’ye örnek olmaya devam edecektir. Aydınlık Türkiye’nin aydın yüzü Kırklarelili partililerimiz, en doğru seçimi yapacaktır. Demokrasiyi içine sindirmiş insanlar topluluğu olan partililerimiz, yeni bir adayın daha yolunu açarak bunu göstermişlerdir. Aday olabilmek için gerekli olan %20 delege imzası bunun göstergesidir. Her ne kadar imza toplama aşamasında engellemelerle karşılaşmış olsam bile, demokrasiye inanan partililerimiz sayesinde bu engeli aşmayı başarabildim.

Seçim çalışmalarım sırasında yaptığım görüş alışverişleri, bende varolan bir düşünceyi pekiştirmiştir: CHP milletvekili adaylarının ön seçimle belirlenmesi.

Bunun dışında bir aday tespiti, CHP tüzüğüne uygun olsa bile partinin geleneklerine terstir. Bu vasıf CHP’li olmanın, örgütü ayakta tutmanın temel unsurudur. Parti disiplini temel hedefimizdir. Partinin ilke ve kurallarına uymak her partilinin vazifesidir. Ancak, bunu sağlamanın yolu disiplin kurullarına sık sık müracaat etmekten değil, ikna ve inandırmaktan geçer. Partide yöneticilik konumuna yükselen kişiler, bu güçlerine sevgi ve hoşgörüyü ekleyerek, örgütlerine bu gözle bakabilmeyi öğrenmelidir. Eleştiriye açık olabilmek erdemdir.”

“Şans, hazırlıklı olanların yanındadır”. Pişkinoğlu, bu cümlenin altını çizdiğini belirterek, CHP’nin yaklaşan genel seçim öncesi, en yeni üyesinden genel merkeze kadar bu hazırlığı yapacağını ve ilk genel seçimde hak ettiği iktidarı elde edeceğini söylüyor ve ekliyor; “Ülkemizin bir CHP iktidarına acil ihtiyacı vardır.”

Insanların layık olduğu biçimde yönetildiğini ifade eden Yusuf Pişkinoğlu, Türk halkının iyi bir CHP iktidarına layık olduğunu ve bu hareketin Kırklareli il kongresi ile başlayacağını, hedefe ulaşacaklarını söyledi.

CHP bu dönemde de ‘sol’un ana kucağı olacaktır

Pişkinoğlu, “CHP bir ailedir. Parti içi yarışlarda bu çerçeve içerisinde kalmalıdır. Seçim kampanyam dönemimde, bu ilkeye bağlı kalarak centilmence bir çalışma sürdürdüm.

Bugün yarıştığım kişilerin yarın seçim aşamasında kol kola gideceğim arkadaşım olduğunu bir an olsun aklımdan çıkarmadım. Bu mücadele sonuçta partiyi yüceltecek bir faaliyet olacaktır. CHP her dönem olduğu gibi bu dönemde de solun ana kucağı olacaktır. Gelene kucak açıp, gidene ‘dur’ denecektir.

Kongreler CHP’nin bayramıdır. Bu kongrenin de bayram havasında geçmesi dileğiyle tüm partili arkadaşlarıma en iyi dileklerimi sunuyorum.” diye konuştu.

Yusuf Pişkinoğlu’nun ilçe merkezinde görevliyken, il merkezindeki bir görev için adaylığını koymuş olması, kamuoyunda şaşkınlıkla karşılanırken, bir kısım partililerce bunun genel seçime yönelik bir milletvekilliği hazırlığı olduğu iddia ediliyor. Pişkinoğlu’nun açıklamalarındaki üstü kapalı bazı cümleler de bu ihtimale yönelik sinyallerin olduğunu güçlendiriyor.

Öte yandan CHP Lüleburgaz Ilçe Başkanı Turabi Kayan’ın, Yusuf Pişkinoğlu’nun bu adaylığı kendileriyle paylaşmadığını belirterek sitem etmesi, CHP’nin ilçe teşkilatında bazı anlaşmazlıklar olduğu söylentilerini yoğunlaştırarak, farklı birçok söylemi de beraberinde getiriyor.