"CHP'de Önseçim olursa Kırklareli'de 3-0 şansı yüksek olur"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Babaeski İlçe Başkanlığı'nda 07 Ekim 2010 Perşembe günü yapılan toplantıda, CHP Kırklareli İl Başkanı Vecdi Gündoğdu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı CHP Genel Merkezi'nde yapılan Referandum sonrası CHP İl Başkanları Toplantısı ile ilgili partililerini bilgilendirdi.


Haber-Yorum
Özkan Başaran

Parti binasında düzenlenen toplantıya, CHP Kırklareli İl Başkanı Vecdi Gündoğdu, CHP Kırklareli Merkez İlçe Başkanı Gürkan Yenerel, CHP Babaeski İlçe Sekreteri Hasan Ali Eren, Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı,bir önceki dönem Belediye Başkanı Av. M.Haluk Tezsezer, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sebahattin Öner, Esnaf ve Sanatkâr Odası Başkanı Türkay Topal,, eski İl Genel Meclis Üyesi Cevdet Demir, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Kadir Üstünel, Mutlu Köyü Muhtarı Murat Yaraş ve partililer katıldı.
CHP Babaeski ilçe Başkanı İrfan Altınel’in katılmadığı toplantıya Ön seçim istekleri damgasını vurdu.
CHP İl Başkanı Gündoğdu, yaptığı konuşmasında şunları söyledi:
“Cumhuriyet Halk Partisi’nin en çok oylarını arttırdığı İllerin başında Tunceli İli geliyor, ikinci Edirne ve üçüncü de bizim İlimiz geliyor. Ben toplantıda Genel Başkanımıza bir takım önerilerde bulundum. Bundan sonra Kırklareli halkının hakkını oy anlamında yedirmek istemiyorum. Arkadaşlar diğer İllere göre Kırklareli’nde oy kullanma oranı %87’dir. Bu özümsenmeyecek bir rakam değildir. İlçe başkanlarım biliyor biz ona göre bir çalışma yapmış aslında bizim beklentimiz %92-93’tü. Ama maalesef  %87’de kaldık. Bu çalışmanın örneğini Sayın Genel Başkanımıza verdim. Birde İl Başkanları yeni seçilen Belediye Başkanlarının yaklaşan genel seçimlerde milletvekili adaylığına sıcak bakmıyorlar, bu konu Lüleburgaz İlçesinde yaptığımız toplantıda, “Genel Başkan sıcak bakmıyor” şeklinde geçmiş, aslı o şekilde değil bu görüş tamamen “İl Başkanlarının”, konunun böyle bilinmesini istiyoruz.“
Daha sonra ise yaklaşan Genel Seçimler öncesi Milletvekili Adaylıkları için Genel Merkez tarafından Ön Seçim yapılıp, yapılmayacağı konusunda görüşlerini belirten, bir önceki dönem Belediye Başkanı Av. M. Haluk Tezsezer ise şunları söyledi:
“Sayın Başkan, yapılan İl Başkanları toplantısında ön seçim ile ilgili her hangi bir konuşma geçmedi mi? Eğer biz Milletvekili Seçimi’nde yöntem olarak Ön Seçimi parti belirlemezse ve Merkez Yoklaması yapılırsa, ayni sıkıntıyı yine yaşayacağız. Çok önemli seçim bu belki Türkiye’nin kader seçimi, diğer partileri bırakın bu sefer iki partili seçim bu Cumhuriyet Halk Partisi ve AKP arasında ki bir seçim. Yani AKP’yi de hafife de almayalım. Yani büyük bir olasılıkla tek başına iktidar bile olabilirler, tabi biz partiye yeterli bir şekilde sahip çıkamazsak.
Diyelim kişisel olarak, Merkez Yoklaması yapılacaksa şimdi benim ne şansım olabilir ki?
Bakın arkadaşlar bizim Kırklareli’nde 3-0 yapma olasılığı şansımız çok fazla, ön seçim partiye bir hareket getirir, bunun için İl Başkanımız İlçe Başkanlarımız ve Belde Başkanlarımız bunun için çaba sarf etmeli. Başbakan seçim takviminin Mart ayında başlayacağını söyledi.
Önseçimde ben de adayım, kendimi ilk üç’te görüyorum, ama onuncu da olabilirim, o zaman da halkımın gözünde bu kadarmışım diyerek, kazanan arkadaşlarımla partimin saflarında koşmaya devam ederim”