"CHP'deki sıkıntılara üzülüyorum"

Önceki Babaeski Belediye Meclis Grup Başkanı; Babaeskili sanayici ve iş adamı Zeynel Ekşioğuları, Babaeski'de yerel seçimden sonra Av. Haluk Tezsezer'e karşı izlenen olumsuz tutumdan çok rahatsız olduğunu belirtti. Son on yıl Babaeski'de gerçekleştirilen projelerden hiç bir konuşmada yer verilmemesinin çok üzücü olduğunu anlattı. CHP'de 'Onlar ve bizler' diye bir anlayış olmaması gerektiğini de dile getiren İş adamı Zeynel Ekşioğulları, Festival sunuş konuşmalarında da son on yılda gerçekleştirilen festivalle ilgili projelerden söz edilmediğine çok üzüldüğünü dile getirdi.

 


Özkan Başaran
 
Merhum Efsane Başkan Gündüz Onat'ın bir çok CHP linin olduğu gibi kendisinin de çok sevdiği ve peşinden yıllarca koşarak desteklediği bir başkan olduğunu, Babaeski Tarım Festivali deyince Tarihe Gündüz Onat'ın isminin geçtiğini ve unutulmaz hizmetler yaptığını ve Merhum Gündüz Onat'ı Ekşioğulları Ailesi olarak her zaman destekleyip sahip çıktıklarını da anlatan İş adamı Zeynel Ekşioğulları, bundan sonra da Gündüz Onat isminin yaşatılması adına üzerine düşecek her şeyi yapmaya hazır olduğunu da sözlerine ekledi. Ancak Merhum Gündüz Onat'ın kurup bir yere getirdiği Tarım Festivaline Son on yılda eklenen bir çok proje olduğunu ve Tarım Festivalinin daha ileri bir düzeye ulaştığını ve duvarların yıkılarak, sanatçıları seyredemeyen Halkımıza da olanak sağlanmasının önemli bir açılım olduğunu, ancak Belediye Başkanı Abdullah Hacının sunuş konuşmalarında, Av. Haluk Tezsezer'i ismen anmamasının da üzücü olduğunu hatırlattı.
CHP de yük taşımaya hazır olduğunu ve artık Parti başkanlığını gençlere bırakmak gerektiğini de vurgulayan iş adamı, Zeynel Ekşioğulları, "Ağabeylik yaparak bir genci yetiştirelim. Birleştirici olalım. Uzun soluklu olacak bir İlçe Başkanı, genç bir kardeşimizin yetişmesiyle olur" dedi.
Doğduğundan beri ailece CHP saflarında koşturduğunu ve Halkçı partiden de Milletvekili adaylığı teklifi aldığını ancak bunu o günlerde kabul etmediğini de söyleyen İş adamı Zeynel Ekşioğulları," o günlerde ben kabul etseydim dışardan gelenler vekil olamayacaktı" dedi.
Beş yıllık Belediye Meclis üyeliği döneminde meclis grup başkanlığı görevi yaptığını ve birçok projelere imza atma onuru taşıdığını da anlatan İşadamı Zeynel Ekşioğulları," Yeni pazar alanı ve şeytan dere üzerine yapılan köprünün bunlardan bazıları olduğunu, Festival Alanının düzenlenmesinin de Önceki Başkan Av. Haluk Tezsezer'in gerçekleştirdiği hizmetler olduğunu ancak bu hizmetlerin çeşitli konuşmalarda örtüldüğünü, bahsedilmediğini üzüntüyle izliyorum" diyerek sözlerine son verdi.