CHP'den KTSO'ya ziyaret

Başkan Çağlayan;'Hatır için sanayi gelmez'

CHP Kırklareli Teşkilatı Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO)’nın yönetim kurulunu ziyaret etti.
Kırklareli Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Cavit Çağlayan, Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek ve Belediye Meclis Üyesi Adaylarıyla birlikte gerçekleşen ziyarette konuşma yapan KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş; “Bilindiği gibi bizim odamızın yönetimi de yeni seçildi. Önümüzdeki yerel seçimler sonrası belediye kadrosuyla, odalar ve borsalarla birlikte iyi işler başaracağımıza inanıyorum” dedi.
Çetintaş’ın konuşmasının ardından konuşma yapan Kırklareli Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Cavit Çağlayan iddialı açıklamalarda bulunduğu konuşmasında şunları söyledi; “Ziyaret sebebimiz bizlere yapmış olduğunuz ziyaret sonrası iade ziyaretidir. Ticaret Odası önem verdiğimiz ve önem verilmesi gereken kurumlardan birisidir. Şuan seçim öncesi olduğu için ortada uzun vadeli bir şeyler söylemek söz konusu değil. Nasip olursa, hemşerilerimizin takdiri bizim yönümüzde olursa önümüzdeki dönemde görüş alışverişleri, beklide somut uygulamaları birlikte yapmamız, dayanışmamız, söz konusu olacaktır. Çalışmalarda belediyenin imkanlarını ortaya koyağız, sizlerde belki maddi olarak olmasa da iş gücünüzle, yeteneklerinizle katkıda bulunacağınıza inanıyorum. Kırklareli’nde 4 yıl içerisinde yapılan çalışmaları anlatmamıza gerek yok. Çalışmalarımız ortada. Benim kanaatimce Kırklareli Belediyesi’nin tüm imkanlarını sonuna kadar zorladık ve lüks gereksiz harcamalara kapılmadan 12 mahallemize de iyi hizmet verdiğimiz kanaatindeyiz. Kırklarelili hemşerilerimizin bu hizmetlerimizi takdir edeceği düşüncesindeyiz. İnşallah da severek yaptığım Belediye Başkanlığına devam edeceğim. Bu iş ya severek yada başka amaçla yapılır. Ama ben severek yapıyorum. Hizmete devam etmek istiyorum. Biz vatandaşın aklınla, fikrinle ve vicdanınla oy kullanmasından yanayız. Diğer şekilde oy kullanılması seçmenin iradesini sakatlar diye düşünüyorum. Bunu anlayanlar anlamıştır” dedi.

* “Bizim projelerimiz gerçekçi projeler”

Projelerinin uçuk kaçık projeler olmadığını yapılabilinecek projeler olduğunu vurgulayan Çağlayan; “Belediye olarak 5 yılda yapacağımız projelerde var. Biz projelerimizi uçuk kaçık değil yapılabilecek projelerden seçmeye çalışıyoruz. Yoksa 100 tanede 200 tanede proje çıkartılır. Ama bizim projelerimiz yapabileceğimiz gerçekçi projelerdir. Bunların arasında ticaret hayatını ilgilendiren bir projede var. Bilindiği gibi bir Dereköy Sınır Kapımız var. Bu kapıdan sadece giriş anlamında 300 bin giriş oluyor. Tabi bunların büyük bir çoğunlu girip çıkmakla kalmıyor bir ticari alışverişte yapıyor. Tabi bunların büyük bir kısmı İstanbul’a gidiyor. Bu giriş çıkışlarda durup alışveriş yapacak ortam yaratmalıyız. Şuan bu 300 bin kişinin %10’undan dahi faydalanamıyoruz. Kırklareli’nde alışveriş yapan 30 bin kişi varsa bunun 25 bini de büyük bir ihtimalle KİPA’dandır. Çünkü yabancı dil bilen personelleri ve turlarla anlaşmaları var. O 300 binin 150 binini Kırklareli’ne sokmak mümkün. Aldıkları şeylerde öyle Kırklareli’nde bulunmayacak şeyler değil. Bu geçişleri şehir çerisine sokmak için sadece yabancı araçların park edebilmesi için iki tane otopark kurmayı düşünüyoruz. Bunların birisi Ahmet Mithat İlköğretim Okulu’nun karşısına, diğeri de Öğretmen Evi’nin karşısında bulunan yumurta pazarı diye tabir edilen yerdir” dedi.

*“Hatır için sanayi kurulmaz”

Son günlerde basında yer alan bazı haberlere cevap veren Başkan Çağlayan “Kimse hatır için sanayi kurmaz ve kaldırmaz” dedi Çağlayan; “Sanayi anlamında arkadaşlarımız var Kırklareli’ne uçak sanayini getireceğiz. Kırmaz bizi. Kırmayan bir arkadaş. O şekilde de Kırklareli’ni uçuracağız inşallah. Sadece hatır için yatırım yapar mı arkadaş? Öyle söylentiler var şuan. Hatır için sanayi buraya gelecekmiş. Eğer bu işler hatır için oluyorsa, mevcut fabrika hatır için kapatılmaz. Sanayiciyi Belediye Başkanı olsun, Vali olsun, Başbakan olsun arayarak benim hartım için kapatma demesiyle kapatmamazlık yapar mı? Sanayici şatları uygun değilse kapar, yeni yatırım yapması gerekiyorsa yapar. Şuan Çorlu ve Lüleburgaz sanayi istemiyor. Ama istemeseler de yapılıyor. Sen engel olmak istesen de seni aşar Belediye Başkanına gider, Belediye Başkanını aşar Valiye gider, gerekirse Başbakan’a gider yapar.
Kırklareli önümüzdeki birkaç yıl içerisinde sanayileşmek zorunda kalacak. Çünkü İstanbul doğru bir karar alarak finans, turizm merkezi olmayı seçti.  Bu anlamda yeni sanayi yatırımları zorlaştıracağı gibi mevcut olanlara da 5-10 yıl gibi süreler vererek zorlayacaklardır. O şekilde İstanbul’da istenmeyen sanayi bize gelecektir. İstenmeyen sanayiden neleri gelsin konusunda da seçici olmak lazım. İleride telafisi imkansız sanayilerin gelmesi de yararlı olmaz” şeklinde konuştu.

* Dibek; “Kömürler için suç duyurusunda bulundum”

Açılması planlanan Açık Cezaevine değinen CHP Kırklareli Milletvekili Av Turgut Dibek, dağıtılan kömürler konusunda da suç duyurusunda bulunduğunu belirtti. Dibek; “Bakanlığın düşündüğü teşvik primlerinde Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ yok sayılmış gibi duruyor. Hatta basında en şanssız iller arasında da yer aldık. Sınır kapımızla ilgili ise bence geciken bir proje var. Bunun hemen faaliyete geçmesi lazım.
Diğer gündemde olan bir hususu ise geçen gün Başsavcımızla yaptığımız görüşmede gündeme getirdik. İlimiz vatandaşları her zaman gereğini yerine getiren yasalara saygılı insanlar. Böyle olunca halkımızda devletten bir şeyler bekliyor. Kavaklı’da açılması planlanan Açık Cezaevi’ni Başsavcısından ayrıntılarıyla öğrendim. Kırklareli için çok yararlı bir çalışma olacağını düşünüyor. Adalet Bakanlığı’nın2009 yılı yatırım planında da yer aldığını ve 2011’den 2009’a çekildiği söyledi. Bu yılın sonunda da faaliyete geçeceğini belirtti.
Bunların dışında ben bir suç duyurusunda bulunmak zorunda kaldım. Sosyal Yardımlaşmaya ait olan kömürleri, gece yarılarında birileri tarafından kamyonlara yüklendiği, birde bunların siyasiler olduğunu tepsi ettik. Bunlar hoş şeyler değil. Bunlar için üzülüyorum, olmaması gerekir. Hepimiz burada yaşıyoruz. Hepimiz birbirimiz ve vatandaşımızı biliyoruz. Seçimlerde olması gereken herkes konuşmasını yapar, fikirlerini ortaya koyar, vatandaşta demokratik bir şekilde oyunu kullanır. Ama maalesef öbür olaylarda olmuyor değil” dedi.(ay)