CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Tunç, Babaeski'ye geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları Başkanı Umut Tunç Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Babaeski İlçe Başkanlığını ziyaret etti.  Parti binasında yapılan toplantıda, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Av. İrfan Altınel, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Tunç'un ziyareti ile ilgili yaptığı konuşmasında şunları söyledi:


HABER MERKEZİ

“Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanımızı Babaeski de ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Umarız bir gün ana kademe nimde genel başkanı olursunuz. Tabi bu aşamalardan geçerek Cumhuriyet halk partisi bir okuldur gençler için siyaseti hakça doğru siyaseti halka yönelik siyaseti öğreten gerçek bir okuldur cumhuriyet okuldur. Tüm gençlerimiz. Bu okulda yetişerek halkımıza, ülkemize, tüm dünyaya, yararlı olacak şekilde yetişmelidirler çalışmalıdırlar. Ben sayın genel başkanımıza bir söz veri cem uzatmakta istemiyorum ama genç arkadaşlarımızın bugün ülkenin içinde bulunduğu bu çok zor koşullarda çok zorlu sınavda ne kadar istekli ne kadar çalışma heveslisi olduğu ve bu işin sorumluluğunu ve bu işin bilincine vardığını görmekten çok mutluyum tüm gençlerimizde bu heyecanı görüyorum bu coşkuyu görüyorum değerli kardeşlerim genç arkadaşlarım Türkiye cumhuriyeti çok zor koşularda kuruldu o zor koşulları anımsarsanız yoksullukla zorlukla çaresizlikle uğraş vererek dünyada sözü geçen bir ülke haline geldi şimdi ne yazık ki sağ iktidarların hepsi zararları verdi ama bugün sağda diyemeyeceğimiz ucube bir iktidar var hangi siyaseti izlediği belirsiz ama en önemlisi teslimiyetçi uydu uygulayan bir iktidar var bu iktidar sağcı bir iktidar değil bu iktidar dinci bir iktidardır şimdi bunu bu saptamayı bir defa yapalım böyle bir iktidar ülkeyi laik cumhuriyet olmaktan çıkarıp büyük Ortadoğu projesinin bir parçası olan ılımlı İslam cumhuriyetine çevirmek istiyor bunun için uğraşıyor ve bu aşamada şuanda verdiğimiz kavga Türk silahlı kuvvetleri ve yargının teslim alınıp alınamayacağı konusunda iki koldan büyük bir savaş yapılıyor biz 12 Eylülde hem 12  Eylül faşizmine hem de AKP faşizmine dur diyeceğiz bunun için çalışacağız. Ben gençlik kolları başkanımızın çalışmalarını izliyorum basından televizyonda kendisine kolay gelsin diyorum çok büyük bir efor sarf ediyor çok büyük bir gayret sarf ediyor ben kendisinin bu çabalarında bu gayretlerinde tüm gençleri yanında görmesini isterim tüm gençlerin ona omuz vermesini isterim sayın genel başkanım siz Babaeski de çok iyi yetişmiş yurt sever bir gençlikle karşı karşıyasınız bunu çalışmalarınızda zaman içinde göreceksiniz ben tüm cumhuriyet halk partili gençlerin sizin şahsınızda başarılar diliyorum gençlere başarılar diliyorum çalışmalarında kolaylıklar diliyorum bizlerle olan sıkıntılarınızda sizin yanınızda olacağımıza gençlerimize destek olacağımıza belirtmek istiyorum gençlik kolları başkanımda bu konunun en canlı tanığıdır biz gençlerle ilgili bütün işlerini kolaylaştırmak için elimizden gelen ne varsa ben size de bütün gençlerimize de yürekten başarılar diliyorum saygılar sunuyorum.” 
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Tunç ise konuşmasında şunları söyledi;
“Burada olmaktan mutluyum ve guruluyum çünkü burası Trakya gerçekten Trakya olduğunu hissettirdi bize bizler Edirne’den başladık. Sürekli geziyoruz ve ilçelerde esnafla birlikte köyüyle birlikte öğrencilerle emekçilerle birlikte olmaya çalışıyoruz. Çünkü algılanan gençlik yapısı durağan biz durmak istemiyoruz oturmakta istemiyoruz sürekli üreten çalışan ve halkla iç içe olan birbirine dokunan ve temas eden bir gençlik yapısı olsun istiyoruz. Eğer bunu sağlarsak gerçekten Gençlik Kolları iyi bir duruma gelecektir. Bugün neden referandumda hayır oyu kullandığımızı anlatıyoruz. Biz bu gençlerin neden alın terini akıttığını anlatıyoruz. Bizler hiçbir şekilde fikri alınmayan gençleriz. Bir anayasa oluşturulurken bir anayasa hazırlanırken toplumun çeşitli kesimlerine not vermek lazım hiçbir şekilde toplumun kesimlerine emekçi kesimine öğrenci kesimine gençliğine yaşlısına kadınına sorulmadı. Bizim algıladığımız anayasada ve dünyanın gördüğü anayasada mutabakatla oluşur. Toplum sözleşmesi ile olur bunun AK Parti’nin mutfağında hazırlandığını ve vatandaşlara bir hap gibi yutturulmak istendiğini anlatıyoruz. 
Lütfen siyasetle ilgilenin diyoruz genç arkadaşlarımıza. Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettiği ülke bize bütün ümit gençlerdedir diyor biz gençlik kolları olarak bunu bir misyon ederek bunun uğrunda çalışmalıyız bunu anlatıyoruz eğer bu gerçekte gençlik kolları tarafından ilerletilirse nasıl ilerletilecek her mahallede 3 temsilcimiz olacak örneğin burada var onu hissediyorum. Trakya bölgesinde siz Kırşehir’de de, Kars’ta da her mahallede 3 temsilci bulabilirseniz gerçekten o gençlik yapısı ilerler önümüzdeki süreçte aralık ayında genç işsizler kurultayı yapıcağız. Bu genç işsizler kurultayında Cumhuriyet Halk Partisi’nin Gençlik Kolları’nın sivil toplum kuruluşlarının birliğiyle genç işsizliğini çözüm önerilerini dinleyeceğiz inanın yer bulamadık daha. Yani oraya gelecek insanları hesap edemiyoruz o kadar işsiz var ki bu ülkede genç işsiz yani. Hangi salon hangi stadyum bizi alacak onu düşünüyoruz bunu anlatıyoruz. Yani bizler sorunlara çözüm odaklı bir parti olarak ve iktidar olduğumuz dada bunu sağlayacağız. Çözümleri gerçekleştireceğiz bunları anlatıyoruz. Bütün çabamız bütün emeğimiz ve gençliğimizin her geçen güzel gününü bu uğurda harcamamız ülkenin geleceği ve bizlerin geleceği içindir her şey için teşekkürler.”
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Tunç, daha sonra Belediye Başkan Vekili Faik Namdar’ı makamında ziyaret etti. Başkan Vekili Namdar, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Tunç’a ziyaretin anısına gümüş bir plaket takdim etti. (ö.b.)