CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Yunus Emre, dün partisinin Kırklareli İl Başkanlığı'nı ziyaret etti

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Yunus Emre, dün partisinin Kırklareli İl Başkanlığı'nı ziyaret etti

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Yunus Emre, dün beraberinde CHP Gençlik Kolları Genel Sekreteri Yücel Arslan’la birlikte partisinin Kırklareli Il Başkanlığı’na bir ziyaret düzenledi. CHP Il binasındaki ziyarettte; CHP Kırklareli Il Başkanı Ihsan Kazan, Merkez Ilçe Başkanı Vecdi Gündoğdu, Il Gençlik Kollları Başkanı Gürkan Yenerel ve çok sayıda gençlik kolu üyesi hazır bulundu. Edirne’den ilimize saat 16:00’da intikal eden Emre, burada önce partililerle tokalaştı ve kısa sohbetlerde bulundu.

Daha sonra ilk konuşmayı CHP Kırklareli Il Başkanı Ihsan Kazan yaptı. Kazan konuşmasında, Emre’yi aralarında görmekten mutluluk duyduğunu belirterek, kendisinin yeni seçilmiş olmasından dolayı görevinde başarılar diledi.

Kazan; “Kırklareli’nin hem yerel seçimlerde, hem de genel seçimlerde Türkiye ölçeğine göre olan başarısını görmüşsünüzdür. Bunları sağlayan bizim omuz omuza ve göğüs göğüse olan mücadelemizdir. Sizden de beklentimiz, bunu her gittiğiniz yerde bu şekilde empoze etmenizdir. Bizi başarıya gençlerimizle beraber hep birlikte verdiğimiz mücadelemiz ulaştırmıştır.” dedi.  

Bu konuşmanın sonrasında CHP Kırklareli Merkez Ilçe Başkanı Vecdi Gündoğdu’da kısa bir açıklamada bulunarak; “Bizim beklentimiz gezdiğiniz yerlerde bizlerden bahsetmenizdir. Son seçimlerde gençlerimizin mücadelesi ve çalışmalarının bize gelen oylarda büyük katkısı olmuştur. Ben Kırklareli gençlik kollarının sizin yanınızda ayrı bir yeri olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Son olarak bir konuşma yapan Yunus Emre, Türkiye’nin çok önemli bir süreçte olduğunu söyleyerek şunları kaydetti:

“2011 yılındaki genel seçimlerde bir aksilik olmazsa CHP, ciddi bir çoğunlukla iktidar olacak. Türkiye’de yeni bir dönem başladı.”

Emre, hükümetin uyguladığı tutum ve izlediği politikayı da eleştirerek; “Türkiye şu anda yaşamın bütün alanlarının gözlendiği ve denetlendiği bir polis devletine doğru sürükleniyor. Bunun yanısıra ciddi bir ekonomik darboğaz var. Işsizliğin genç kesimde yoğunlaşmış olması da en dikkat çekici unsurlardan biri.

Üniversitelerden çok iyi derecede ve donanımda mezun olan birçok genç var ama, maalesef iş yok. Işsizliğin ekonomik etkisinin yanısıra bir de psikolojik yıkımı var. Işsiz kalan bir vatandaşın eşi, çocuğu, bakmakla yükümlü olduğu bir yakını var. Sorumlulukları var. Bu da olayın negatif etkisini daha da artırıyor. Yani ekonomik krizin yanısıra bir psikolojik krizde baş gösteriyor. Türkiye zor bir dönemde. Bu aşamada bizlere çok büyük görevler düşüyor. Büyük bir inançla, azimle mücadele etmemiz gerekli. Kırklareli’de 2 milletvekili çok iyi bir başarı. Ancak bu dönem 3’ünüde alacağız. Kenetlenerek çalışırsak başarılı sonuçlar elde edeceğiz.” dedi.

Emre son olarak Haziran başında göreve geldiğini belirterek, ilk işlerinin il örgütleriyle temaslarda olmak olduğunu söyledi. Kırkalreli’yi çok şanslı bulduğunu söyleyen Emre; “Çok başarılı bir il başkanı ve belediye başkanınız var. Sizden büyük bir beklentimiz var. CHP’nin yeni dönemde taşıyıcı gücü gençlik kolları olacak. Türkiye’de artık yeni bir dönem başlıyor.” dedi.

Daha sonra partililer basına kapalı olarak kendi aralarında bir görüşme yaptıktan sonra Yunus Emre ve beraberindekiler Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’a makamında bir ziyaret düzenlendiler. Bu görüşmenin ardından CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Yunus Emre, ilimizden ayrıldı. Emre bugün Tekirdağ’a bir ziyaret düzenleyecek.