CHP Grup Başkanı Dağ; "Kırklareli hep Hapishane konuları ile mi gündeme gelecek?"

CHP Grup Başkanı Dağ; 'Kırklareli hep Hapishane konuları ile mi gündeme gelecek?'

Kırklareli Il Genel Meclisi’nin Ağustos ayı toplantıları dün başladı. Kırklareli Valiliği Atatürk toplantı salonunda gerçekleşen Ağustos ayı ilk birleşimi saat 10.30’da yoklama ve geçen birleşime ait tutanak özetinin okunmasıyla başladı. Yoklama ve tutanak özetinin okunmasının ardından ise gündemin üçüncü maddesi olan, Il Insan Hakları Kuruluna Il Genel Meclisi üyeleri arasından temsilci seçilmesi teklifi görüşüldü.

CHP Grup Başkanı Hasan Dağ, kendi grubu adına Aydın Karakoç’u aday gösterirken, AKP grubu aday göstermedi. CHP grubunun aday göstediği Aydın Karakoç meclis üyelerinin oylarıyla Il Insan Hakları Kuruluna seçildi. Daha sonra ise gündemin dördüncü maddesi kapsamında; Kırklareli OSB Müteşebbüs heyet teşekkülünde Kırklareli Il Özel Idaresini temsil edecek asil ve yedek üyelerin belirlenmesi görüşüldü. Konu hakkında söz alan CHP grup başkanı Hasan Dağ bu maddenin bugün yapılacak olan Ağustos ayı ikinci birleşiminde görüşülmesini talep etti. Hasan Dağ’ın bu talebi, meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

Gündemin beşinci maddesi olan “Avrupa’nın Denize Kıyısı Olan Bölgeler Birliği (C.P.M.R) hakkında AB Sınır Ötesi Işbirliği Büro Yetkilisinin Il Genel Meclisini bilgilendirmesi” maddesi konu ile ilgili bilgi verecek olan daire müdürünün toplantıya gelmemesinden dolayı görüşülemedi.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Il Özel Idaresi Yazı Işleri Müdürü Nesrin Ak yaptığı açıklamada; konunun Il Genel Sekreteri Raif Kelep’in bilgisi dahilinde olduğununu söyleyerek, dileyen üyelerin yazılı dilekçe ile gerekli daire müdüründen bilgi alabilmelerinin mümkün olduğunu söyledi. Daha sonra söz alan Il Genel Meclis üyesi Hasan Dağ “Bu konu; yazılı dilekçe verilerek çözülecek bir konu değil. Konu ile ilgili uzman daire müdürünün buraya gelerek bizlerri bizzat bilgilendirmesi gerekir diye düşünüyorum” dedi.

Kırklareli Il Genel Meclisi Başkanı Tuna Soykan ise; “Burada meclisimizin saygınlığı ile ilgili bir durumun söz konusu olduğunu düşünüyorum. Yasaya aykırı hareket eden biri olursa suç duyurusunda bulunulur. Biz bu yetkili kişiyi ikinci birleşime yine davet edelim. Bu maddeyi de Salı günü yeniden görüşelim” dedi.

Görüşmelerin ardından beşinci maddenin bugün yapılacak olan toplantıda görüşülmesine oy birliğiyle karar verildi.

Daha sonra ise gündemin altıncı maddesi olan Kırklareli Kent Konseyinin 22/07/2009 tarihli toplantısında sivil toplum kuruluşlarınca önerilen Kavaklı-Gaziosmanpaşa misafirhanesinin Ulusal ve Uluslararası Kırklareli Gençlik ve Izcilik kampları ve spor aktiviteleri merkezi olarak düzenlenmesi konusu görüşüldü. Altıncı madde ile ilgili olarak söz alan Aydın Karakoç “Ilimizde geçtiğimiz yıllarda, yeşil alan yapılması için tüm sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve Kırklareli halkının tümü biraraya gelerek ilimize bir festival alanı kazandırdılar. Ilimize 10 kilometre uzaklıkta olan Kavaklı’da bir göçmen misafirhanesi var. Burada kaçak göçmen vatandaşlar kalıyorlar. Burası için gençlik merkezi yapılması planı vardı. Ulusal ve Uluslararası boyutta. Fakat Içişleri Bakanlığı bu projeyi kabul etmedi. Bu proje Kırklareli’ne çok faydalı olacaktır diye düşünüyorum” dedi.

Aydın Karakoç’un konuşmasının ardından ise Hasan Dağ söz alarak “Kırklareli Kent Konseyinin almış olduğu bu karara katılıyorum. Burası böyle bir proje için uygun bir yerdir. Fakat geçmişte yaşanan bazı sıkıntıları da sizlerle paylaşmak istiyorum. Geçmişte Demirköy ilçemize Van’dan gelecek vatandaşların yerleştirilmesi söz konusu olmuştu. Şimdi bu durum Kofçaz Ilçesinde de gündeme geldi. Kırklareli niye hep hapishane ve bu tür konular ile sürekli gündeme geliyor. Yine aynı şekilde Bingöl’de gerçekleşen katliamdaki ailenin de Kırklareli’nde bir yere yerleştirilmesi gündemde. Eğer bu olaylar gerçekleşirse bunların büyük sorumlusu Iktidar partisinin Il Başkanı Yurdaer Ulus olur. Bunlara ‘hayır’ demeliyiz.” dedi.

Hasan Dağ’ın konuşmasının ardından söz alarak konuşan Yurdaer Ulus “Hasan bey’in bu konuşmasından sonra bana konuşmak farz oldu. Ben öncelikle kendisine böyle hassas düşüncelerinden ötürü teşekkür ediyorum. Kırklareli Üniversitesi’ne bu yıl 5100 öğrenci gelecek. Bu sayı ilerleyen yıllarda daha da artmaya devam edecek. Kırklarelimizin bu gibi malum olaylar ile gündeme gelmesi bizler için de üzücü bir durum. Bizlerin birlikte olmaya parti ayrımı yapmaksızın fikirlerimizi ve önerilerimizi paylaşmaya ihtiyacımız var. Ancak bu şekilde yaparsak Kırklarelimiz’e bir şeyler kazandırabilir ve faydalı olabiliriz. Buraya Bingöl’de yaşanan terör olayından sonra o olaylara maruz kalan 12-13 kişilik bir ailenin gelmesi söz konusu oldu. Bu konunun da takipçiyiz. Iktidar partisi’nin il başkanı olarak, Kırklareli halkını düşünmek adına gerekli çalışmaları yapacağız. Ayrıca bu önergeyi veren Kırklareli Kent Konseyi üyelerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Gündemin yedinci maddesi olan, Kırklareli Kent Konseyi’nin 22/07/2009 tarihli toplantısından sivil toplum kuruluşlarınca önerilen kentimizde sonbahar döneminde “Yayla-Balkanlar Bilim-Kültür Etkinlikleri ya da Bolluk-Bereket Bağ Bozumu” gibi uygun görülecek bir isim altında komşu Balkan Ülkelerinin de katılımıyla etkinlik düzenlenmesi konusu görüşüldü. Yedinci maddenin görüşülmesinin ardından ise gündemin sekizinci maddesi olan Il Özel Idaresi emrinde sürekli işçi kadrosunda asfalt usta yardımcısı olarak görev yapan Vahit Demirtaş’ın emekliye ayrılmasından dolayı kadrosunun iptal edilmesi teklifi görüşüldü. Teklif meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

Daha sonra gündemin dokuzuncu maddesi olan Il Özel Idaresi emrinde sürekli işçi kadrosunda işçi olarak görev yapan Sinem Özgür’ün iş akdinin fesh edilmesinden dolayı kadronun iptal edilmesi teklifi görüşüldü. Dokuzuncu madde de meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edilerek kadronun iptal edilmesine karar verildi.

Kırklareli Il Genel Meclisi’nin Ağustos ayına ait birinci birleşimi 10. gündem maddesi ile devam etti. Bu madde kapsamında İl Özel İdaresi emrinde sürekli işçi kadrosunda işçi olarak görev yapan Mustafa Murat Ürken’in iş akdinin fesh edilmesinden dolayı kadrosunun iptal edilmesi teklifi görüşüldü. Mustafa Murat Ürken’in tutuklanmış olmasından dolayı bu madde basına kapalı olarak görüşüldü. Böylece Kırklareli Il Genel Meclisi’nin Ağustos ayı birinci birleşimi son buldu. İl Genel Meclisi’nin Ağustos ayı ikinci birleşimi, bugün saat 10.30’da Kırklareli Valiliği, Atatürk toplantı salonunda yapılacak.