CHP Kırklareli'de el ele kol kola iktidara yürüyor

Kesimoğlu; 'Bizler yapacağız, sizler denetleyeceksiniz'



* Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Kırklareli Belediye Başkan Adayı olarak görevlendirilen CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kırklareli’ye gelerek vatandaşlarla buluştu. Kesimoğlu Karaumur Caddesi üzerinde düzenlenen miting gibi programda yaptığı konuşmasında; “Hiç kimse kısa süre yaşadığımız kaostan dolayı sevinmesin. Biz yine el ele kol kolayız. Atatürk’ün Kalesi’ni hiç kimseye fethettirmeyeceğiz” dedi.
HABER MERKEZİ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Kırklareli Milletvekili olarak görevlendirilmesinin ardından 14 Şubat 2014 Cuma günü Kırklareli’ye geldi. Kesimoğlu ile beraberindeki CHP Kırklareli Milletvekili Av. Turgut Dibek’i CHP Kırklareli İl Başkanı Recep Zengin, İl ve Merkez İlçe Yöneticileri, Belediye Başkanları, belediye Başkan Adayları, İl Genel Meclisi Üyeleri ve Adayları, Belediye Meclis Üyeleri ve Adayları ile partililer Babaeski Gişeleri’nde davul-zurna ile karşıladılar.
Kırklareli Belediye Başkan Adayı Mehmet Siyam Kesimoğlu, kendisini karşılamaya gelenlerle tek tek tokalaşarak tebriklerini kabul etti. Daha sonra seçim otobüsüne binen Kesimoğlu ile beraberindekiler oluşturdukları 250 araçlık konvoyla yol güzergahında yer alan Kavaklı Beldesi’nde de bir tur atarak Kırklareli merkez ilçeye geldi. Gar binası önünde toplanan konvoydakilerle birlikte İstasyon Caddesi, Vilayet Meydanı, Fevzi Çakmak Caddesi, Cumhuriyet caddesi güzergahından beraberindekilerle birlikte esnafı ve halkı selamlayan Kesimoğlu’na ilgi büyüktü. Yol boyunca kendisine destek tezahüratları ve alkışlarla ilerleyen Kesimoğlu’nu Kırklareli Belediye Başkanlığı binası önünde Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan ve yüzlerce kişi alkışlarla karşıladı.
CHP Kırklareli Milletvekili Av. Turgut Dibek, Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan, CHP Kırklareli İl Başkanı Recep Zengin ve CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu daha sonra el ele kol kola girerek, arkalarında partililerle birlikte Karaumur Caddesi üzerindeki CHP Kırklareli İl Binası önüne geldiler. Burada hazırlanan platforma çıkan CHP Kırklareli Milletvekili Av. Turgut Dibek, Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan, CHP Kırklareli İl Başkanı Recep Zengin ve CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu hep birlikte kollarını hayava kaldırarak birlik ve beraberlik mesajı verdi. Partililerde kendilerine alkış ve tezahüratlarla destek oldular.
Burada İlk konuşmayı yapan CHP Kırklareli İl Başkanı Recep Zengin, sürecin ilk günlerinde yaşanan tatsızlıkların sona ererek böylesine güzel bir dayanışma ile sonuçlandırılmasından son derece mutlu olduğunu belirterek, tüm emeği geçenlere teşekkür etti. CHP Kırklareli Milletvekili Av. Turgut Dibek’te yaptığı konuşmasında kötü günlerin geride kaldığını, bundan sonra Cumhuriyet Halk Partisi’nin 6 Ok’unun etrafında herkesin birleşmesi gerektiğini vurguladı. Dibek, artık herkesin 30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak olan Belediye Seçimleri’ne kenetlenmesi gerektiğini ve bunun içinde üzerlerine düşenleri yapmasını istedi.
 * Çağlayan; “Adayımıza desteğim tamdır” 
31 Mart sabahı Kırklareli Belediyesi’ni bir CHP’li Belediye Başkanı olarak başka bir CHP’li Belediye Başkanı’na devretmek isteğini belirten Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çüağlayan’da yaptığı konuşmasında; ““Kırklareli Belediye Başkan Adayı, Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu oldu. Öncelikle Kırklareli’ne hayırlı uğurlu olmasını, sonra partimize ve sonrada adayımıza ve ailesine hayırlı uğurlu olsun. Bugünden itibaren Cumhuriyet Halk Partisi için seçim alınmıştır demeliyiz ve diyebilmeliyiz. Adayımızı canı gönülden tam olarak destekliyorum bu konuda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Göreceksiniz 31 Mart’ta Partide görev teslim törenleri olduğu gibi, yine Belediyede görev teslim töreninde de CHP Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, yeni seçilen CHP Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’na görevi devredecektir” dedi.
* Kesimoğlu; “Katılımcı demokrasi anlayışıyla Kırklareli’yi birlikte yöneteceğiz”
CHP Kırklareli Belediye Başkan Adayı Mehmet Siyam Kesimoğlu yaptığı konuşmasında uşnalır kaydetti:
“Her ailede belirli zamanlarda kırgınlıklar ve küskünlükler olabilir. Bunlar zamanla aşılır. Bu süreçte de Kırklareli Belediye Başkanlığı için birbirinden değerli 4 arkadaşımız Aday Adayı oldu. Genel Başkanımız geleceğin Başbakanı Kemal Kılıçdaroğlu bana bu süreçte çok ihtiyacı olduğunu söyleyerek bu görevi bir parti görevi olarak kabul etmemi istedi. Ben de bunu bir parti görevi olarak kabul ettim. Bu bir koltuk yarışı değil, bu bir bayrak yarışı, bu bir hizmet yarışı. Hayatımın hiçbir döneminde koltuk sevdası içerisinde olmadım. Aynı mütevazı yaklaşımla size hizmet edeceğim. Bu bir bayrak yarışıdır. Ben sevgili Cavit kardeşimden alacağım bu bayrağı. Sizin hak ettiğiniz özlediğiniz, beklediğiniz çağdaş hizmetleri yerine getirebilmek için bayrağı daha üst noktalara taşıyacağım. Onun mücadelesi içinde olacağım.
Bu mücadelem sırasında kendisi efendiliği, saygın kişiliği ve dürüstlüğü ile sizlerin gönüllerinde taht kurmuş ve unutulmayacak Başkanlar içerisinde yer alan Cavit Çağlayan’ın deneyimlerinden yararlanacağım. Partimizdeki ağırlığı her zaman hissedilen 10 yıl süre ile Belediye Başkanlığımızı yapan Kadir Gökçe’nin de o engin deneyimlerini bizlerle paylaşacağına inanıyorum. Diğer bir Aday Adayımız olan Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yapmış olan Ünal Başkur arkadaşımız ile teşkilatlarımızın içerisinden gelerek İl Başkanlığımızı yapan vecdi Gündoğdu’nun da bu parti için verdiği katkılardan ve deneyimlerinden faydalanacağım. 
En kısa zamanda arkadaşlarımla birlikte Sivil Toplum Örgütlerine; Derneklerimize, Odalarımıza, esnaflarımıza, işçilerimize, emekçilerimize bir dizi ziyaretler gerçekleştirip, daha çağdaş bir Kırlareli’de nasıl yaşayabiliriz? Konusunda görüşlerini alacağız. Bunları yaparken belediye meclis üyelerimizle, belediye emekçisi belediye çalışanlarıyla birlikte işin içine enerjimizi projelerimizi katacağız. Bizler yapacağız, sizler denetleyeceksiniz. Demokrasilerde en büyük hakem halktır, yani sizlersiniz. Size gelip hesap vereceğiz. Hesap bizim demokrasi anlayışımızda var. Katılımcı demokrasi anlayışıyla ortak aklı kullanarak Kırklareli’yi birlikte yöneteceğiz. Kırklareli’yi birlikte yaşanabilir dünyanın en modern kenti haline dönüştüreceğiz. Kırklareli özel bir yerdir. Sadece Kırklareli’de doğanlar değil, Kırlareli’de doyanlar, burada yaşayanlar yada ülkemizin güzel yerlerinden gelip bu güzel mekana yerleşenler hepsi özel ve güzel insanlardır. Hizmetin en güzeline, en çağdaşına layıktırlar. Bizim görevimizde işte onlara bu hizmetleri verebilmektir. Bu Belediye Başkanlığı yarışında birlikte mücadele içerisinde olacağımız diğer parti adaylarına da buradan başarılar dilemek istiyorum. Eminim ki Kırklareli halkı sağduyulu bir biçimde Cumhuriyet Halk Partisi’nin hizmet anlayışını yakından bildiği için özgür iradesini sandığa yansıtacak, partimize bir kez daha güven tazeleyerek hizmet etme fırsatını verecektir. Ben her zaman sizlerin sadıklığınıza inandım ve güvendim. Kırklareli halkına hizmet ettiklerinden dolayı, siyasi parti ayrımı gütmeksizin bütün büyüklerimizi rahmete ulaşmışları rahmetle anıyorum. Yaşamını sürdürenlere de sizlerin adına şükranlarımızı sunuyorum.
Ben buradan iktidar partisine de bir gönderme yapmak istiyorum. İktidar partisi Kırklareli’nin o özel, o özgün o çağdaş o Atatürkçü yapısından dolayı bu kenti ele geçirmek istiyor. Ama buna asla fırsat vermeyeceğiz. Milletvekillerinin, Bakanların biri geliyor biri gidiyor. Parlamentodaki bütün milletvekillerini göndersinler, Bakanlar Kurulu’nu Kırklareli’ye getirsinler isterlerse Başbakanı getirsinler. Biz görevimizin bilincindeyiz. Burası Atatürk’ün kalesi. Mustafa Kemal’in kalesi. Bizim Atamıza sözümüz var. Bizim Atamıza andımız var. Bu kale asla fethedilemez. Asla da fethedilemeyecektir.”
Yapılan konuşmaların ardından CHP Kırklareli Milletvekili Av. Turgut Dibek, Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan, CHP Kırklareli İl Başkanı Recep Zengin ve CHP Kırklareli Belediye Başkan Adayı Mehmet Siyam Kesimoğlu kol kola Karaumur Caddesi, Hastane Caddesi, 100. Yıl Caddesi, Fevzi Çakmak Bulvarı, Mustafa Kemal Bulvarı üzerinden esnafları ve vatandaşları selamlayarak tekrardan Kırklareli Belediye Başkanlığı binasına geçtiler. (Savaş Eskici)