CHP Kırklareli Milletvekili Tansel Barış'tan "1 Eylül Dünya Barış Günü" mesajı

CHP Kırklareli Milletvekili Tansel Barış'tan '1 Eylül Dünya Barış Günü' mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Tansel Barış, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Barış mesajında şunları kaydetti;

“Bundan 70 yıl önce Almanya'nın Polonya'yı işgali ile başlayan ikinci dünya savaşı, milyonlarca masum insanın ölümüne ve sakat kalmasına, çocukların yetim ve öksüz , ailelerin dul ve kimsesiz kalmalarına, o güzelim şehir, kasaba ve köylerin viraneye dönmelerine sebep olmuştu.

Bu vahşi ve acımasız savaşın bir daha tekrar etmemesi, çocukların anasız babasız, ailelerin dul kalmaları,  savaşın ne kadar kötü bir şey olduğunu herkesin anlaması adına Birleşmiş Milletle "1 Eylül'ün Dünya Barış Günü" olarak kabul edilerek kutlanmasına karar vermiştir.

Birleşmiş Milletler 1 Eylül'ün Dünyada Barış Günü ilan edilerek barışın sağlanamayacağını çok iyi biliyorlardı. Gün geçmiyor ki dünyanın herhangi bir köşesinde kan akmasın, gözyaşı sel olmasın.

Dün olduğu gibi bu günde dünyanın bir çok bölgesini kana bulayan Emperyalizmin ta kendisidir. Kendi çıkar ve amaçları doğrultusunda barışın yaşanmasına izin vermez, yılda bir gün bile olsan Dünya Barış Gününün kutlanmasına izin vermezler. Bu gün "1 Eylül Dünya Barış Günü" olmasına karşın hala dünyanın birçok bölgesinde emperyalizmin çıkarları uğruna masum insanlar katledilmektedir.

Her ne kadar çıkarlar uğruna savaşlar devam ediyor olsada, Dünya Barışından yana olanlar, seslerini daha gür çıkararak, savaşın kirli yüzünü tüm dünyaya haykırarak emperyalizmin gerçek yüzünü göstermelilerdir.

Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK "Yurtta Barış Dünyada Barış"  diyerek, ömrünü cephelerde savaşarak geçiren biri olarak, insanlık ve dünyamızın geleceği adına barışın önemine  dikkat çekerek mesaj vermiştir..

Yıllardır ülkemiz üzerinde emelleri olan emperyalist güçlerin oyunu ile beyinleri yıkanmış teröristlerin saldırıları sonucu, kan ve gözyaşlarının dinmediği, nerede ise acının düşmediği evin kalmadığı, insanlık dışı terörizmle mücadele eden ülkemiz, barışın ne demek olduğunu tüm dünya alemden daha iyi bilmektedir. Teröristleri besleyerek başımıza bela eden güçler şunu iyi bilmeliler ki, bir savaş vardır, o savaş da insanın kendi kendini yok ettiği savaştır. Bu savaş da sömürgecilerin işi, çıkarları uğruna alet olanların kullanılmasıdır. Bu kirli oyuna alet olanların ülkemiz ve halkımıza vermiş olduğu zararlar, tarihimizde örneklerle doludur.

Her ne kadar ülkemiz ve  bölgemiz üzerinde sömürgeci güçlerin çıkarları ve bu çıkarlarına alet olan beyni yıkanmış eli kanlı çeteleri olsa da, Özellikle ülkemizi de çok yakından etkileyen, Ortadoğu ve Kafkaslardaki Enerji savaşlarının hızla devam ettiği bir dönemde,  Türkiye Cumhuriyeti olarak başta bölgemiz olmak üzere, dünya barışına katkı veren aktif unsurların başında yer almaya devam ederek, diğer demokratik ulus ve devletlerle iş birliği içerisinde elinden gelen tüm çabayı göstererek dünyanın kan gölüne dönüşmemesi için mücadele edeceğiz.

Işte böyle bir ortamda, Tüm Halkımızın "1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ"NÜ Kutluyor, dünyada barış ve kardeşliğin hakim olmasını diliyor, en içten duygularımla sevgilerimi sunuyorum.”