CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Dil Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Dil Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Bugünün Dil Bayramı olarak kutlanmasından dolayı, güne yönelik bir mesaj yayımlayan CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, iletişim aracı olan dilin yurttaşlar arasında duygu ve düşünce birliğini oluşturan, toplumsal yapıyı güçlendiren en güçlü ortak bağ olduğunu söyleyerek şunları kaydetti:

“Büyük Türk devriminin içinde özel ve yaşamsal rolü olan dil devrimi, ulusallaşma sürecinin çok önemli yapıtaşlarından biri olmuştur. Yüce önder Mustafa Kemal Atatürk, öncülüğünü yaptığı çağdaşlaşma hareketinde, dil bağımsızlığını, siyasal ve ulusal bağımsızlığın ayrılmaz parçası olarak değerlendirip, dilimizin başka dillerin etkisinden kurtarılması yönünde çalışmalar başlatmıştır.

Atatürk dil çalışmalarına doğrudan katılarak bugün kullandığımız birçok matematik terimini Türkçemize kazandırmıştır. Bir ulusun, ekonomik, siyasal, kültürel bağımsızlığını ve dünyadaki onurlu yerini korumasının benliğine sahip çıkmasıyla, kendisine güvenmesiyle ve ulusal dilini bir zenginlik olarak yaşatması ve geleceğe taşımasıyla olanaklıdır.

Tüm bireylerin, Türkçemizin doğru ve etkili kullanımı konusunda duyarlı olması, yabancı sözcüklerden arınmış konuşma ve yazı dilini yeğlemeleri birbirimizi daha doğru anlamak ve iyi tanımak yönünden büyük önem taşımaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle Türk Ulusunun Dil Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”