CHP kuruluş yıldönümünü kutladı

CHP kuruluş yıldönümünü kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)’nin 86. kuruluş yıl dönümü Kırklareli’de de yapılan törenle kutlandı.  Türkiye Cumhuriyeti ile aynı yaşta olan ve Cumhuriyet tarihinin en köklü partilerinden olan CHP’nin, kuruluş yıl dönümünde sevinç, coşku ve gurur biraradaydı.

Dün saat 12:00’da Karaumur Caddesi’nde bulunan CHP binasında toplanan parti yönetimi ve üyeleri bir süre yapılacak olan çalışmalarla bilgilendirildikten sonra, yürüyerek Cumhuriyet Caddesi’nden, Fevzi Çakmak Bulvarı’na oradan Atatürk Anıtı’na vardı.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayan tören, saygı duruşu ve Istiklâl Marşımız’ın okunması ile devam etti. Akabinde CHP Merkez Ilçe Başkanı Vecdi Gündoğdu yaptığı açıklamada şunları kaydetti;” Türk Aydınlanma Devrimi’nin izini süren, her türlü sansür, baskı ve şiddete karşın, demokratik ve laik çizgisinden ödün vermeye, tam bağımsız ve çağdaş Türkiye mücadelesinde devrim şehitleri ve tutsaklar veren 86 yıllık cumhuriyetimiz ile daha aydınlık, daha bilnçli ve daha güçlüyüz. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş ilkeleri ile 86 yıllık kazananlarına saldırmak isteyenler, öncelikle onunla yaşıt partimiz Cumhuriyet'e de içten ve dıştan saldırmayı kendilerine meslek edinmişlerdir. Saldıranlar, linç kampanyası açanlar, dün olduğu gibi, gelecekte de başarıya ulaşamayacaklardır.

Dün olduğu gibi bugün de CHP'ye karşı yürütülen karalama kampanyalarına rağmen, CHP bağımsız, laik, sosyal demokrat ilkelerinden vazgeçmeyerek ülkemizin ve halkımızın yararına tutarlı tavrını her zaman göstermiştir. Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, yol arkadaşlarını ve genel başkanlarımızdan üyelerimize kadar partimize emek veren ve edebiyete göçmüş olan tüm partililerimizi buradan saygıyla anıyorum.'' dedi.

Törene, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Kavaklı Belediye Başkanı Inci Tunç, il genel ve belediye meclisi üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.