CHP Mahalle ziyaretleri çerçevesinde Karacaibrahim Mahallesi'ndeydi

CHP Mahalle ziyaretleri çerçevesinde Karacaibrahim Mahallesi'ndeydi

Kırklareli Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Teşkilatı, yerel seçimler öncesi mahalle ziyaretlerine 2 Mart Pazartesi akşamı Karacaibrahim Mahallesi ile devam etti. CHP Merkez İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen mahalle ziyaretine; CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, İl Başkanı Ihsan Kazan, Merkez Ilçe Başkanı Vecdi Gündoğdu, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi adayları katıldı.

Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi Üyeleri’nin tanıtıldığı mahalle ziyaretlerinde kahvehaneler dolaşıldı. İlk olarak mahalledeki Dursun Kıraathanesi’ne yapılan ziyarette Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’ın yanı sıra Belediye Meclis Üyeleri ve Il Genel Meclisi Üyeleri sırasıyla; Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Aşkın Ünal Başkur, Adem Sevim, Gülay Tülüş, Sedat Bilgiç, Isa Ataç, Mehet Fikret Akın, Koray Çelikkanat, Tuncay Gökçe, Ahmet Yaşa, Resul Yıldırım, Fevzi Malçok, Yıldırım Koca, Şenol Can, Beyazıt Kösten, Muammer Balcı, Hikmet Ay, Şener Pekçeer, Şükran Gülşen, Selim Acun, Necati Döner, Sezen Malik, Necati Düzen, Mithat Sazara ve Il Genel Meclisi Üyeleri; Tuna Soykan, Behçet Şen,  Aydın Karakoç, Rabia Çakmakçı ve Şevket Şevik olarak kahvehane halkına tek kısa bilgiler eşliğinde tanıtımı yapıldı.

Belediye Başkanı, Il Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyelerinin tanıtımının ardından Belediye Başkanı Cavit Çağlayan yaptığı konuşmasında; ” Şu ana kadar Kırklareli’ndeki 12 mahallemize de lüks ve israfa kaçmadan hizmetlerimiz oldu. Genel anlamda 12 mahallemizin hepsini gezerken tepki yerine teşekkürler alıyoruz. Karacaibrahim Mahallesi de en çok hizmeti yaptığımız mahallelerden birisi oldu. 70 Bin metrekare sıcak asfalt, 30 Bin metrekare de kilit parke taı döşemesi yaptık. Bu miktarda bir hizmet Karacaibrahim Mahallesi’ne kurulduğundan bu yana yapılmamıştı. Ayrıca Kırklareli’ndeki tüm mahallelerde sel baskınlarına karşı yağmur suyu atık kanalları da yaptık. Bu yağmur kanallarını yüzde 80’ini tamamladık. Daha önce ilimizde hiç yağmur suyu atık ve tahliye kanalı yapılmamıştı.

“Otobüs Terminali’ni modern bir şehir terminali haline dönüştürdük”

Sadece Pınarhisar yolu üzerindeki Kurtuluş Caddesi’nde küçük bir kısımda yağmur suyu atık kanalı yapılmadı. Onu da önümüzdeki dönemde tamamlamayı plamlıyoruz. Yine Karacaibrahim Mahallesi’nden söz edecek olursak, Üniversitemiz Rektörlüğü arkasına çocuk parkı ve özellikle ev hanımlarımız için spor kompleksi yaptık ve mahalleli kadınlarımızdan tebrik ve teşekkür aldık. Mahallemizin planı bu bölgelerde eski bir yapılaşmadan dolayı pek iyi değil. Fakat yeni Karacaibrahim olarak yapılan konutlar ve bir çok proje şehir imar planı çerçevesinde yapılıyor.

Temel sloganımız “Kasabadan Kente Kırklareli” oldu. Zaten Kırklareli’nin eski kasaba görünümünden kurtularak nasıl bir kent halina dönüştüğünü bastırdığımız kitapçıklardan görmüşsünüzdür.

Kırklareli’ni kasaba görünümünden kurtarmak için göreve geldiğimiz andan itibaren çalışmalarımıza başladık. Bu çalışmalar çerçevesinde Kırklareli’ne gelen yabancıların ilk gördüğü yer olan Otobüs Terminali’ni modern bir şehir terminali haline dönüştürdük. Şehir girişleri düzenlenerek, kavşak ve orta refüj düzenlemelerini yaptık. Ben 29 Mart seçimlerinde Karacaibrahim Mahallesi halkının oyunu bizden yana kullanacağına inanıyorum” dedi. Çağlayan’ın konuşmasının ardından kahvehane halkına soru sormak isteyenlerin sorması rica edildi.

“Tüm mahallelerde toplamda 300 Bin metrekare sıcak asfalt ve 160 Bin metrekare de parke kilit taşı döşendi”

Verilen söz hakkı ile bir vatandaş, belediyenin çok borcu olduğunu duyduklarını ve bunun gerçeği yansıtıp yansıtmadığını sordu.

Sorulan soruya Başkan Çağlayan da; ” Biz belediyeyi ilk devraldığımızda belediyenin 10 Trilyon lira borcu vardı. Şu anda da belediyemizin aynı miktarda borcu var. Şu ana kadar Kırklareli genelinde tüm mahallelerde 300 Bin metrekare sıcak asfalt ve 160 Bin metrekare de parke kilit taşı döşedik. Bunun yanı sıra mezbahaya 400 Bin Lira masraf yaparak mezbahamızı birinci sınıf bir hale getirdik ve belediyemize 13 adet yeni iş makinası aldık. Bizden önceki dönemde belediyeye sadece 2 tane iş makinası alınmıştı ve biz göreve geldiğimizde tüm iş makinaları dökülüyordu. Eğer borç yapılıyorsa sebepleri açıklanmalıdır. Biz bu borç oranını koruyarak rekor sayıda hizmet yaptık. Daha önceki belediye yönetimi kendi işçilerinin nemalarını bile ödeyemediği için bizler bu nemaları ödedik. Belediye ile ilgili kimseden tepki almadık. Şu anda tekirdağ ve Çerkezköy’ün de belediye başkanları Iktidar partisinden olmasına rağmen onların borçları bizlerden kat be kat fazla durumda. Eğer iktiidara gelecek parti belediye borçlarını sildirecekse, ilk önce Çerkezköy ve Tekirdağ belediyelerinin borçları silinirdi ”dedi.

Mahalle halkından Çağlayan’a tam destek

Başkan Çağlayan’ın soruya verdiği cevabın ardından başka soru soran olmadığı için parti mensupları daha sonra Atik Kıraathanesi’ne geçerek buradaki mahalle halkı ile selamlaştı. CHP teşkilatı ve adaylar oradan Üsküplüler Kıraathanesi’ne geçerek aday tanıtımında bulunarak yeni dönemde yapmak istedikleri projeleri anlattılar. Başkan Cavit Çağlayan burada bir vatandaş tarafından, Karaumur Caddesi üzerindeki park sorunu sorusuna; ”Karaumur Caddesi’nin otopark sorunun bizlerde farkındayız.

Bunun için de eski yumurta pazarına 2 katlı bir otopark yapılacaktır. Bu otopark ile Karaumur Caddesi’ndeki tüm park eden araçlar otoparka kaldırılacaktır. Ayrıca yeni yapacağımız 2 katlı otoparkın üzerine şelale, havuz ve yeşil bir alan yapacağız.” dedi. Yapılan konuşmaların ardından kahvehane halkı Başkan Çağlayan’ı alkışlayarak destek olacakları sözünü verdiler. CHP Il Teşkilatı ve adayların katılımıyla yapılan mahalle ziyareti burada son buldu.