CHP Malkara'nın yeni yönetimini Milletvekili Enis Tütüncü ziyaret etti

'Gün birlik ve bütünlük günüdür' diyen Milletvekili Tütüncü göreve gelen yeni yönetim kuruluna tebrik ziyaretinde bulundu.


HABER MERKEZİ
CHP Tekirdağ Milletvekili Enis Tütüncü, Malkara ilçe kongresi sonrası CHP İlçe Başkanlığına seçilen Ulaş Yurdakul ve yönetimiyle Cumartesi günü parti binasında bir araya geldi. Bu ziyarete eski yönetim kurulu üyeleriyle birlikte partililer katıldı.
İlk olarak konuşan CHP ilçe başkanı Ulaş Yurdakul; Çok güzel bir kongre geçirdik, yeni yönetim kurulu olarak üzerimize çok önemli görevler düşmektedir. Geçmişte partimize hizmeti geçenleri asla görmezden gelemeyiz. CHP’ni iktidara getirmek için küskünler kitlesini yanımızda görmek ve onları aramıza almak istiyoruz. Hayırlısıyla hep birlikte CHP’ni iktidara taşıyacağız” dedi.
Daha sonra söz alan Milletvekili Tütüncü, yeni oluşan ilçe yönetimini tebrik ederek görevlerinde başarılar diledi. Önceki yönetime de teşekkür etti. Beraber olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Milletvekili olarak siyasetin ne kadar ağır sorumluluk ve görev yüklediğini çok iyi algıladığını ifade eden Tütüncü, AKP iktidarını sert bir dille eleştirdi. Türkiye’yi yönetme iddiasında bulunan Ak Parti iktidarının Emek düşmanı olduğunu ileri süren CHP Milletvekili Tütüncü; AKP emek düşmanıdır. Şu anda ara verildi ancak, ekmek mücadelesine çıkan Tekel işçilerine karşı gayet acımasız davranmakta, onların yaşadıkları dramı görmezden gelmektedir. İşsizlikle mücadele eden gençlere sahip çıkmadığı gibi üstüne üstlük hala işsize, esnafa, memura, çiftçiye, emekliye herkese meydan okumaya devam ediyor, dedi. Ak Partinin üretenden yana olmadığını iddia eden Tütüncü, bugün gelinen noktada geniş halk yığınlarının işsizlik, açlık ve yoksulluk bataklığına sürüklendiğine dikkat çekti. Öte yandan Hükümetin yargıyı baskı altına alarak sindirmeye çalıştığını söyleyen Tütüncü, CHP’nin Yargıda “yangın var!” açıklamasının ardından Hukuktaki baskının az da olsa hafifletildiğini belirtti. Askere karşı açık bir saldırının olduğu bir dönemde “Askere sivil yargı yolu” nu açmaya çalışan AKP Hükümetine karşı CHP’nin Anayasa mahkemesine başvurduğunu hatırlatarak bunun üzerine yüce mahkemenin, askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmalarının önünü açan yasayı oybirliğiyle iptal ettiğine işaret etti. Tütüncü; Bir AKP Milletvekilinin “Türklük” sözünün Anayasa’dan çıkarılmasını istediğini hatırlatarak, bunun çok tehlikeli ve vahim olduğunu belirterek, Terörle mücadele bırakılmış, terörle müzakere süreci başlamıştır” dedi. Bugün gelinen noktada ülkemizde CHP’ye her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğuna vurgu yaptı. Milletvekiliniz olarak şimdiye kadar eğer farkında olmadan sizleri kırdı isem üzgünüm. Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından eski ve yeni yönetim birlikte fotoğraf çektirdi. (m.y.)