CHP Milletvekili Paçarız, köprülerin durumunu sordu

CHP Edirne Milletvekili Bilgin Paçarız, TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde Edirne'deki köprülerin durumunu sordu.

Paçarız, yaptığı yazılı açıklamada, Edirne'nin her şeyin iyisine layık olduğunu belirterek, ''Fakat ne yazık ki son dönemde hak ettiği, istediği yatırımları, hizmetleri bir türlü alamamaktadır'' dedi.
92 yıl Osmanlı'ya başkentlik yapmış, Osmanlı'nın göz bebeği, tarih ve kültür şehri, ülkenin Avrupa'ya açılan kapısı olan Edirne'nin nehirleriyle bütünleşmiş bir su şehri olduğunu vurgulayan Paçarız, fakat köprüler konusunda Edirne'nin sıkıntılar yaşadığını ifade etti.
2006 yılı Mart ayında gerçekleşen sel nedeni ile yıkılan köprülerden Beyazıt ve Yalnızgöz Köprülerinin 2008 yılı Ekim ayında ulaşıma açıldığını vurgulayan Paçarız, verdiği soru önergesinde şunları kaydetti:
''2009 yılında açılması planlanan Saraçhane köprüsü ne zaman hizmete açılacaktır? Meriç ve Tunca nehirlerini süsleyen tarihi köprülerimiz dahil olmak üzere Edirne halkının kullanmakta olduğu köprülerin aydınlatmasını ne zaman yapacaksınız? Köprü geçişlerinde insan sağlığını tehdit eden görüntü ve kokuların önlenmesi için nehir yataklarının ıslah edilmesi konusunda ne yapmaktasınız?
Yeniimaret mahallesinde bulunan ödüllü Sağlık müzesine gelen yerli ve yabancı turistlerin de güzergahı olan Beyazıd, Yalnızgöz ve Saraçhane köprülerimizin Edirne?ye yakışan bir görüntü sergilemesi için ne gibi çalışmalar yapmaktasınız? Kış aylarında Tunca Nehrinin debisi yükseldiğinde Sarayiçinde ki Fatih köprüsünden de ulaşım sağlanamamaktadır. Bu sorunun çözümü konusunda ne gibi çalışmalar yapmaktasınız?'' aa