CHP'nin 86. yıldönümü Kırklareli'nde kutlandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli İl Teşkilatı düzenlediği tören ile kuruluşunun 86. yıldönümünü kutladı. CHP Kırklareli il teşkilatı dün saat 11.30'da il binasında toplandı. İl binasında Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, CHP Merkez İlçe Başkanı Vecdi Gündoğdu, İl Genel Meclisi Başkanı M. Tuna Soykan, CHP'li İl Genel Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri ile CHP gönüllüleri hazır bulundu.

 

HABER MERKEZİ

İl binasında toplanan teşkilat Cumhuriyet Caddesi’nden Fevzi Çakmak Caddesi’ni takip ederek Vilayet Meydanına geçti. Meydanda Atatürk heykeli önüne çelenk koyuldu. Daha sonra Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Merkez İlçe Başkanı Vecdi Gündoğdu; “Sevgili Cumhuriyet Halk Partililer Cumhuriyeti ile yaşıt, isim babası Mustafa Kemal Atatürk olan, Cumhuriyeti ve Cumhuriyetçiliği koşulsuz savunan, Atatürkçülüğün ve Cumhuriyetin yılmaz savunucusu olan Cumhuriyet Halk Partisinin 86.kuruluş yıldönümünü kutluyoruz.
Türk Aydınlanma Devrimi'nin izini süren, her türlü sansür, baskı ve şiddete karşın, demokratik ve laik çizgisinden ödün vermeyen, tam bağımsız ve çağdaş Türkiye mücadelesinde devrim şehitleri ve tutsaklar veren 86 yıllık Cumhuriyetimiz ile daha aydınlık, daha bilinçli ve daha güçlüyüz.
Cumhuriyet Halk Partimiz ile 86. yıldönümünü tamamlamakta. 86 yıldır partimiz Cumhuriyet Halk Partisi, toplumumuzun ve ülkemiz ile ilintili toplumların doğru yolu gösteren pusulası olma işlevini şanla şerefle yürütmekte. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş ilkeleri ile 86 yıllık kazananlarına saldırmak isteyenler, öncelikle onunla yaşıt partimiz Cumhuriyet'e de içten ve dıştan saldırmayı kendilerine meslek edinmişlerdir. Saldıranlar, linç kampanyası açanlar, dün olduğu gibi, gelecekte de başarıya ulaşamayacaklardır.
Türkiye Cumhuriyetini kuran parti olarak, CHP kurulduğu günden bu yana ülkenin bağımsızlığı, özgürlüğü, laik cumhuriyetin demokrasinin ve geleceğimizin güvencesi olarak 86 yıldır Türkiye için çalışıyor.
Dün olduğu gibi bugün de CHP'ye karşı yürütülen karalama kampanyalarına rağmen, CHP bağımsız, laik, sosyal demokrat ilkelerinden vazgeçmeyerek ülkemizin ve halkımızın yararına tutarlı tavrını her zaman göstermiştir.
CHP; çağdaş bir toplum yaratmak amacıyla gericiliğe, ırkçılığa ve şovenizme izin vermeyerek, kurucumuz büyük önder Atatürk'ten ve onurlu geçmişinden aldığı güçle Türkiye'yi daha ileriye taşımaya her zaman gayret gösterecektir.
Mustafa Kemal Atatürk'ün düşünce dünyasına ve de Cumhuriyetimize karşı açılan Savaş, Bizlerin savunmasız olduğumuz kanısıyla açılmış bir savaştır!! Ama yanılıyorlar, Bu Kavga Kabulümüzdür!! Dost Düşman bilmelidir ki, Ne O'ndan Nede O'nun eserinden vazgeçmeyiz. Türkiye biziz, Biz Türkiye’yiz.
Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, yol arkadaşlarını ve genel başkanlarımızdan üyelerimize kadar partimize emek veren ve ebediyete göçmüş olan tüm partililerimizi buradan da saygıyla anıyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyet Halk Partisinin 86. kuruluş yıldönümünü kutlar,9 Eylül 1923'te yakılan ışıkla, 86 yıldır hiç dinmeyen coşku ve kararlılığımızla, yolsuzluğun ve yoksulluğun son bulması, eşitlikçi, özgürlükçü, üreten ve paylaşan, gelişmiş bir Türkiye için, CHP'yi iktidara taşıyacağımıza olan inancımla tüm partililerime sevgi ve saygılar sunarım” dedi. (yy)