CHP'nin Kırklareli İl Başkanı Vecdi Gündoğdu oldu

* Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) ilk İl Kongresi dün Kırklareli'nde gerçekleştirildi. Kongrede yapılan İl Başkanlığı Seçimi'nde; 353 Delege'den, oy kullanan 335 delegenin, 234'nün oyunu alan Vecdi Gündoğdu CHP Kırklareli İl Başkanı oldu. Diğer aday Yusuf Pişkinoğlu ise 98 Delegenin oyunu aldı.


HABER MERKEZİ
Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Türkiye genelindeki ilk İl Kongresi’ni Kırklareli gerçekleştirdi. Dün saat 10.00’da Kırklareli Esnaf Odaları Birliği Eğitim ve Kültür Merkezi’nde yapılan İl Kongresi yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.
Düzenlenen İl Kongresi’ne; CHP MYK Üyesi Ahmet Sırrı Özbek, Kırklareli Milletvekilleri Av. Turgut Dibek, Dr. Tansel Barış, eski Kırklareli Milletvekili M. Siyam Kesimoğlu, Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Üyeleri, Meclisi Üyeleri, İlçe Başkanları, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, Delegeler ve partililer katıldı.
Eski İl Başkanı İhsan Kazan’ın açılış konuşmasını yapmasının ardından; MYK Üyesi Ahmet Sırrı Özbek, Enver Tuna, Behçet Şen ve Zafer Çevik’ten oluşan Divan Heyeti teşkil edildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İhsan Kazan tarafından Yönetim Kurulu Çalışma Raporu ile Hesap Raporu okunarak aklandı.
Kongrede; eski Milletvekili M. Siyam Kesimoğlu, Babaeski İlçe Başkanı İrfan Altınel, Yaşar Kaya, Lüleburgaz İlçe Başkanı Türabi Kayan, Zafer Erbil, Kırklareli Milletvekilleri Dr. Tansel Barış ile Av. Turgut Dibek birer konuşma yaptı. Konuşmacılar, CHP içerisindeki sorunları gündeme getirerek, yükselişe geçen CHP’nin bu yükselişini engellemek isteyen bazı siyasal oluşumlara izin verilmemesi ve parti içi demokrasinin sağlanması konularına değindiler.
Konuşmalarda AK Parti İktidarının 7 yıldan bu yona vatandaşlara zulüm çektirdiğini ve bu zülümü de önleyecek olan partinin CHP olduğunu dile getirerek bunun içinde birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesi gerektiğini vurguladılar. Yapılan kongrelerde kazananın kaybedeni kucaklaması gerektiği, kaybedeninde küserek partiden uzaklaşmayarak hizmetine devam etmesi gerektiği ifade edildi.
Vecdi Gündoğdu, birilerinin kapı arkasında CHP’nin dağılmasını beklediğini ifade ederek, bu duruma karşı dikkatli olunması gerektiğini belirterek şunları kaydetti:
“1988 yılında Sosyal Demokrat Halkçı Parti’de başlayan bir siyasi hayatım oldu. 1999 yılında da Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Yönetim Kurulu’na seçildim. 2003 yılında Kırklareli Merkez İlçe Başkanı oldum. 2003 yılından bu güne kadar da sizlerin teveccühü ile bu görevimi yürüttüm. Genç yaşımıza rağmen tecrübeliyiz. Partilerde genç yaşta yönetici sıfatına gelmek zordur biz bunu başardık.
Seçim süresince gezdiğimiz yerlere baktığımızda sosyal aktiviteler bakımında Kadın Kollarımızda büyük bir eksikliğimizin olduğunu gördüm. Lafta bayanlarımıza gerekli önemi veriyoruz ama uygulamada böyle olmuyor.  Önümüzdeki süreçten itibaren beldelerimizden başlamak üzere kadın kollarımıza bir çeki düzen vermemiz gerekiyor. Bunun yanında Gençlik Kollarımızda da müthiş eksikliklerimiz var. Birkaç ilçemizdeki Gençlik Kollarımızın yapılanması gerçekten çok hoşuma gitti. Ancak diğer yerlerde bu iş birkaç gencimizin üzerinde gidiyor. Bu durum sizlerin teveccühünüz ile İl Başkanı olmam halinde düzelecektir.
Yaptığımız Delege Seçimleri, İlçe Seçimleri ve İl Kongremizin ardından bizim dağılmamızı bekleyen yeni oluşumlar ve hareketler var. Bunlar hep bizi kapının arkasında bekliyor. “Aman CHP’den birileri kızıp üzülsün de gidip bunlardan bizde birkaç tanesini alalım” diye bekliyorlar.  Türkiye’de partimizin tam yükselme döneminin başladığı bir zamanda onlara kesinlikle izin vermeyelim. Farkında olmadan lütfen farklı yerlere hizmet etmeyelim.”
Yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Seçimlerde 353 Delege’den 335 Delege oy kullandı. Kullanılan oyların 234’ünü alan Vecdi Gündoğdu CHP Kırklareli İl Başkanı olurken, diğer aday Yusuf Pikinoğlu ise 98 oy aldı.
234 D elegenin oyunu alarak CHP Kırklareli İl Başkanı olan Vecdi Gündoğdu’nun listesi şu isimlerden oluşuyor:
* Yönetim Kurulu Asil Üyeler: Cengiz Akcan, Recep Ayaz, Fettah Aygün, Elmas Büyükdere, Erdoğan Delioğlu, Abdullah Eraslan, Yasemin Açık Ertaş, Tahsin Gencay, Alaaddin Güncer, Sıtkı Gürer, Hasan Karasalih, Oğuz Sevim, Gülay Tülüş, Vecdi Yüce.
* Yönetim Kurulu Yedek Üyeler: Hikmet Ay, Selim Acun, Şerif Günay, Serdar Dündar, Hasan Potur, Aysun Vardar, Haydar Göksel.
* Disiplin Kurulu Asil Üyeler: Ayhan Akbaba, Serper Atagün, Erol Başaran, Fedai Emer, Atilla Ercan, İhsan Kazan, Hamit Son, Necdet Soydaş, Fikret Umar.
* Disiplin Kurulu Yedek Üyeler: Nevzat Demir, Sabri Gündüz, Kadir Atik, Tuncay Özcan, Mustafa Berber.
* Kurultay Delegeleri: Fikret Akalgan, İrfan Altınel, Cavit Çağlayan, Abdullah Hacı, Türabi Kayan, Burhan Keskinoğlu. (s)