CHP Sinanlı Belediye Başkan Adayı Ilhan Eriş, Sinanlı'nın kentsel değişimini anlattı

CHP Sinanlı Belediye Başkan Adayı Ilhan Eriş, Sinanlı'nın kentsel değişimini anlattı

Il merkezlerindeki çalışma ve faaliyetlerde adayların anlattıkları fiziki ve idari değişim projeleri ilçe ve beldelerde de kararlılığını koruyor.

Bu kapsamda Sinanlı’nın köyden kasabaya yolculuğunu anlatan CHP’li Belediye Başkanı ve tekrar aday olan Ilhan Eriş, 10 yıldır gece gündüz demeden hizmet vermenin gururunu yaşadığını belirtti. Bir dönem belediyelikten düşen, kapatılması gündeme gelen ve bunun olmaması için yoğun mücadele verilen Sinanlı’nın tekrar Belediye Başkanı olmak için kolları sıvayan Eriş, açıklamalarında şunları söyledi:

“Belediyemiz çok genç ve yeni bir belediyedir. Ülkemizin en son kurulan beldelerinden bir tanesi olmakla beraber; beldemizin her noktasında özellikle altyapı, kasaba meydanı’nda geçen Bağdere’nin kapatılması gibi daha birçok hizmet ve faaliyetle Sinanlı’mızı köy görünümünden kurtarıp, Trakya’da güzel bir belde haline getirmek için kendimizle adeta yarıştık.”

Sinanlı için yapılan birçok hizmetin komşu belediyelerde olduğu gibi hiç bir taşınmazın satılmadan ve hiç bir bankadan kredi kullanılmadan, borç altına sokulmadan yapıldığını kaydeden Eriş, sözlerine şöyle devam etti:

“Görev süremizin son iki yılını kapatılan beldemizin köye dönmemesi için yaptığımız yoğun çalışmalarla geçti. Görevde olduğumuz süre boyunca milyarlarca liralık hizmet ve yatırımları bilgi, beceri ve işbilen ekibimiz ile her imkanı ve her fırsatı değerlendirerek yaptık. Bizim işimiz halkımıza en iyisini, en kalitelisini sunmaktır. Halkımızın bize verdiği sorumluluğun bilincinde işimizi yapmaktır.

Işimizi yaparken elbette bize köstek olmak isteyenler, aleyhimize konuşanlar olacaktır. Biz onları duymuyoruz bile. Bizim işimiz kavga değil. Bizim insanımız kısır çekişmeler ve siyasi kavgaları istemiyor, hizmet istiyor. Biz de hizmetin en iyisini yapıyoruz.”

1961  Sinanlı doğumlu olan Eriş, Kepirtepe Öğretmen Lisesi’nde öğrenim gördü. Daha sonra Bursa Iktisadi Ticari Ilimler Akademisi Işletme Bölümü’nden mezun olan Eriş, 1986-1999 yılları arasında Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü’nde Otoyol Bakım Işletme Başmühendisliği’nde görev yaptı. 1999’da ANAP’tan Belediye Başkanı seçildi. 2004 yılında da CHP’den Belediye Başkanı oldu. Kendini Sinanlı aşığı olarak tanımlayan Ilhan Eriş, hayatının en verimli dönemini beldesine hizmet için adadığını da sözlerine ekledi.