CHP'ye gönül verenler, sokaklara döküldü

CHP'ye gönül verenler, sokaklara döküldü

Seçimlere 10 gün kala, siyasi partilerin ilimiz teşkilatları da kampanya ve gövde gösterilerini sıklaştırmaya başladı. Işte bu partilerden bir tanesi de Cumhuriyet Halk Partisi.

Kırklareli Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Ilçe Teşkilatı, 17 Mart Salı Akşamı düzenlediği yerel seçim yürüyüşünde, partililerle birlikte sokaklara döküldü. Yaklaşık 3 bin parti mensubunun katıldığı yürüyüş, CHP seçim bürosundan start aldı.

Saat 20:00’da başlayan yürüyüşe; CHP Kırklareli Milletvekili, Belediye Başkan Adayı Cavit Çağlayan, Il Başkanı Ilhan Kazan, Merkez Ilçe Başkanı Vecdi Gündoğdu, il genel ve belediye meclisi üye adayları, ve çok sayıda parti mensubu katılım gösterdi. CHP Il teşkilatının düzenlediği yürüyüş esnasında, bir çok vatandaş da evlerinin pencere ve balkonunda parti ve Türk bayraklarını sallayarak sevgi gösterisinde bulundu.

Binlerce CHP’li yollardaydı

CHP seçim otobüsü önderliğinde arkasına binlerce bayraklı yandaşını alan Çağlayan, seçimlere sayılı günler kala Kırklareliler’i yürüyerek selamladı. Seçim Bürosu’ndan başlayan yoğun katılımlı yürüyüş, Hastane Caddesi’ni geçtikten sonra Özel Rumeli Tıp Hastanesi’nden dönerek Walldrof Caddesi’ne devam etti. CHP seçim otobüsü önderliğinde oldukça büyük bir katılımla yapılan yürüyüş renkli görüntülere de sahne oldu. Binlerce CHP yandaşının elinde bulunan bayraklar, mitingleri aratmadı. Walldrof Caddesi üzerinde sonradan gelen yandaşlarında katılımıyla daha da kalabalıklaşan grup burada cadde, halkının yoğun sevgisi ile karşılaştı.

Belediye Başkan adayı Cavit Çağlayan başta olmak üzere, Il Başkanı Ihsan Kazan ve diğer partililer evlerinin pencerelerinde bayrak sallayan cadde halkını selamladılar. Walldrof Caddesi’nden sonra Sungurbey Caddesi’nden Vilayet Meydanı’na varan parti mensupları burada seçim otobüsündeki anons ile “Şafak 12” ve “Başkan Çağlayan” diye tezahurat attılar.

Yerel seçimlere sayılı günler kala Çağlayan’ın yürüyerek Kırklareliler’i selamlaması, evlerinde bulunan vatandaşların da beğenisini kazandı. Yürüyüş esnasında bir çok evde Türk ve CHP bayraklarının asılı olması gözlerden kaçmazken, ”Arkandayız, Cavit Başkan” diyerek tezahüratlarda bulunanlar da oldu.

Tüm şehri dolaştılar

Yürüyüş, Vilayet Meydanı’ndan Istiklal Caddesi’ne doğru devam etti. Istiklal Caddesi’nde kaldırımın yanı sıra yol şeridinin bir bölümünü de kapatan kalabalık ile yürüyüş, Öztürk Bulvarı’na doğru devam etti. Öztürk Bulvarı’na varan elllerinde bayraklı birçok CHP’li, daha sonra yine seçim otobüsü eşliğinde Edirne Yolu’na girerek Karahıdır Mahallesi, istikametinde yürüyüşüne devam etti. Yoğun katılımlı bir şekilde yürüyüşüne devam eden CHP’liler, Edirne yolu üzerinden Istasyon Mahallesi’nin alt kısımlarına doğru yol aldı. Bu mahallede de 1. Yurt Sokağı’nı takip ederek, Yurt Caddesi’nden yine Öztürk Bulvarı’na varıldı.

Seçim otobüsünden yapılan anonslar ve parti şarkıları eşliğinde Çağlayan ve partililer, esnaf ve evlerinin penceresinden yoğun kalabalığı seyreden vatandaşları selamlayarak, sevgi gösterisinde bulundular. Öztürk Bulvarı’ndan yürüyüşüne devam eden kalabalık, Mustafa Kemal Bulvarı’na ulaştı.

Mustafa Kemal Bulvarı üzerindeki apartmanlardaki vatandaşların da sevgisi ile karşılaşan CHP’liler, yürüyüşüne devam etti.

Parti mensupları daha sonra yürüyerek, Dingiloğlu Parkı önüne vardı. Yine hiç mola vermeden esnafları ve vatandaşları selamlayan Çağlayan ve beraberindeki teşkilat mensupları, Karaumur Caddesi’ndeki seçim bürosuna varmaları ile seçim yürüyüşünü tamamlamış oldular. Hemen hemen, Kırklareli’nin yarısını yürüyerek dolaşan ve yerel seçimler öncesi yoğun bir katılımla gerçekleşen yürüyüş, olaysız bir şekilde son buldu. CHP Merkez Ilçe Teşkilatı’nın düzenlediği seçim yürüyüşlerinin önümüzdeki günlerde de devam edeceği belirtildi.