Çiftçi çifte bayram yapacak

Çiftçi çifte bayram yapacak

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Toprak Mahsülleri Ofisi’nin (TMO) Ramazan Bayramı öncesi hububat ve mısır ödemelerini gerçekleştirdiği bildirildi.

23 Eylül tarihinde yapılacağı bildirilen ödemelerin bir hafta öne çekilmesi ile çiftçiler de çifte bayram yapmış olacak. Türkiye genelinde 24 Ağustos tarihinde, Kırklareli TMO Müdürlüğü’nde ise 21 Ağustos tarihinde sona eren buğday alımları ile bu tarihlere kadar alınan buğdayların ödemesi 16 Eylül Çarşamba itibarı ile tüm yurt genelinde yapıldığı belirtildi.

Kırklareli TMO Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada 2009 Hasat sezonu boyunca Kırklareli Merkez Ilçe ve ilçelerden toplamda 89. 624 kg buğday alındığı ve bu alımların ödemelerinin geçtiğimiz Çarşamba günü itibarı ile buğday üreticilerinin çiftçi kartlarındaki hesaplarına belirtilenden bir hafta önce yatırıldığı bildirildi.

Il genelinde toplamda 89.624 kg buğdayın toplandığı belirtilen istatistiklere göre diğer toplama merkezlerinde ise 21 Ağustos tarihine kadar Kofçaz; 7.127, Pınarhisar 9.166, Babaeski 9.535, Saray 10.455, Lüleburgaz 23.63 ve Ahmetbey’in 9.091 kg buğday alımı yapıldığı söylendi.

Bayram öncesi buğday alımı ücretlerinin verilmesi ile birlikte çiftçilerin bayram ihtiyaçlarını karşılaması bakımından ödemelerin, faydalı olduğu belirtildi. TMO’nun çiftçiye bayram öncesi ödeme yapması ile çiftçilerin adeta çifte bayram yapması bekleniyor.