"Çiftçilerimiz en yüksek verimi alırken, fiyat düşük kalıyor''

Edirne'nin İpsala Ziraat Odası Başkanı Yusuf Tunca, çeltikte en son teknoloji kullanılarak en yüksek verimin alınmasına rağmen fiyatların düşük kaldığını bildirdi.


Yusuf Tunca, yönetim kurulu üyesi Şaban Meşekıran ile birlikte çeltik üreticisi Mehmet Akyürek'i ziyaret etti.
Ziyarette Mehmet Akyürek'in, çeltik harmanında da incelemelerde bulunan Tunca, çeltiğin verimi ve son günlerde oluşan fiyat konusunda açıklamalarda bulundu.
Bilinçli olan çeltik üreticisinin son teknoloji makineleri kullandığını anlatan Tunca, ''Fiyatlar geçen yıla göre düşük. Üreticilerimiz en tüm teknolojileri kullanarak en yüksek verimi alırken, fiyat düşük kalıyor. Üreticilerimiz şuanki piyasa fiyatlarından memnun değil. Çeltik maliyeti dönüme 800-900 liralarda seyrederken fiyatların en az kilosu 1,20 lira olması olması gerekiyor'' şeklinde konuştu.
Çeltik harmanın yeni başladığını bildiren Tunca, çeltikte randımanın yüzde 60-65 civarında olduğunu, fiyatların ise randımana göre kilosunun 1,00 ile 1,10 lira arasında değiştiğini kaydetti.
Yusuf Tunca daha sonra TMO İpsala Ajans Müdür Vekili Hilmi Narcu'yu ziyaret etti. Narcu, ziyarette 6 Eylül'den itibaren çeltik alımlarına başladıklarını, ancak bugüne kadar TMO'ya üreticinin ürün getirmediğini sözlerine ekledi. aa