Çiftçilerin Ofise giriş çilesi

Çiftçilerin Ofise giriş çilesi

Kırklareli Belediyesi’nde istikrarsızlıklar devam ediyor. Buğdaylarını hasat edip, Kırklareli Toprak Mahsülleri Ofisi’ne ulaştırmak isteyen çiftçiler, dün adeta rezil, rüsva oldular. Sabahın ilk ışıkları ile TMO’nun yolunu tutan çiftçiler, Halk pazarının da ulaşım güzergahlarında olması sebebi ile saatlerce beklemek zorunda kaldılar.

Aynı saatlerde pazarcı esnafının da araçları ile gelerek tezgahlarını kurma gereksinimi sonucunda, yaşanan trafik sorunu çiftçi ve pazarcı esnafının işlerinin aksamasına yol açtı. Böyle bir sorunun gerçekleşeceği bilindiği için daha günler öncesinden Kırklareli Belediyesi’ni uyarıldığı, fakat belediyenin bu konuda herhangi bir somut adım atmadığı da belirtildi.

Kırklareli Belediyesi’nin duruma müdahale etmemesi sonucu çiftçiler ve pazarcı esnafı; yaşadıkları mağduriyet sebebi ile kimi suçlayacaklarını şaşırdıklarını belirttiler. Halk pazarının olması sebebiyle çiftçiler buğdaylarını bir an önce TMO’ya yetiştirmek isterken, yaşanan sorunlar her iki taraf için de güçlüklere neden oluyor.

Kırklareli Belediyesi’nin seçim vaadi olan Kapalı Pazar yerini bir an önce faaliyete geçirmesi gerektiğinin altını çizen mağdur çiftçiler yaptıkları sitem dolu açıklamalarda şunları kaydetti; ”Son haftalarda yağan yağmurlar yüzünden zaten, buğdaylarımızı geçen yıla göre daha geç hasat etmek zorunda kaldık. Bir de belediyenin böyle vurdumduymaz olması bir saatlik işimizin bir güne uzamasına sebep oldu.     Daha biçilmeyi bekleyen tarlalarımız var. Sabahın 5’inden beri burada sıra bekliyoruz.

Bu sorunları geçtiğimiz yıllarda da yaşıyorduk. Halen bir çözüm bulunmuş değil. Pazarcı esnafı arkadaşlarımız da bu durumdan mağdur oldular. Bu koşullarda belediyemize soruyoruz; Kapalı Pazar yerine ne zaman geçilecek? Seçim vaatleri yine lafta kaldı.” diye konuştular.

Halk pazarı ile TMO’nun aynı güzergahta olması sebebi ile çok büyük bir sorun yaşadıklarını belirten Pazarcı esnafı ise; ”Biz her Çarşamba daha sabah ezanı okunurken, gelip tezgahlarımızı kurarız. Doğal olarak da tezgahlarımızı araçlarımızla getiririz. Pazar sebebi araç trafiğinin yoğunluğuna bir de çiftçilerin traktör ve kamyonları eklenince iş içinden çıkılmaz bir hal aldı.

Eğer her defasında böyle sorunlar yaşanırsa, bir an önce kapalı pazar yerine geçilmelidir. Zaten her Çarşamba günü yağan yağmur nedeni ile pazar göl gibi oluyor. Belediyemizin bu konuda daha duyarlı olmasını istiyoruz.” dediler.