Cihangir Hoca'nın Altın Kızları Madalyaya doymuyor

Yaşar Cihangir'in Altın Kızları, Kırklareli7ni başarı ile temsil ederek madalyalar almaya devam ediyor.


HABER MERKEZİ
15-19 Temmuz 2009 tarihleri arasında Eskişehir’de yapılan “Minikler Türkiye Taekwondo Şampiyonası”na katılan Kırklarelili sporcular hocalarına ve ilimize yakışan sonuçlarla döndüler.
1300 sporcunun katıldığı şampiyonada;  45 Kilogram’da Minik Bayanlarda Aleyna Yıldızdal Şampiyon, 40 Kilogram’da Minik Bayanlarda Rabia Koç Üçüncü olarak hocalarının ve kendilerinin emeklerini boşa çıkarmadılar.
Cihangir Taekwondo Spor Kulübü Başkanı ve Antrenörü Taekwondo İl Temsilcisi Yaşar Cihangir yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Hazırlandığımız bu şampiyonada 9 sporcu ile katıldık.İyi bir çalışma dönemi geçirdiğimizi söyleyemem.Havaların aşırı sıcak olması ve ailelerin duyarsız davranışları ve maddi imkansızlıklardan dolayı istediğim çalışmayı ve her yıl yaptığımız kamp çalışmalarını yapamadık.Ailelerin çocuklarına tam anlamıyla destek olduklarını söyleyemem.Başarı gerekli fedakarlıklardan sonra gelir.Zorlukları aşmaktan gelir.Bu yaz gününde herkes denizde veya tatildeyken bu çocuklar burada ter attı.Bu tabiî ki kolay değil bu zorluklara göğüs gerebilen,şevkle,istekle çalışan başarılı olur.Bu şampiyonada bir Türkiye Şampiyonluğu ve 1 tanede Türkiye üçüncülüğü aldık.Bu başarılması zor bir olaydır.Bunu başaramayan birçok büyük il var.10 şampiyonun çıkacağı bir şampiyonada birinin bizim sporcumuz olması tabiî ki gurur verici bir olaydır.
Şampiyon olan kızımız Aleyna Yıldızdal’ın katıldığı ikinci Türkiye şampiyonası. Şampiyon kızımızın ablası Fulya Yıldızdal da Türkiye ve Avrupa şampiyonudur.O da ablasını geçerek daha büyük başarılar  kazanacağından eminim.Yeter ki yılmadan bıkmadan çalışsın.Üçüncü olan kızımız Rabia Koç geçen yılda Türkiye Şampiyonası’nda 3. olmuştu.Bu yıl yine 3.oldu Bu şansızlığı kırıp,şampiyon olmak için çalışmalara şimdiden başladı.İstikrarlı bir çalışma programını dersten ve dershanelerden ve sınavlardan dolayı tam olarak uygulayamıyoruz.
Bu şampiyonaya yine zor şartlar altında gittik. Buradan; bize desteğini esirgemeyen Gençlik Spor İl Müdür Vekilimiz Süleyman Çetin’e teşekkür ederiz .Ayrıca kiraladığımız arabanın yakıtının ve sporcularımızın iaşe ihtiyaçlarının karşılanmasında hiç tereddüt etmeden bize destek olarak yardımlarını esirgemeyen Kırklareli Belediye Başkanımız Sayın Cavit Çağlayan’a şahsım ve 110 sporcu velisi adına saygılarımızı ve teşekkürlerimizi sunuyorum. Bu yardımlar sporcularıma imkanlar dahilinde bu güne kadar az da olsa yapılmıştır. Emeği ve desteği olan herkese müteşekkiriz” dedi.
Ayrıca 12-16 Ağustos 2009 tarihleri arasında Kayseri’de yapılacak olan “Ümitler Türkiye Şampiyonası”na 2 veya 3 sporcu ile katılacağını bildiren Yaşar Cihangir hiç durmadan bu şampiyonaya  hazırlandıklarını ve çalışmalarına hız vereceklerini söyledi.
Bizlerde spora ve sporcuya destek olan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Hocamız Yaşar Cihangir’i Kırklareli’ne bir şampiyon daha kazandırdığı için kutluyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz. (s)