Cihangir Hoca'nın öğrencilerinden, bir şampiyonluk daha

Cihangir Hoca'nın öğrencilerinden, bir şampiyonluk daha

15-19 Temmuz tarihinde Eskişehir'de yapılan Minikler Türkiye Taekwondo Şampiyonası'na katılan sporcularımız, hocalarına ve Kırklareli’ne yakışan sonuçlarla ilimize döndüler. 1300 sporcunun katıldığı şampiyonada;

45kg Minik Bayanlarda Aleyna Yıldızdal şampiyon,

40 kg Minik Bayanlarda Rabia Koç ise üçüncülük derecelerini kazanarak, hocalarının ve kendilerinin emeklerini boşa çıkarmadılar.

Cihangir Taekwondo Spor Kulübü Başkanı ve Antrenörü Taekwondo Il Temsilcimiz Yaşar Cihangir yaptığı açıklamada alınan bu başarılı neticelerle ilgili olarak şunları kaydetti;

“Hazırlandığımız bu şampiyonaya 9 sporcu ile katıldık. Iyi bir çalışma dönemi geçirdiğimizi söyleyemem. Havaların aşırı sıcak olması, ailelerin duyarsız davranışları ve maddi imkansızlıklardan dolayı, istediğim çalışmayı ve her yıl yaptığımız kamp çalışmalarını bu defa gerçekleştiremedik.

Ailelerin çocuklarına tam anlamıyla destek olduklarını söyleyemem. Başarı gerekli fedakarlıklardan sonra gelir.

Zorlukları aşmaktan gelir. Bu yaz gününde herkes denizde veya tatildeyken bu çocuklar burada ter attı. Bu tabii ki kolay değil. Bu zorluklara göğüs gerebilen, şevkle, istekle çalışan başarılı olur.

Bu şampiyonada bir Türkiye Şampiyonluğu ve 1 tanede Türkiye üçüncülüğü aldık.

Bu başarılması zor bir olaydır. Bunu başaramayan birçok büyük il var. 10 şampiyonun çıkacağı bir şampiyonada birinin bizim sporcumuz olması tabii ki gurur verici bir olaydır.

Şampiyon olan kızımız Aleyna Yıldızdal’ın katıldığı ikinci Türkiye şampiyonası. Şampiyon kızımızın ablası Fulya Yıldızdal da Türkiye ve Avrupa şampiyonudur. O da ablasını geçerek daha büyük başarılar kazanacağından eminim.

Yeter ki yılmadan bıkmadan çalışsın. Üçüncü olan kızımız Rabia Koç; Geçen yıl da Türkiye Şampiyonası’nda 3. olmuştu, bu yıl yine 3.oldu. Bu şansızlığı kırıp, şampiyon olmak için çalışmalara şimdiden başladı. Istikrarlı bir çalışma programını dersten ve dershanelerden ve sınavlardan dolayı tam olarak uygulayamıyoruz.

Bu şampiyonaya yine zor şartlar altında gittik. Buradan;bize desteğini esirgemeyen Gençlik Spor Il Müdür Vekilimiz Süleyman Çetin'e teşekkür ederiz.

Ayrıca kiraladığımız arabanın yakıtının ve sporcularımızın iaşe ihtiyaçlarının karşılanmasında hiç tereddüt etmeden bize destek olarak yardımlarını esirgemeyen Kırklareli Belediye Başkanımız Sayın Cavit Çağlayan’a şahsım ve 110 sporcu velisi adına saygılarımızı ve teşekkürlerimizi sunuyorum.

Bu yardımlar sporcularıma imkanlar dahilinde bu güne kadar az da olsa yapılmıştır. Emeği ve desteği olan herkese müteşekkiriz.”

Cihangir ayrıca 12-16 Ağustos tarihlerinde Kayseri'de yapılacak olan Ümitler Türkiye Şampiyonası'na 2 veya 3 sporcu ile katılacağını bildiren Yaşar Cihangir, hiç durmadan bu şampiyonaya hazırlandıklarını ve çalışmalarına hız vereceklerini söyledi.

Bizler de spora ve sporcuya destek olan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Hocamız Yaşar Cihangir’i Kırklareli'ne bir şampiyon daha kazandırdığı için kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.