Cihangir'in talebelerine yakıştı

Cihangir'in talebelerine yakıştı

11-15 Şubat 2009 tarihleri arasında Antalya'da yapılan Taekwondo Gençler Türkiye Şampiyonası'na 5 sporcu ile katılan Yaşar Cihangir hocanın talebeleri yine 1 Türkiye Şampiyonluğu kazanarak ilimizin adını en iyi şekilde duyurup görevini yapmış olmanın mutluluğu ile ilimize döndüler. (+68 Kg Genç Bayan Fulya Yıldızdal Türkiye Şampiyonu, 44Kg Genç Bayan Elif Kay Türkiye Beşincisi)

+68 kg Genç Bayanlarda Şampiyonaya katılan Avrupa ve Uluslararası Şampiyonumuz TOBB Lisesi öğrencisi S.Fulya Yıldızdal tüm rakiplerini yenerek şampiyon oldu. 21-23 Mart 2009 tarihinde Hollanda'da yapılacak olan “Dutch Open Uluslararası Taekwondo Şampiyonası”na katılacak olan milli takımımız kadrosuna dahil olan sporcumuz daha önceki gibi, yine şampiyon olacağını belirtti.

Cihangir Taekwondo Spor Kulübünün Başkanı ve Milli Antrenör Yaşar Cihangir yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

“15-18 Ocak 2009 tarihinde Alanya'da yapılan Batı Grubu Türkiye Taekwondo Şampiyonası elemelerine katılıp 5 sporcumuz dereceye girip Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı. 11-15  Şubat 2009 tarihinde Antalya'da yapılan Türkiye Şampiyonası'na katıldık. Çok önemli bir şampiyonaydı. Burada şampiyon olan sporcuya milli takım kapısı açılıyor ve sonucunda Trelleborg/ Isveç’te yapılacak olan Gençler Avrupa Şampiyonasına gitme imkanı doğuyor. Çok iyi bir çalışma ile bu şampiyonaya katıldığımızı söyleyemem. Sporcularım okul ve dershaneden arta kalan zamanlarda çalışarak bu turnuvaya hazırlandık. Bizim hedefimiz dünya çapında elit sporcular yetiştirmektir Milli takıma her yıl bir iki sporcu vererek bunu kanıtladığımızı sanıyorum ama buna rağmen hiçbir başarısı olmayan çalıştırıcılarla aynı kefede tartılıp çalışma saatlerimizin kısıtlanmak istenmesi bizleri üzmektedir.

2007 yılında Azerbaycan'da 2. ,Karadeniz oyunlarında 3. ve Hollanda'da 1. olan sporcumuz yine Isveç’te  yapılacak olan Gençler Avrupa Şampiyonası'na katılma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Inşallah yarım bıraktığı şampiyonluğu bu sefer yakalar ve ülkemize Avrupa Şampiyonluğ'u getirir.

Hep aynı şeyleri söylüyoruz. Bu çocuklara destek olunması için. Ama malesef bu desteği bir türlü göremedik. Bari köstek olmayın.

Tabii ki imkanlar ölçüsünde bizden desteğini esirgemeyen Gençlik Spor Il Müdüglüğümüze ve Belediye Başkanımız Sayın Cavit Çağlayan'a teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca bu şampiyonalarda Trakya'daki iller arasından sadece Kırklareli’nden sporcuların dereceye girmesi düşündürücüdür. Biz laf değil sporcu yetiştirmeye çalışıyoruz, işimizi yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Buradan emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunar, takımımıza başarılar dilerim”