Çılgın kemancı hemşerilerinin memnuniyetinden mutlu oldu

Çılgın kemancı hemşerilerinin memnuniyetinden mutlu oldu

Kırklareli Sanatsevenler Derneği Başkanı Hakan Konyar, geçtiğimiz gün, beraberinde dünyaca ünlü keman virtüözü Nedim Nalbantoğlu ile birlikte gazetemize bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Saat 15:00’da gerçekleşen ziyarette Önadım Medya Grubu Sahibesi Öznur Tüzün ve Kırklar Haber Gazetesi Sorumlu Yazı Işleri Müdürü Zekeriya Dinçkol ile de görüşen ikili, yerel basının kültür sanat aktivitelerine olan ilgisinin dinleyici üzerinde oldukça büyük etki yarattığını dile getirerek, bu etkide Önadım Medya Grubu’nunda katkısının yadsınamaz olduğunu dile getirdi.

Öznur Tüzün’de, Kırklareli’den yetişmiş ve yeteneğiyle dünyada ün yapmış Nedim Nalbantoğlu’nun ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getirirken, hem Kırklareli’nin, hem de Türkiye’nin isminin böyle sanatçılarımız sayesinde tüm dünyada yankılandığının altını çizdi.

Çılgın kemancı Nedim Nalbantoğlu Kültür Merkezi’nde 24 Mayıs akşamı dünyaca ünlü kanun virtüözü Göksel Baktagir ile kurdukları “Furtuna” grubunun konserinde oldukça coşkulu bir seyirciyle karşılaştıklarını belirterek, Kırklareli’li dinleyicilerin Türk müziğindeki yeni deneme ve arayışlara açık bir kulağa sahip olduğunu ifade etti.

25 Mayıs akşamı da Kırklareli Sanatsevenler Derneği’nin konserinde orkestrada yer alarak, Türk Sanat Musikisi’nin en güzel eserlerini çalmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşayan Nalbantoğlu, Baktagir’le birlikte kendi memleketlerinde böyle bir organizasyondan duydukları mutluluğun sonsuz olduğunu dile getirdi.

Kırklareli’deki dinleyici potansiyelinin müzik anlayışı ve yeni neslin Türk Musikisi’ne olan ilgisinin bu tarz etkinliklerle daha da sağlamlaştığını söyleyen Nalbantoğlu, eğitim ve kültür düzeyi oldukça yüksek olan Kırklareli’de bu ilginin beklenen bir olgu olduğunu kaydetti.

Kırklareli Sanatsevenler Derneği Başkanı Hakan Konyar da yaptığı açıklamada, Nalbantoğlu ve Baktagir’in derneklerinin konserine iştirak ederek sanatlarını icra etmelerinden gurur duyduğunu belirtti.

Konyar, oldukça coşkulu geçen 24-25 Mayıs’taki konserlerin, Kırklareli insanının sanata olan alakasının derinliği ve bağlılığının bir ispatı olduğunu ifade etti. Ziyaret karşılıklı iyi dilek ve hoş sohbetlerle son buldu.