Çılgın kemancı ve çılgın kanuncu Kırklareli'de "Furtuna"ya sebep oldu

Çılgın kemancı ve çılgın kanuncu Kırklareli'de 'Furtuna'ya sebep oldu

Kırklareli Kültür Merkezi geçtiğimiz Pazar akşamı eşine az rastlanır bir konsere ev sahipliği yaptı. Kırklareli’li keman virtüözü Nedim Nalbantoğlu ve kanun virtüözü Göksel Baktagir, iki buçuk saatlik performanslarıyla izleyenleri kendilerine hayran bıraktı.

Gün içinde Baktagir ve Nalbantoğlu’nun, Kırklareli’deki iki sokağa isimlerinin verilme organizasyonunun ardından herkes, saat 20:30’da düzenlenecek olan konsere akın etmeye başladı. Dünyanın en ileri düzey kanun icracılarından kabul edilen Göksel Baktagir, Paris’te keman çalan ve çılgın kemancı olarak da anılan Nedim Nalbantoğlu ve Atina’nın önde gelen çello sanatçısı Yiorgos Kaloudis ile perküsyoncu Ruth Hill’in bir araya gelmesiyle kurulan ve daha sonra İstanbul’da yaşayan ritm sazları ustası Izzet Kızıl ve şarkıcı Sumru Ağıryürüyen’in de katılımıyla müzik yolculuğuna devam eden “Furtuna” grubunun konserine başta Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ve eşi olmak üzere; Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Başkur, Il Genel Meclis Başkanı Tuna Soykan ve eşi, Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Adem Sevim ve eşi, Belediye Meclis Üyeleri, Il Genel Meclis üyeleri, Kırklareli Sanatseverler Derneği Başkanı Hakan Konyar ve eşi, daire amirleri ve çalışanları, Kırklareli’nin birçok tanıdık simasının yanısıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Keman, kanun, bas gitar, perküsyon ve solo vokalden oluşan grubun performansı daha ilk dakikalarda izleyenleri mest etti. Konser boyunca “Furtuna” grubunun aynı adlı albümlerinden birçok parça icra edildi. Kanunun olgun sesi, kemanın düşünceli ritimleriyle birleşirken onlara, perküsyonun afacan tınıları ve bas gitarın doyurucu gerekliliği eşlik etti.

Müzik aletlerinin kasvetli havası yoktu bu konserde. Sanatçılar ellerindeki sihiri öyle ustaca kullanıyorlardı ki hiç kimse zamanın nasıl geçtiğini anlamıyordu.

Yaklaşık bir buçuk saat süren ilk bölümün ardından verilen arada Baktagir ve Nalbantoğlu sevenleriyle bol bol sohbet ettiler. Aranın sonrasında sahneye ilk önce Göksel Baktagir, solist Sumru Ağıryürüyen ve elinde gitarıyla Baktagir’in oğlu çıktı. Üçlünün icrasından sonra sahne, çılgın kemancıya devredildi. Gerçekten de Nedim Nalbantoğlu kemanını öyle çılgınca çalıyordu ki çalarken kendine geçiyor, dinleyenleri de kendinden geçiriyordu. Nalbantoğlu’nun kemanından çıkan notalar kimi zaman vahşi batı filmlerinden bir sahneyi anımsatıyor, kimi zaman bir klasik müzik konserine uğradığımızı sandırıyor, kimi zaman da hicaz bir şarkının derin huzurunu yaşatıyordu.

Nalbantoğlu’nun tek kişilik konserinden sonra diğer grup üyeleri de sahneye tekrar geldi. Grup ikinci bölümde de kendi albümlerinden “Fırtına, Içimdeki Çocuk ve Kırklareli Kına Gecesi” gibi eserlerin yanısıra Türk Sanat Müziği’nde efsaneleşmiş bir çok parçayı kendilerine has bir yorumla dinleyicilerle paylaştı.

Konserin sonunda Belediye Başkanı Cavit Çağlayan tarafından başta Nalbantoğlu ve Baktagir olmak üzere tüm sanatçılara bire adet plaket ve birer buket çiçek hediye edildi. Baktagir’de yapmış olduğu kısa konuşmada sanata verilen destekten ötürü herkese sevgi ve şükranlarını sunduğunu dile getirdi.