CIMBIZ

Oradan buradan!

* Kırklareli’den Yurt içine Düve İhracatı
Kırklareli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Yurt içine Gebe Düve İhracatı’na başladı. Daha önce Kırklareli den Balıkesir’in Havran ilçesine gebe düve gönderildi. Şimdide Yozgat’ın Boğazlıyan beldesine 60 adet 1. Sınıf Gebe Düve sevk edildi. Ben buna İlden İle ihracat diyorum. Bunu küçümsemek için değil gönlüm, Yurt dışına ihracatı arzuladığı içindir. Belki oda olur. Niye olması? Azimli bir Birlik Başkanımız var!
* Kadere bak!
Bursa’da şarampole yuvarlanan minibüsten yara almadan kurtulan H.Hüseyin Demir, minibüsü kurtarayım derken kurtulamadı.
Minibüsü kullanan Ahmet Altıok ile birlikte yakın köyden aldıkları traktörle kaza yerine gelerek, minibüsü halatla Traktörün arkasına bağladılar.
Minibüsle şarampole yuvarlanan ve yara almadan kurtulan H.Hüseyin Demir, bu defa halatın kopması ile şarampole yuvarlanan traktörün altında kalandı. Minibüsü kurtarmaya çalışırken traktörün altında kalarak kendini kurtaramadı. Ölümü aynı şarampolde oldu.
* Hakim; “Aranızda anlaşın erkeği biriniz alın”
İstanbul’da, evli bir erkek için iki kadın mahkemelik olmuş. F.K. isimli erkeğin nikahlı eşi M.K., kocası ile dost hayatı yaşayan D.O. isimli kadın tarafından sık sık telefonla rahatsız edince mahkemelik oldular.
Telefonla rahatsız etmekten D.O. ya 5 ay hapis cezası verildi. Hakim cezayı açıkladıktan sonra kadınlara; “aranızda anlaşın. Adamı kim alacaksa alsın. Bu sorunu derinleştirmeyin ve karşıma gelmeyin!” dedi. Ben bunların anlaşacaklarını sanmıyorum. Çünkü Biri bırakmaz. Diğeri kapmak ister.Rahmi Sağlık