"Çin Seddi'ne hapsedilen Uygurların, bir an önce bağımsızlıklarına kavuşmaları şarttır"

'Çin Seddi'ne hapsedilen Uygurların, bir an önce bağımsızlıklarına kavuşmaları şarttır'

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Doğu Türkistan'da yaşanan vahşete ve soykırıma kayıtsız kalan dünya ülkelerine yönelik bir açıklama yaptı. Başkan Çağlayan açıklamasında; ''Çin Seddi'ne hapsedilen Uygurların, Tibetlilerin ve diğer halkların bir an önce bağımsızlıklarına kavuşmaları şarttır,  aksi halde 50 yıl sonra bu halkların varlığından söz etmek mümkün olmayacaktır' dedi.

Belediye Başkanı Cavit Çağlayan açıklamalarında şunları kaydetti;

''Doğu Türkistan'da yaşananlar insanlık adına yeni bir dram meydana getirmektedir. Çin hükümeti 60 yıldır Uygurlara karşı sürekli şekilde yok etme politikaları yürütmekte, tepkileri hiçe saymakta ve insanları öldürmekte hiç tereddüt etmemektedir. Dünyanın orada yaşananları, ''Bir devletin iç işlerine müdahale edilemez.'' sözünün arkasına saklanarak kayıtsız kalması, o insanların yok edilme nedeni olmasıdır ki; bu durum vahşetle eşdeğerdir.

Dünya aynen Sırpların Bosna-Hersek'te yaptığı gibi bu olaylarda da sessiz kalmaktadır. 05 Temmuz 2009'dan itibaren yaşananlar katliam, vahşet ve soykırımdır. Bunun sözlükte başka bir karşılığı yoktur, olamaz.

Dünya buna seyirci kalmamalı ve tüm imkânlarını seferber ederek akan kanı durdurmalıdır. Türkiye başta olmak üzere Dünya Ülkeleri oradaki çaresiz insanlara yardım ellerini uzatmalıdır."