Cine Plaza'da film şöleni

Cine Plaza'da film şöleni

Kırklareli’nin tek sineması Cine Plaza’da, son dönemin en iyi filmleri izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. Yerli ve yabancı filmleri ülkemiz, hatta dünya ile aynı anda izleme şansı bulan Kırklarelilileri, bu hafta da kaliteli yapımlar bekliyor. Abdullah Oğuz’un yönettiği, Ebru Akel’in başrolde yer aldığı “Sıcak”, ünlü aktör Keanu Reeves’in oynadığı bilim-kurgu filmi; “Dünyanın Durduğu Gün” ve sıkı bir gerilim filmi olan; “Ölüm Çığlığı” bu hafta Cine-Plaza’da gösterime girdi.

Çok “Sıcak” olacak

“Asmalı Konak”, “O Şimdi Mahkum” ve “Mutluluk” gibi popüler ve önemli yapımlara imza atan yönetmen Abdullah Oğuz’un son filmi “Sıcak” bu hafta Cine-Plaza’da gösterime giren tek yeni Türk filmi. Sağlam bir oyuncu kadrosuna ve hikayeye sahip olan filmi Ibrahim Altun ve yine Abdullah Oğuz senaryolaştırmış.

Filmde başrolleri ise; Cem Özer, Ebru Akel, Gürgen Öz, Aslı Zen, Şafak Karali, Burak Tandoğan, Agop Çavuşyan ve Hazım Körmükçü paylaşıyorlar.

“Sıcak”ın hikayesi ise şöyle;

Yusuf, batık gemilerin enkazını çıkartıp satan bir denizcilik firmasında çalışmaktadır. Karısı Meryem ise öğretmen ve iki aylık hamiledir. Karı koca, bir batık gemi projesi için çıktıkları kısa yolculuğun, bir karabasana dönüşeceğinden habersizdirler. Aynı saatlerde, karısının başka bir adamla kaçtığını öğrenen ve yardım istemek için tek dostu Niko’yu arayan Adem ise cinnetin eşiğindedir. Güneş batar, gök yarılır ve kader ortaklarını bir araya getirir. Cine-Plaza’nın 6. salonunda gösterime giren filmin senasları: 12.15-14.30-16.45-19.15 ve 21.30.

Dünyanın Durduğu Gün

Cine Plaza’da gösterime giren bir başka olay film ise; “Dünyanın Durduğu Gün.” Washington D.C'de sıradan bir gün yaşanırken,içinde uzaylı Klaatu ve onun birçok güce sahip robotu Gort'u taşıyan bir UFO şehrin tam ortasına iniş yapar. UFO'nun içinde çıkan Klaatu ve Gort, yeryüzüne barış getirmek için görevlendirilmişlerdir. Ancak gezegenler arası bir barış için belki de yeryüzünü yok olması gerekmektedir. Klaatu, yeryüzü için hala umut olduğunu düşünürken,ordu tarafından yok edilir. Bu nedenle robotu Gort, daha sert ve agresif tedbirler almak zorunda kalır. Filmde Reeves Klaatu'yu canlandırırken, Jennifer Connelly ise onun yeryüzünde tanışacağı bilim insanlarından Helen Benson'ı oynuyor. Filmin yönetmenliğini “Şeytan Çarpması” ve “Hellraiser: Inferno” filmlerinden hatırlayacağımız, Scott Derrickson üstlenmiş. Cine Plaza’nın 5. salonunda gösterime sunulan filmin seansları: 12.15-14.30-16.45-19.15 ve 21.30.

Ölüm Çığlığı

Cine Plaza’da bu hafta gösterime giren filmlerin sonuncusu ise gerilim sever sinema izleyicilerini salonlara çekecek bir yapım; “Ölüm Çığlığı.”

Ispanya yapımı bu gerilim filminin yönetmenliğini Jaume Balagueró ile Paco Plaza paylaşırken, senaryo da yine Jaume Balagueró ve Luis Berdejo’nun kaleminden çıkıyor.

Filmin başrollerini; Carlos Lasarte, Pablo Rosso, Manuela Velasco, Javier Botet, Manuel Bronchud, Ferran Terraza, Jorge Serrano, María Teresa Ortega, Vicente Gil, Claudia Font, Martha Carbonell, Maria Lanau, Chen Min Kao, Akemi Goto, Ana Velásquez ve Daniel Trinh paylaşıyorlar.

Genç bir TV muhabiri olan Angela ile haber kameramanı Pablo, itfaiyecileri konu edinen bir program hazırlamaktadırlar. Oldukça sıkıcı geçen program bir telefonun gelmesiyle hareketlilik kazanır. Yaşlı bir kadının geçirdiği ev kazası ile ilgili gelen bu ihbar üzerine Angela ve Pablo itfaiyecilerin peşine takılır. Kadının evine varan ekip, evin içinden korkunç çığlıklar duyarlar. Bundan sonrası hafızalardan çıkmayacak bir kabustur. Cine Plaza’nın 2. salonunda vizyona giren filmin seansları: 12.00-14.15-16.30-19.00-21.15

Cine-Plaza’da gösterimi devam eden filmler

Cine Plaza’da önceki haftalarda vizyona giren popüler filmlerin gösterimi de devam ediyor. “A.R.O.G.” (Salon 3: 14.15-19.00) ve Muro “Nalet Olsun Içimdeki Insan Sevgisine” (Salon 3: 12.00-16.30-21.15) Kırklarelililerden ilgi görmeye devam ediyor. Ayrıca geçtiğimiz hafta vizyona giren “Şeytanın Pabucu” (Salon 4: 12.15-14.30-16.45-19.15 ve 21.30) ve “Yağmurdan Sonra” (Salon 1: 12.00-14.15-16.30-19.00-21.15) de sinemaseverleri bekleyen diğer yapımlar arasında yer alıyor.

Cine Plaza’da gelecek hafta

Cine Plaza’da gelecek hafta iki önemli Türk filmi gösterime giriyor. Özellikle “Köprü” adlı TV dizisinin devamı niteliğindeki “Vali” adlı yapım, birçok sinemaseveri salonlara çekecek. Çağatay Tosun’un yönettiği filmin başrollerinde; Uğur Polat, Erdal Beşikçioğlu, Ismail Hacıoğlu, Hakan Boyav, Şebnem Dönmez, Ayşegül Ünsal, Şemsi Inkaya, Gökhan Soylu ve Özgür Çevik yer alıyor.

Karakteri, güçlü iradesi, sıradışı fikirleri ve enerjisiyle halkın güvenini kazanmış bir devlet adamı olan Vali Recep Yazıcıoğlu’nun, en son görev yaptığı Denizli ilinde başından geçen ilginç olayların anlatıldığı filmde; ucu uluslararası örgütlere ve gizli servislere dayanan esrarengiz olaylar beyazperdeye yansıyacak. Denizli merkezli olan filmin ana eksenine bir dünya ve Türkiye meselesi olan “enerji” konusu oturuyor. Bilindiği gibi Yeniçağ dünyasında gizli ve açık bir biçimde sergilenen politik oyunlar, komplolar ve uluslararası ilişkilerin çıkar noktasında enerji meselesi bulunuyor. Film, özellikle bu konuda Türkiye’nin ve Türk insanının içine çekilmeye çalışıldığı bir komploya dikkat çekecek.

Cine Plaza’da gelecek hafta gösterime girecek olan ikinci Türk filmi ise; ödüle doymayan yapım; Sonbahar. Yönetmenliğini ve senaristliğini Özcan Alper’in üstlendiği filmin başrollerini; Serkan Keskin, Onur Saylak, Raife Yenigül ve Megi Kobaladze paylaşıyorlar.

Yusuf, geçirdiği ağır hastalık yüzünden cezaevinden serbest bırakılır ve köyüne döner. Sadece yaşlıların kaldığı köyde Yusuf ve arkadaşı Mikhail’in konuşmaları hep yaşanmamış gençlikleri ve zamanla ilişkileri üzerinedir. Yusuf yıllarca hapishanede kalmanın verdiği alışkanlıkla insanlarla kolay ilişki kuramaz. Bir gece karşısına ilçedeki meyhanede konsomatris olarak çalışan Gürcü kızı Elka çıkar.

Rezarvasyon ve filmlerle ilgili detaylı bilgiler için; Cine Plaza’nın (0288) 214 82 88 nolu telefonunu arayabilirsiniz.