Çırak Öğrenci kayıtları Cuma günü sona erecek

  Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü Kırklareli Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından esnaf ve sanatkarlara yönelik olarak yapılan açıklamada Çırak Öğrenci Kayıtları 30 Ocak Cuma günü sona eriyor.

Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü Kırklareli Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından esnaf ve sanatkarlara yönelik olarak yapılan açıklamada Çırak Öğrenci Kayıtları’nın 30 Ocak Cuma günü mesai saati bitiminde sona ereceği bildirilerek şunlar kaydedildi:
“Kırklareli Mesleki Eğitim Merkezimizde 2008/2009 Öğretim Yılı Ara Dönem Çırak Öğrenci Kayıtları 02 Ocak 2009 tarihinde başlamış olup, 30 Ocak tarihinde sona erecektir. 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu uygulama kapsamında bulunan 35 Meslek Alanı’na ait 133 Meslek dalı’nda işyerlerinde çalışan 14 yaşını doldurmuş gençlerin, Mesleki Eğitim Merkezi’ne kayıt ettirilmeden ve sigortasız olarak çalıştırılması yasaktır.
Kayıt yaptıran öğrencilerin sigorta primleri devlet tarafından karşılanmaktadır. Kayıt için gerekli belgeleri ve ayrıntılı bilgiyi Müdürlüğümüzün Kofçaz yolu üzeri Yeni Sanayi Sitesi’ndeki idari binasından alabilirler.” (s)