Çizgiüstü Dershanesi hizmete girdi

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan tarafından açılışı gerçekleştirilen Çizgiüstü Dershanesi'nin Müdürü Erdem Şirvancı, Kırklareli'nin başarısını daha yükseklere taşıyacaklarını amaç edindiklerini söyledi.

Çizgiüstü Dershanesi’nin 30 Ocak Cuma günü saat 18.00’de Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan tarafından gerçekleştirilen açılışına; Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Aşkın, Kırklareli Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Kalkan, Mahalli İdareler Müdürü Alaeddin İkican, Fen Bilimleri Dershaneleri Genel Müdür Yardımcısı Emin Nuri İyim, Dershane Müdürü Erdem Şirvancı, Dershane öğretmenleri, öğrenci velileri katıldı.
Açılışta bir konuşma yapan Dershane Müdürü Erdem Şirvancı, zaten başarıda önde olan Kırklareli’nin bu başarısını daha da yükseklere çıkarmayı amaç edindiklerini belirterek şunları kaydetti:
“Çizgiüstü Özel Şube sınav sistemindeki bütün eksiklikleri gidermek için çok özel olarak başarıda önde olan ilimizdeki bu başarıyı daha da yükseklere çıkarmak için açılmıştır. Çizgiüstü Özel Şube çağdaş bilimin bulgularını esas alan öğretim modeliyle ilimizde eğitim açısından büyük bir boşluğu doldurmaktadır; çünkü geleneksel eğitim modelini izleyen uygulamalar artık kalıcı sonuçlar vermemektedir.
Öğrenme sürecinin mekanik ezberden çok uygulama yaşantılarına dayanması, Öğretimin her aşamasının objektif ölçme-değerlendirme ve planlama gerektirmesi, öğrencinin bilişsel ve duygusal gelişiminin bir bütünlük içinde ele alınması, bilginin kalıcılığının teknolojik bilişim araçlarıyla artırılması, öğrenme ve uygulama performansının küçük grup etkinlikleriyle hızlandırılması çağdaş bilimin temel bulgularıdır. Çizgiüstü Özel Şube çağdaş bilimin bu bulgularını hayata geçirdi.
Teknolojik donanımlı 6 veya 12 kişilik sınıf ortamıyla, özel ölçümlü grup çalışmalarıyla egzersiz ve uygulama ağırlıklı öğretim programlarıyla, bireysel rehberlik hizmetleriyle 20 deneyimli öğretmeniyle Çizgiüstü Özel Şube yarına koşmaktadır.”
Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan böyle güzel bir mekanı Kırklareli’ne kazandırdıkları için Dershane sahiplerine teşekkür ederek şunları kaydetti:
“Kırklareli’ndeki veliler kendi çocuklarının en iyi eğitimi alması için her türlü maddi ve manevi fedakarlığı şartlarını zorlayarak yapmaktadırlar. Memnuniyet verici bir olaydır ki, çocuklarda velilerini mahcup etmemişlerdir. Her yıl Türkiye çapında bazen 1., bazen 2., bazen 3. oluyorlar. Özellikle yerleştirmede Kırklareli 3 yıldır üst üste birinci diğer puanlarda da 3 ile 7 arasında sıralamaya girmektedir.
Eğitim denince akla ilkönce okul gelmekle birlikte öğrenciler arasındaki bu müthiş yarışta artık okullar olmamakta. Bunun yanında eğitimi çeşitlendirecek, pekiştirecek daha pratik kazandıracak dershaneler devreye girmektedir. Çizigiüstü Dershanesi’ni de bu anlamda Kırklareli’ne kazandırılmış bir dershane olarak görüyorum. Dershane sahipleri eğitim alabilmek için pratik yapabilmek için güzel bir mekan hazırlamışlar. Kendilerine böyle bir güzel mekanı Kırklareli’ne kazandırdıkları için teşekkür ediyorum.”
Daha sonra Dershanenin açılış kurdelesi Kırklareli Belediye Başkanı Cavit çağlayan ve Dershane yöneticileri tarafından kesildi. Dershanenin eğitim salonunda canlı müzik eşliğinde gerçekleştirilen kokteylde ayrıca AK Parti Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam ile CHP Kırklareli Milletvekili Av. Turgut Dibek’in telgrafları okundu. (s)