"Çizmeleri tekrar giydik, meydanlara çıktık"

'Çizmeleri tekrar giydik, meydanlara çıktık'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Kırklareli Belediye Başkan adayı Cengiz Bağdan ve Il Teşkilatı seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Cuma gününün akşamı, Belediye Meclis üyesi adayları ve partililer ile Akalar Mahallesi’nde kahvehaneleri gezen Bağdan, halktan yine büyük bir ilgi gördü. Projelerini vatandaşlara anlatan Bağdan; “Çizmeleri tekrar giydik, meydanlara çıktık. Ama bu kez çıkışımız farklı; Herşey Kırklareli için, herşey sizler için” dedi.

Bağdan, beraberindeki heyet ile birlikte 20 Mart Cuma akşamı, saat 20.00’de ilimiz Akalar Mahallesi, Yahşibey Sokak, Söğütlü Çeşme Sokak ve Tırnova Caddesi üzerindeki kahvehaneleri gezdi. Büyük bir sevgi seli ile karşılanan Bağdan, buralarda vatandaşlarımıza ve mikrofon aracılığı ile tüm mahalle sakinlerine seslendi. 

Sinevizyon cihazı ile de mahalle sakinlerine projelerini görüntülü olarak tanıtan Bağdan, vatandaşlardan büyük bir destek aldı.

AKP Ilçe Başkanı Hamit Orakçıve Gençlik Kolları Başkanı Ilker Kayrak ile Murat Bara, Tülay Tuncay Peker, Musa Kapıcıoğlu, Fahrettin Üstündağ, Sebahattin Uçar, Celal Güleryüz, Mehmet Ikizlerli, Şükriye Mert, Mehmet Toklucu, Ersan Bağcı, Altuğ Türker, Mustafa Şumnulu, Recai Yalçınkaya Kanber Üzer, Arif Önce, Barış Teksin gibi AKP Belediye Meclis Üyesi adaylarının ve çok sayıda parti mensubunun katıldığı gezi oldukça ilgi gördü. 

“En büyük başkan, bizim başkan” tezahüratlarına “En büyük Allah, sonra sizlersiniz. Sizler olmazsanız bizler olamayız” cevabını veren Bağdan, Akalar Mahallesi sakinlerinedüzenlediği konuşmasına şöyle başladı;

“Kendimi tanıtmaya gerek yok sanırım. Gençliğim bu mahallede geçti. Işte içinizden biri olarak geldim. 1999-2004 yılları arasında, bana bir dönem Belediye Başkanlığı yapma fırsatı verdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Ama daha yapacak çok işimiz var. Beni bir dönem dinlerdiniz. Şimdi çizmeleri tekrar giydik, meydanlara çıktık. Ama bu kez çıkışımız farklı; “Herşey Kırklareli için, herşey sizler için.”

Bağdan; “1950 yılından kalma bir su şebekesi vardı. 1999 yılından önce, yani ben Belediye Başkanı seçilmeden önce çekilen çileleri hatırlayın. Su ihtiyacını karşılamak için, vatandaş iftaiye ile su taşıyordu. Peki ben ne yaptım? Seçildikten sonra yerin altına girdim ve su şebekesini yeniledim. Ama bu şebekenin bakımını yapamadılar” dedi.

Projelerini de tek tek sinevizyon gösterisi eşliğinde, halka tanıtan Bağdan, projelerini “uçuk kaçık” olarak nitelendirenlere de seslenerek; “Onların ufku geniş değil, bizim ufkumuz da açık önümüz de. Bugün Kırklareli Belediyesi’nin eski parayla 16 trilyon bütçesi olmasına rağmen, 20 trilyon borcu var. Bu borç faizi sürekli işleyen bir borç. Elbette ki; onlar projelerimize “uçuk kaçık” diyecek. Çünkü onların bunları yapacak gücü yok” dedi.

Bağdan kahvehanelerde yaptığı konuşmasında; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine, ''Benim Kırklareli'ne borcum var. Gelin Kırklareli'ni alalım'' dediğini hatırlatan Bağdan, kendisinin de Kırklareli'ne bir şeyler yapmak için yola çıktığını ve AK Parti'den aday olduğunu belirtti. Bağdan; “Başbakanımız ile yaptığımız görüşmelerde Kırklareli’ne sadece Belediyecelik hizmetlerinin değil, yatırımların da bu tarafa kaydırılmasını sağlayacak imkanların sözünü aldık” dedi.

Yaklaşık saat 22.00’ye kadar süren toplantılarda, Bağdan vatandaşlarımızın sorunlarını yanıtladı, dertlerini dinledi.