Çobanoğlu'ndan esnafa iyi haber

Esnaf ve Sanatkârlar Trakya ve Marmara Bölge Birliği Başkan Yardımcısı ve Pınarhisar Esnaf Kefalet Kooperatifi ve Esnaf Odası Başkanı İbrahim Çobanoğlu, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ile Antalya'da TESKOMB seminerinde görüştü.

Aydeniz Dereli

Esnaf ve Sanatkârlar Trakya ve Marmara Bölge Birliği Başkan Yardımcısı ve Pınarhisar Esnaf Kefalet Kooperatifi ve Esnaf Odası Başkanı İbrahim Çobanoğlu; önümüzdeki günlerde Nisan ayı içinde esnafın  Esnaf Kefalet Kooperatifleri aracılığı ile kullandığı kredi faizlerinin ülkemizin kurulduğu tarihten bugüne kadar ilk defa tek haneli bir rakam ile yüzde 9 veya yüzde 8 gibi faizle kredi kullanacağını söyledi.
Çobanoğlu, ayrıca Cansuyu Kredilerinin Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifleri aracılığı ile de faizsiz olarak dağıtılacağını bu konuda gerekli çalışmaların son aşamaya geldiğini belirterek esnafın her zaman yanında olacaklarının müjdesini verdi.
Halk Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ile de görüşen Başkan İbrahim Çobanoğlu, esnafın kooperatifler aracılığı ile kredi kullanmalarının en doğru bir karar olduğunu ve diğer esnafların da kooperatiflere gelerek krediler konusunda bilgi almalarının sağlanmasının gerektiğini söyledi.
Ayrıca Halk Bankası’nın yönetim kurulunun önümüzdeki günlerde toplanarak esnafın Kullandığı kredi faizlerinin tek haneye düşürüleceğinin müjdesini verdi. Diğer taraftan Halk Bankası’nın kredi kullanırken aldığı istihbarat ücreti 100 TL iken bundan böyle 50 TL’ye düşürüleceğini de belirterek Esnaf Kefalet Kooperatiflerinin devlete borcunun kalmadığını da söyledi. TESKOMB Genel Başkanı Sayın Selahattin Hünü de esnafın kooperatiflere olan 2008 yılı sonu itibariyle olan kredi borçların taksitlendirilerek esnafımızın borçlarının ödemesi için kooperatiflere müracaat etmelerini borçlarını ödemeleri taksitlendirmeleri için Esnaf Kefalet Kooperatiflerine uğramalarını söyledi.