Çocukları karne ve tatil coşkusu sardı

Çocukları karne ve tatil coşkusu sardı

Öğrenciler ve öğretmenler 2 haftalık tatile dün çıktılar. Ülke çapında okulla bu yıl tanışan 1 milyon 307 bin ilköğretim öğrencisi ise ilk kez karne aldı. Ilk yarısı 24 Eylül 2009'da başlayan 2009-2010 eğitim öğretim yılının ikinci yarısı 8 Şubat Pazartesi günü başlayacak. Ikinci dönem, ilköğretim ve lise son sınıf öğrencileri için sınav heyecanıyla geçecek.

Ilköğretim ikinci kademe öğrencileri Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) katılacak. Ilköğretim 6. sınıf öğrencileri 12 Haziran, 7. sınıflar 6 Haziran, 8. sınıflar ise 5 Haziran'da SBS'ye girecek. Ilköğretim 5. sınıf ile liselerin 9, 10 ve 11. sınıflarında okuyanların katıldığı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) 2 Mayıs'ta yapılacak. Eğitim-öğretim yılı 18 Haziran'da tamamlanacak.

Dün ilimizde de karne heyecanı vardı. Işte bazı okullarımızdan karne notları;

Anadolu Kız Meslek ve Anadolu Lisesi öğrencilerinin Karne sevinci

2009-2010 öğretim yılının I. Dönem’i sona erdi ve öğrenciler karnelerini almanın mutluluğunu yaşadılar. 15 tatile giren okullardan Kırklareli Anadolu Kız Meslek ve Anadolu Lisesi öğrencileri de havanın soğuk olmasına rağmen karnelerini almak için erken saatlerde yola koyuldular.

588 öğrencisi bulunan Anadolu Lisesi’nde, öğrencilerin %80’in üzerinde başarı elde ettiği bu öğrencilerin %75’e yakını da takdir ve teşekkür belgelerini aldığı belirtildi.

Anadolu Lisesi, sistemlerinde arıza olmasına rağmen Saat 10:00’da sınıflarında öğretmenleri tarafından sınıflarında öğrencilere gecikmeden karneleri verildi. Ardından okul bahçesinde Istiklal Marşı hep bir ağızdan okundu, tören sona erdi ve öğrenciler evlerine dağıldılar.

Kırklareli Anadolu Meslek Lisesi, okul bahçesinde Saat 11:30’da Istiklal Marşı’nın okunmasının ardından sınıflarına dağılarak karnelerini aldılar.

Sistemden kaynaklanan sorundan dolayı karnelerini almak için beklemek zorunda kalan öğrenciler fırsattan istifade 15 gün birarada olamayacakları arkadaşlarıyla sohbet ettiler. Öğrenciler karnelerini almanın sevinciniyle, karnelerini ailelerine göstermenin heyecanıyla evlerine dağıldılar.

Öğrenci ve velileri karne sevincini birlikte yaşadılar

Kırklareli Merkez Ziya Gökalp Ilköğretim Okulu’nda öğrenciler karnelerini saat 11:00 sularında sınıflarında aldılar.

Okumayı ilk defa bu dönem öğrenen 1. sınıf öğrencileri karnelerini Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yasin Özdil’in elinden aldılar. Okumanın ilk heyecanını ve öğrenim hayatlarının ilk karnesini alan öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Arkadaşlarından ve öğretmenlerinden ayrılmanın hüznünüde yaşayan öğrenciler velilerine de büyük heyecan yaşattılar.

Ziya Gökalp Ilköğretim Okulu 1/ A sınıfı öğrencileri bu mutlu günlerini toplu olarak çektirdikleri fotoğrafla da belgelettiler.

Karne ve belge dağıtımının akabinde saygı duruşu ve Istiklal Marşıyla program sona erdi.

Önadım’ı da karne heyecanı sardı

Önadım Medya Grubu sahibi Öznur Tüzün’ün kızı Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Öznur Tülin Tamtürk, Kırklar Haber Gazetesi Yazı Işleri Müdürü Nesrin Işık Kurt’un yeğeni Atatürk I.Ö.O. öğrencisi Büşra Kurt, Fahri Muhabirimiz Nuran Arabacılar’ın kızı Atatürk I.Ö.O. öğrencisi Selin Arabacılar, Trakya Gündemi muhabiri Derya Atkoşan’ın kızı Ziya Gökalp I.Ö.O. öğrencisi Efnan Atkoşan, Kırklar Haber Sayfa Editörü Gülben Gökçen’in kardeşi Atatürk I.Ö.O. öğrencisi Emir Gökçen, Kırklar Haber Gazetesi muhabiri Arzu Kaya’nın oğlu Hamdi Helvecıoğlu I.Ö.O. öğrencisi Nebi Kaya, Önadım gazetesi muhabiri Hatice Soylu’nun yeğenleri Ahmet Mithat I.Ö.O. öğrencileri Koray ve Banu Çetin, çalışanlarımızdan Deniz Erkan’ın kızı Ahmet Mithat I.Ö.O öğrencisi Aleyna Sude Erkan başarı dolu karnelerini aldıkları gibi, soluğu gazetemiz tesislerinde aldılar ve sevinçlerini bizlerle paylaştılar.